Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Λίβερπουλ (Μινι)ολέ!!

Δεν το ήθελε ούτε ο Θεός ούτε ο διάβολος! Η Λίβερπουλ πήγε να χαραμίσει μια φοβερή εμφάνιση με τη Στόουκ, αλλά ο Μινιολέ έπιασε πέναλτι στο 90 και χάρισε την πρώτη νίκη σε πρεμιέρα (1-0) μετά το 2008!

Λίβερπουλ (Μινι)ολέ!
Παίζοντας εκπληκτικό επιθετικό ποδόσφαιρο, η Λίβερπουλ επικράτησε της Στόουκ με σκορ 1-0 και πανηγύρισε το πρώτο της τρίποντο σε πρεμιέρα πρωταθλήματος μετά το 2008.

Οι παίκτες του Μπρένταν Ρότζερς έκαναν ό,τι ήθελαν από τη μέση και μπροστά, με το αποτέλεσμα να τους αδικεί, αφού είχαν τουλάχιστον ακόμη επτά κλασσικές ευκαιρίες για γκολ.

Όμως, βρήκαν μπροστά τους έναν απροσπέραστο Ασμίρ Μπέγκοβιτς, με μοναδικό του… ψεγάδι το νικητήριο γκολ του Ντάνιελ Στάριτζ στο 37ο λεπτό.

Ήρωας για τους «κόκκινους» ο Σιμόν Μινιολέ, που αν και ξεκίνησε αγχωμένος το παιχνίδι, στο 90ο λεπτό απέκρουσε πέναλτι του Γουόλτερς και στη συνέχεια το «ριμπάουντ» του Τζόουνς, κρατώντας το πολύτιμο τρίποντο.

Το παιχνίδι:

Τα πρώτα λεπτά κύλησαν χωρίς συγκινήσεις, με την πρώτη μεγάλη ευκαιρία να σημειώνεται στο 8ο λεπτό από την πλευρά της Στόουκ. Ο Χουτ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση εντός της περιοχής, βρήκε εν μέρει στόχο, αλλά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Από εκείνο το σημείο και έπειτα η Λίβερπουλ μετέτρεψε το παιχνίδι σε παράσταση για έναν πρωταγωνιστή, δημιουργώντας έξι κλασσικές ευκαιρίες και ένα τέρμα στα επόμενα 30 λεπτά αγώνα. Η αρχή έγινε στο 10, με τον Τζέραρντ να σεντράρει από «στημένο» και τον Στάριτζ να βρίσκει δίχτυα με το κεφάλι, αλλά να υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Κολό Τουρέ πήρε επίσης κεφαλιά μετά από ακόμη μία εκτέλεση του Τζέραρντ, σημάδεψε το οριζόντιο και ο Στάριτζ από κοντά δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ατελέσφορες ήταν και οι προσπάθειες των κόκκινων στο 13’, το 28 και 34’, καθώς ο εξαιρετικός Ασμίρ Μπέγκοβιτς έδιωχνε με κάθε δυνατό τρόπο τα σουτ των Στάριτζ (σε δύο περιπτώσεις) και Άσπας, αντιστοίχως. Ο γόρδιος δεσμός έσπασε στο 37ο λεπτό, όταν ο Στάριτζ έκανε συρτό σουτ εκτός περιοχής, σκόραρε το πρώτο τέρμα της 22ης Πρέμιερ Λιγκ και πήρε την εκδίκησή του από τον Βόσνιο πορτέρο για τις προηγούμενες αποκρούσεις του. Το ημίχρονο έκλεισε με δύο μεγάλες ευκαιρίες της Στόουκ, με τον Σιμόν Μινιολέ να αποκρούει με εκπληκτική επέμβαση το σουτ του Γουόλτερς στο 42’ και τον _ να απομακρύνει κεφαλιά του _ πάνω στη γραμμή στο 45’. Στη συγκεκριμένη φάση οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι, το οποίο δεν δόθηκε.

Το δεύτερο μισό είχε λιγότερες… συγκινήσεις, αλλά δύο κοινά πράγματα με το πρώτο. Μια εκπληκτική Λίβερπουλ και έναν εξαιρετικό Μπέγκοβιτς. Στις λιγότερες ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν σε σχέση με τα πρώτα 45’, ο28χρονος τερματοφύλακας ήταν πανταχού παρών κρατώντας τον δείκτη του σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Στο 53’ ο Βόσνιος έκανε εξαιρετική απόκρουση σε σουτ του Χέντερσον μετά από ωραία ατομική ενέργεια, σε μία φάση που επαναλήφθηκε δέκα λεπτά αργότερα. Ο Άσπας βγήκε και πάλι από τα πλάγια, «έσπασε» στον Χέντερσον, αλλά εκείνος είδε τον Μπέγκοβιτς να βρίσκει με τα ακροδάχτυλα και τη μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι. Σε αυτή τη φάση χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά και το Hawk Eye, που δικαίωσε τον Άτκινσον και τους βοηθούς του, που δεν καταλόγισαν τέρμα. Ακόμη μία πολύ μεγάλη ευκαιρία της Λίβερπουλ στο 79ο λεπτό, ο Τζέραρντ εκτέλεσε ένα δυνατό απευθείας φάουλ, αλλά ο Μπέγκοβιτς «πέταξε» στο δεξιό του Γ για να διώξει σε κόρνερ. Στο 88ο λεπτό, ο Άγκερ ύψωσε το χέρι του μέσα στην περιοχή και ο πρώτος βοηθός υπέδειξε πέναλτι. Ο Σιμόν Μινιολέ ωστόσο απέκρουσε το πέναλτι του Γουόλτερς, αλλά και τη δεύτερη προσπάθεια του Τζόουνς, κρατώντας τη νίκη για την ομάδα του.



Πηγή: www.england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: