Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Αυτόν τον τίτλο ποιος θα τον πάρει!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για το ελληνικό πρωτάθλημα, τους 18 μονομάχους, τις καλύτερες μεταγραφές και το τι μπορεί να πετύχει η κάθε ομάδα μέσα στη σεζόν…
Δεν είναι μυστικό. Οι εταιρείες στοιχημάτων άλλωστε δίνουν σχεδόν ανύπαρκτη απόδοση στο να κατακτήσει ξανά το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός. Είναι ασφαλώς το φαβορί, όχι γιατί είναι ο πρωταθλητής, αλλά και γιατί ενισχύθηκε σημαντικά και θεωρητικά είναι καλύτερος και από πέρυσι που έκανε περίπατο.
Καλύτερος όμως, πολύ καλύτερος είναι και ο ΠΑΟΚ. Αυτός είναι το ισχυρό αουτσάιντερ. Η ομάδα που μοιάζει πιο ικανή από όλες να απειλήσει τον Ολυμπιακό. Εκτός κι’ αν ο Αναστασίου κάνει θαύματα, ή έφτασε η ώρα να δούμε ξανά στην Ελλάδα «φαινόμενο» τύπου Λάρισα, πράγμα εξαιρετικά απίθανο.
Ας δούμε μία μία τις 18 ομάδες και ας κάνουμε μία εκτίμηση για την κάθε μία από αυτές.
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:
Είναι προφανές ότι ως ρόστερ και ενώ ακόμη η μεταγραφική περίοδος δεν έχει ολοκληρωθεί είναι καλύτερο από πέρυσι. Το αν θα παρουσιαστεί και καλύτερη ομάδα εξαρτάται από τον Μίτσελ και από το πόσο γρήγορα θα τον κάνει ομάδα. Απόλυτο φαβορί για τον τίτλο και με τις προσδοκίες να είναι μεγάλες και για θεαματικό ποδόσφαιρο.
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ: Οι περισσότεροι θα πουν ο Σαβιόλα. Αρκετοί θα ποντάρουν στον Βάις. Εχουν δίκιο. Το όνομα του πρώτου και το θεαματικό ποδόσφαιρο που μπορεί να προσφέρει ο άλλος, έχουν στρέψει όλα τα βλέμματα επάνω τους. Εγώ πάλι θα επιλέξω τον Κάμπελ. Παίκτης και θεαματικός και κυρίως ουσιαστικός. Ενας εργάτης πολυτελείας και τακτικά υπέροχος ποδοσφαιριστής που έκανε πέρυσι την διαφορά στην έκπληξη του ισπανικού πρωταθλήματος Μπέτις.
ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ: Το ελληνικό πρωτάθλημα το παίρνεις από την επίθεση. Καλά τα αμυντικά χαφ, οι στόπερ και οι τερματοφύλακες, αλλά για την Ευρώπη. Στην Ελλάδα τους τίτλους τους δίνουν οι επιθετικοί. Ως εκ τούτου βαρόμετρο στο ελληνικό πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό θα είναι ο Σαβιόλα. Θα βάλει τα γκολ του Τζεμπούρ είναι το ερώτημα;
ΑΔΥΝΑΜΙΑ: Πάρα πολλοί νέοι παίκτες. Στο βασικό σχήμα μπορεί να υπάρχουν από 7 ως και 10 μεταγραφές. Ο Μίτσελ είναι ήδη στο κάδρο και αν κάτι δεν πάει καλά στην Ευρώπη όλοι το ξέρουν ότι μπορεί να πληρώσει το μάρμαρο.
ΠΙΘΑΝΗ ΘΕΣΗ ΚΑΤΑΞΗΣ: 1-2
 
 
ΠΑΟΚ:
Ο Ιβάν Σαββίδης δεν το έκρυψε. Πάμε για το πρωτάθλημα. Ο Χουμπ Στέφενς είναι λίγο πιο εγκρατής. Όπως και να έχει οι τελευταίες μεταγραφές και η δυναμική που έχει αποκτήσει ο ΠΑΟΚ τον θέτουν αυτομάτως στον ρόλο του πιο αξιόπιστου κυνηγού του Ολυμπιακού και στο μεγάλο αουτσάιντερ για τον τίτλο.
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ:
Μέχρι σήμερα όπου είναι η πρεμιέρα του πρωταθλήματος δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η καλύτερη μεταγραφή είναι ο Μιροσλαβ Στοχ. Πολύ ποιοτικός παίκτης που μπορεί εύκολα αν είναι συγκεντρωμένος και με τα μυαλά μέσα στο κεφάλι να ξεπεράσει την φήμη του Βιερίνια μέσα σε λίγους μήνες.
ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ:
Ο Χούμπ Στέφενς χωρίς δεύτερη κουβέντα. Και αυτός όπως και ο Μίτσελ φτιάχνει μία τελείως νέα ομάδα, αλλά δείχνει να τα καταφέρνει καλύτερα μέχρι τώρα.
ΑΔΥΝΑΜΙΑ:
  Αν ο ΠΑΟΚ αποκλείσει την Σάλκε και βρεθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά είναι προφανές ότι όλοι μα όλοι στο σύλλογο θα ρίξουν εκεί το βάρος και συνεπώς θα δυσκολευτεί να χωρέσει δύο καρπούζια σε μία μασχάλη. Και εδώ πολλές μεταγραφές και νέα ομάδα. Πρόβλημα και η τεράστια πίεση στις πλάτες προπονητή και παικτών για τίτλο ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ…
ΠΙΘΑΝΗ ΘΕΣΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ: 1-3
 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ:
Νέο και φιλόδοξο ξεκίνημα. Μία εντελώς νέα ομάδα, με νεαρούς παίκτες κατά βάση, και νέο, φιλόδοξο προπονητή που όμως κάθεται για πρώτη φορά σε πάγκο ομάδας ως πρώτος προπονητής. Ο Παναθηναικός είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό. Κανείς δεν ξέρει πώς μπορεί να κυλήσει η χρονιά και κανείς δεν ποντάρει με βεβαιότητα κάπου τα χρήματα του. Ότι και να πεις μπορείς να εκτεθείς. Εκτός από ένα κατά την άποψη μου. Οσοι πιστεύουν ότι ο ΠΑΟ φέτος αν δεν προσέξει μπορεί να εξελιχθεί σε περσινη ΑΕΚ, κάνουν λάθος και είναι υπερβολικοί. Δεν είναι σε αυτό το σημείο ούτε αγωνιστικά ούτε οικονομικά ο ΠΑΟ. Κατά την άποψη μου πολύ δύσκολα δεν θα είναι καλύτερος από πέρυσι. Πόσο; Δεν το ξέρω…
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ:
Χωρίς να δυσκολευτώ ιδιαίτερα θα επιλέξω τον Σίλντεφελντ. Δεν κατάλαβα γιατί ο ΠΑΟΚ τον άφησε για να πάρει αυτούς που πήρε. Σπουδαίος αμυντικός που μπορεί να προσφέρει σιγουριά αλλά και προσωπικότητα στην άμυνα του Παναθηναϊκού η οποία είναι στελεχωμένη κατά βάση από νεαρούς και άπειρους παίκτες.
ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ: 
Η Λεωφόρος θα παίξει καταλυτικό ρόλο στη χρονιά του Παναθηναϊκού, αρκεί οι οπαδοί να μην μετατρέψουν το πλεονέκτημα σε μειονέκτημα. Ο ΠΑΟ έχει ξανά έδρα και αυτό μπορεί να του δώσει άλλον αέρα, αρκεί να μην… την κλείσουν λόγω τιμωρίας οι οπαδοί του (θυμάμαι τι έγινε στο φιλικό με την Λάτσιο) και φυσικά αρκεί να στηρίξουν αυτή τη νέα ομάδα και να μην αρχίσουν τις γκρίνιες από τα πρώτα λεπτά του κάθε αγώνα. Αγωνιστικά το βαρόμετρο θα είναι ο Μπέργκ χωρίς καμιά αμφιβολία.
ΑΔΥΝΑΜΙΑ
Από τον Παναθηναϊκό λείπουν οι προσωπικότητες. Και ακόμη περισσότερο λείπουν οι Ελληνες ηγέτες. Δεν είναι τυχαίο ότι στο τελευταίο φιλικό της Εθνικής Ελλάδας ο Ατρόμητος είχε τρεις παίκτες στην αποστολή και ο Παναθηναϊκός ούτε έναν. Είναι μεγάλο πρόβλημα και μεγάλο ρίσκο από την πλευρά του Αναστασίου.
ΠΙΘΑΝΗ ΘΕΣΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ: 3-5
 
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ:
Καλύτερος από πέρυσι σε ότι έχει να κάνει με το ρόστερ του. Δεν είναι εύκολο όμως να κάνει το παραπάνω βήμα που φυσικά είναι η δεύτερη θέση και τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ:
Δεν είναι εύκολο να καταλήξεις. Σηφάκης, Παπαδόπουλος και Ούμπιντες οι τρεις βασικοί υποψήφιοι. Πιθανότατα ο Παπαδόπουλος τουλάχιστον στο ελληνικό πρωτάθλημα να αποδειχτεί καθοριστικός.
ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ
Αν ο Ελίνι Δημούτσος κάνει την περσινή χρονιά, τότε ο Ατρόμητος θα έχει βρει το νέο ηγέτη του. Η εξέλιξη αυτού του παιδιού μετά την αποχώρηση του από τον Παναθηναϊκό είναι ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ. Στο περσινό πρωτάθλημα ήταν χωρίς δεύτερη κουβέντα ένας από τους δύο τρεις καλύτερους μέσους του.
ΑΔΥΝΑΜΙΑ
Η φανέλα δεν έχει βαρύνει ακόμη, όσο θα ήθελαν στο Περιστέρι. Τα ματς με την Αλκμάαρ ίσως αποδειχτούν καθοριστικά για ολόκληρη την χρονιά. Ναι μεν αν προκριθεί ο Ατρόμητος θα έχει μέχρι τον Δεκέμβριο πολύ φορτωμένο πρόγραμμα, αλλά από την άλλη θα αποκτήσει αυτοπεποίθηση και αέρα μεγάλης ομάδας που τόσο του λείπουν για να κάνει την υπέρβαση.
ΠΙΘΑΝΗ ΘΕΣΗ ΚΑΤΑΞΗΣ: 3-6
 
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ:
Εδώ είναι πιθανόν να συναντάμε την πρώτη ομάδα που οι ενδείξεις μας λένε ότι μπορεί να μην είναι καλύτερη από πέρυσι. Η αποχώρηση των Φούλοπ, Σανκαρέ, Ράγιος και Περόνε δεν είναι εύκολη υπόθεση. Δεν είναι ότι δεν έγιναν μεταγραφές. Εγιναν και ορισμένες πολύ καλές, αλλά το πράγμα σηκώνει κουβέντα…
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ:
Στο μάτι ο κόσμος μπορεί να ενθουσιαστεί με τον Γκρατσίνι, η λογική λέει όμως ότι μέσα στη σεζόν αυτός που θα ξεχωρίσει είναι ο Γκοϊάν. Ο Ρουμάνος κεντρικός αμυντικός έχει πολύ σπουδαίες παραστάσεις και μεγάλη ποιότητα και μαζί με τον Κουρμπέλη μπορούν να φτιάξουν πολύ σπουδαίο δίδυμο.
ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ:
Πέρυσι τον είδαμε λίγο, γιατί ήρθε τον Γενάρη και του πήρε χρόνο να προσαρμοστεί. Φέτος λογικά θα πάρει φανέλα βασικού και θα κληθεί να γίνει μαζί με τον Ουσέρο οι ηγέτες του Αστέρα. Ο Κάφα είναι σπουδαίος παίκτης και στα ματς με τη Ραπίντ φάνηκε η διαφορά την οποία μπορεί να κάνει στην ομάδα της Τρίπολης.
ΑΔΥΝΑΜΙΑ
Ο Μπαράλες στα δύο ματς με την Ραπίντ ήταν απογοητευτικός. Ο Καράσκο ήρθε για να φορέσει τα παπούτσια του Περόνε και φυσικά υπάρχει και ο νεαρός Μπακασέτας που ακόμη δεν έχει φτάσει στα επίπεδα που μπορεί. Θα τα καταφέρουν να λύσουν το πρόβλημα στο σκοράρισμα και να δώσουν όσα ο Περόνε;
ΠΙΘΑΝΗ ΘΕΣΗ ΚΑΤΑΞΗΣ:  3-7
 
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ:
Πολλοί δεν έφυγαν. Εφυγε όμως ο δημιουργός αυτής της ομάδας, ο Γιάννης Χριστόπουλος. Εφυγε και ο ηγέτης της, ο Ντε Βινσέντι, ο οποίος πάντως δεν αποκλείεται να επιστρέψει. Να επαναλάβει την περσινή χρονιά δύσκολα και πάλι όμως θα είναι καλός.
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ
Όταν ο ΠΑΣ παίρνει παίκτη από την Νάπολι φτάνει από μόνο του. Ο Κριστιάν Τσάβες ήρθε για να γίνει ο ηγέτης του ΠΑΣ και είναι χωρίς αμφιβολία η καλύτερη μεταγραφή του. Τουλάχιστον μέχρι να επιστρέψει ο Ντε Βινσέντι…
ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ
Ο σέντερ φορ Ιλιτς έκανε πέρυσι καταπληκτική χρονιά. Αν την επαναλάβει και φέτος ο ΠΑΣ δεν έχει να ανησυχεί για τίποτα, αν όχι το πρόβλημα θα είναι μεγάλο γιατί δεν υπάρχει και σοβαρός αντικαταστάτης.
ΑΔΥΝΑΜΙΑ
Είναι η ομάδα που τερμάτισε πέρυσι στην 5η θέση της βαθμολογίας. Και άνετα να σωθεί, που θα σωθεί, θα θεωρείται αποτυχία, άρα η πίεση θα είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά.
ΠΙΘΑΝΗ ΘΕΣΗ ΚΑΤΑΞΗΣ: 6-10
 
ΞΑΝΘΗ:
Η μία από τις δύο πιο βελτιωμένες ομάδες σε σχέση με την περσινή σεζόν. Πολύ καλές μεταγραφές και εξαιρετικά δείγματα γραφής στα δύο ματς κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης. Η συμμετοχή στα πλέι οφ δεν είναι μακρινό όνειρο.
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ
Ο αμυντικός χαφ Ντε Γκουζμάν μπορεί να αποδειχτεί μία από τις καλύτερες μεταγραφές της φετινής σεζόν. Πολύ ποιοτικός παίκτης που μπορεί να αποδειχτεί το κομμάτι από το παζλ που έλειπε στην περσινή Ξάνθη. Σπουδαία προσθήκη και ο Σολάρι.
ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ
Δεν είναι μυστικό. Φάνηκε και στα ματς της Ευρώπης. Ο καλός Μαρσελίνιο είναι ο πιο καθοριστικός παίκτης για την Ξάνθη. Αν ο Βραζιλιάνος κάνει καλύτερο πρωτάθλημα από το περσινό η ομάδα του θα τερματίσει πιο ψηλά.
ΑΔΥΝΑΜΙΑ
Οι ακραίοι αμυντικοί της Ξάνθης δεν πείθουν. Ο Μπέρτος δείχνει να έχει μείνει πίσω σε σχέση με όσα μας έδειξε πριν δύο χρόνια και οι υπόλοιποι δεν είναι κάτι φοβερό.
ΠΙΘΑΝΗ ΘΕΣΗ ΚΑΤΑΞΗΣ: 5-8
 
ΑΡΗΣ:
Και εδώ υπάρχει ο κίνδυνος ότι και να προβλέψεις να εκτεθείς. Λογικά θα είναι λίγο καλύτερος από πέρυσι, αλλά μέχρι εκεί. Λογικά θα αποφύγει τις περιπέτειες, αλλά χρειάζεται προσοχή γιατί ένας Τάτος από την αρχή δεν φτάνει για να αλλάξουν όλα.
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ
Νομίζω δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία. Ο δανεισμός του Ανδρέα Τάτου είναι ότι καλύτερο συνέβη φέτος το καλοκαίρι στον Αρη. Θα γίνει σίγουρα ο ηγέτης της ομάδας και ο παίκτης που θα κουβαλήσει την ομάδα στις πλάτες του.
ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ
Και εδώ αν θέλουμε να πούμε την αλήθεια, πάλι Τάτο θα βάλουμε. Αλλά ενδεχομένως να παίξει καταλυτικό ρόλο και η παρουσία των Μανιά, Ουντότζι αλλά και του Αγκάνθο. Ο Αρης χρειάζεται τα γκολ τους για να σωθεί άνετα και χωρίς άγχος.
ΑΔΥΝΑΜΙΑ
Τα οικονομικά προβλήματα δεν έχουν ξεπεραστεί, έστω κι’ αν φαίνεται ότι υπάρξει μία βελτίωση. Αγωνιστικά το ρόστερ δεν έχει μεγάλο βάθος και υπάρχουν και πάλι νεαροί παίκτες που δίπλα τους βάζεις ερωτηματικό.
ΠΙΘΑΝΗ ΘΕΣΗ ΚΑΤΑΞΗΣ: 8-14
 
ΟΦΗ:
Η ομάδα που αναλογικά και σε σχέση πάντα με την περσινή σεζόν ενισχύθηκε περισσότερο από κάθε άλλη. Πολύ σπουδαίες μεταγραφές, άνεμος ενθουσιασμού και καλά δείγματα γραφής στα φιλικά της Ολλανδίας κάποια από τα οποία παρακολούθησα. Όπως και στην περίπτωση της Ξάνθης, η συμμετοχή στα πλέι οφ είναι δύσκολη, αλλά όχι άπιαστο όνειρο. Η πιθανότερη υποψήφια ομάδα έκπληξη της σεζόν.
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ
Δεν είναι και λίγες οι καλές μεταγραφές του ΟΦΗ. Ο Γκαλέτι είναι το μεγαλύτερο όνομα, και ο αμυντικός χαφ που ήρθε δανεικός από την Πάρμα, το σπουδαιότερο εργαλείο. Όπως σας έχω γράψει κι’ άλλη φορά εγώ θα ποντάρω στον Ογιος, ο οποίος μπορεί να αποδειχτεί ακόμη και μεταγραφή της χρονιάς.
ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ
Ο Βερόν και ο Κάλαιτζιτς είναι παλιές καραβάνες στην ομάδα, ο δε Φραγκουλάκης πολύτιμος.  Οσες μεταγραφές κι’ αν έγιναν από τη δική τους απόδοση θα κριθούν πολλά στον φετινό ΟΦΗ.
ΑΔΥΝΑΜΙΑ
Η άμυνα του ΟΦΗ δεν με πείθει. Ο Ζορό είναι ερωτηματικό κατά την άποψη μου, στα ακραία μπακ υπάρχει θέμα, όπως ενδεχομένως και στον τερματοφύλακα με τον Φερνάντεζ να μου μεταφέρουν ότι ήρθε παχιός παχιός.
ΠΙΘΑΝΗ ΘΕΣΗ ΚΑΤΑΞΗΣ 5-9
 
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ:
Αλλαξε σχεδόν όλη η ομάδα και φυσικά και ο προπονητής. Συνεπώς θα χρειαστεί χρόνο για να δέσει. Η σταθερότητα των δύο τελευταίων ετών παραμένει το ζητούμενο και φέτος. Λογικά δύσκολα θα κινδυνεύσει, αλλά δύσκολα θα καταφέρει και κάτι καλύτερο από πέρυσι.
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ
Επαιζε παρτενέρ του Τιερί Ανρί στην Αμερική και στέκονταν μια χαρά. Ηρθε στα μέρη μας πέρυσι τον Γενάρη και έδωσε την απαραίτητη ώθηση στην Καλονή με τα γκολ του για να ανέβει κατηγορία. Ο Κάντζι που θα παίζει στα αριστερά της επίθεσης του Λεβαδειακού είναι η καλύτερη μεταγραφή. Ναι καλύτερη και από τον Μάντζιο.
ΤΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ
Αν ο Μάντζιος κάνει την χρονιά που έκανε πρόπερσι με τον ΟΦΗ, τότε ο Λεβαδειακός δεν υπάρχει περίπτωση να κινδυνεύσει και ίσως να πάει και για παραπάνω.
ΑΔΥΝΑΜΙΑ
Δεν αλλάζει αυτό. Ο Λεβαδειακός και φέτος θα παίζει μεταξύ συγγενών και φίλων. Με τέτοια… έδρα είναι δύσκολα να κάνεις την υπέρβαση ή να πάρεις ματς που τα χρειάζεσαι όταν κινδυνεύεις.
ΠΙΘΑΝΗ ΘΕΣΗ ΚΑΤΑΞΗΣ: 8-13
 
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ:
Πέρυσι σώθηκε χάρη στο καταπληκτικό, στα όρια του ανεξήγητου καταπληκτικού ξεκινήματος. Φέτος τα πράγματα ίσως γίνουν δυσκολότερα. Στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από την σωτηρία και δεν θα είναι και καθόλου εύκολος.
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ
Θέλει και ερώτημα; Παύλος Μητρόπουλος. Το κακό για τον Πανιώνιο είναι ότι ίσως να είναι και η μοναδική καλή μεταγραφή που έχει κάνει. Ο Ριβέρο είναι περίπου στα κιλά μου και ο Λάσνικ άγνωστο αν θα μπορεί να βγάζει έστω και δύο συνεχόμενα ματς.
ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ
Ο Κολοβός και ο Αραβίδης είναι οι μοναδικοί αξιόπιστοι παίκτες στην επίθεση του Πανιωνίου. Αυτοί πρέπει και να δημιουργήσουν και να εκτελέσουν. Αν το αντέξουν το διπλό βάρος ο Πανιώνιος θα καταφέρει να σωθεί.
ΑΔΥΝΑΜΙΑ
Τεράστια οικονομικά προβλήματα, έλλειψη εμπειρίας (μέχρι και ο Φανούρης έφυγε) είναι τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα του Πανιωνίου. Χώρια που και ο προπονητής του δεν το ξέρει καλά αυτό που πάει να κάνει. Να σώσει δηλαδή μία ομάδα…
ΠΙΘΑΝΗ ΘΕΣΗ ΚΑΤΑΞΗΣ 12-17
 
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ:
Ισως η πλέον αποδυναμωμένη ομάδα από όλες. Εχασε σχεδόν όλους τους καλούς παίκτες που είχε. Παπαδόπουλος, Βαϊρουά, Μουνάφο, Λουσέρο, Μίνγκας ήταν οι παίκτες σημεία αναφοράς του περσινού Πανθρακικού και έφυγαν όλοι. Θα παλέψει για την σωτηρία και θα δυσκολευτεί πολύ να τα καταφέρει.
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ
Ο Ζεκίνια μας έδειξε ωραία πράγματα στην Λάρισα. Ολο το βάρος στο δημιουργικό κομμάτι, αλλά και στην εκτέλεση ως ένα βαθμό θα πέσει επάνω του.
ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ
Ενας άλλος πρώην παίκτης της Λάρισας θα συνεχίσει στην Κομοτηνή. Αν ο Ρομέου παρουσιαστεί όπως στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν στο Λεβαδειακό, τότε ο Πανθρακικός έχει μεγάλο πρόβλημα. Αν δούμε ξανά τον Ρομέου της Λάρισας στην Κομοτηνή έχουν πετύχει διάνα…
ΑΔΥΝΑΜΙΑ
Ποιος θα σκοράρει, οέο;
ΠΙΘΑΝΗ ΘΕΣΗ ΚΑΤΑΞΗΣ: 14-18
 
ΒΕΡΟΙΑ:
Και αυτή αποδυναμωμένη σε σχέση με πέρυσι αν και είναι πάγια τακτική της να κάνει μεταγραφές στο τέλος. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, θα παλέψει για την σωτηρία και δύσκολα, πολύ δύσκολα θα τα καταφέρει.
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ
Ο Μρντάκοβιτς θα κληθεί να γεμίσει τα παπούτσια του Κόστλι. Αν θυμηθεί τον καλό εαυτό του στην Κύπρο θα τα καταφέρει άνετα, διαφορετικά η Βέροια θα έχει μεγάλο πρόβλημα στο γκολ
ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ
Ο Τραπ είναι ένας αμυντικός χαφ που στην πατρίδα του την Τσεχία την έκανε πολύ καλά την δουλειά. Αν τα καταφέρει και στην Ελλάδα (παίζει για πρώτη φορά στο εξωτερικό) η Βέροια θα βρει στο πρόσωπό του τον ηγέτη που αναζητεί.
ΑΔΥΝΑΜΙΑ
Ο πρόεδρός της, ο οποίος αλλάζει τους προπονητές σαν τα πουκάμισα. Και αυτόν που πήρε φέτος σαν να τον επέλεξε για να μπορεί να τον αλλάξει την 3-4η αγωνιστική μοιάζει.
ΠΙΘΑΝΗ ΘΕΣΗ ΚΑΤΑΞΗΣ: 14-18
 
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ:
Θα προτιμούσα να μην γράψω τίποτα για τον Πλατανιά γιατί κατά την άποψη μου είναι το μεγαλύτερο ερωτηματικό. Δεν θα μου προξενούσε εντύπωση να τερμάτιζε στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, αλλά ούτε και να έπεφτε αύτανδρος.
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ
Ο Πλατανιάς έχει πάρει τόσους πολλούς ξένους παίκτες που δεν ξέρεις ποιος θα σου προκύψει καλός. Για αυτό άλλωστε είναι δύσκολο να εκτιμήσεις και τι θα κάνει. Ο Κύπριος τερματοφύλακας που πήρε πάντως, ο Γεωργαλίδης είναι ένας πολύ αξιόπιστος γκολκίπερ.
ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ
Αν στα Χανιά μπορούσαν να ζητήσουν κάτι από το… τζίνι του ελληνικού πρωταθλήματος αυτό θα έπρεπε να είναι ο Ναζλίδης να ξανακάνει το περσινό πρωτάθλημα. Ειδικά φέτος που δεν υπάρχει Αναστασάκος και Μαραγκουδάκης.
ΑΔΥΝΑΜΙΑ
Πολλοί ξένοι παίκτες που δεν ξέρουν το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Πλατανιάς τα άλλαξε όλα, από προπονητή μέχρι σχεδόν όλη την ενδεκάδα και θα στηριχτεί και σε πολλούς παίκτες που θα παίξουν για πρώτη φορά στην Σούπερ Λίγκα.
ΠΙΘΑΝΗ ΘΕΣΗ ΚΑΤΑΞΗΣ: 8-16
 
ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ:
Από τους νεοφώτιστους η ομάδα με τις καλύτερες μεταγραφές. Πολύ σπουδαίας προσθήκες τόσο Ελλήνων όσο και ξένων παικτών και μάλιστα με πολύ μεγάλη εμπειρία από την Σούπερ Λίγκα. Ικανός να σωθεί πολύ εύκολα.
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ
Τι να πρωτοδιαλέξεις. Τον Πετρόπουλο, τον Τζόρβα, τον Αλβαρες; Προσωπικά θα επιλέξω τον Κόρμπο. Δύο καταπληκτικές χρονιές με τον Λεβαδειακό και παράξενο που δεν τον πήρε ακόμη μεγαλύτερη ομάδα. Πολύ ποιοτικό αμυντικό χαφ.
ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ
Όπως και να το κάνουμε για να σωθείς χρειάζεσαι κάποια εύκολα γκολ. Αν τα βάλει ο Πετρόπουλος ο Απόλλωνας δεν θα έχει κανένα πρόβλημα.
ΑΔΥΝΑΜΙΑ
Το κέντρο της άμυνας μπορεί να αποδειχτεί το μεγάλο πρόβλημα του Απόλλωνα. Οσο καλά αμυντικά χαφ διαθέτει, τόσο προβληματική είναι η κατάσταση στα στόπερ.
ΠΙΘΑΝΗ ΘΕΣΗ ΚΑΤΑΞΗΣ: 8-14
 
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ:
Είναι κρίμα αυτή η ομάδα να είναι ασανσέρ. Στόχος η παραμονή όσο πιο γρήγορα γίνεται και με όσο το δυνατόν λιγότερο άγχος. Δεν θα είναι εύκολο, αν και η λογική λέει ότι αυτή τη φορά θα τα καταφέρει, αφού ξεκινά τη σεζόν και με πολύ κανονικό προπονητή στον πάγκο της.
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ
Δεν είναι πολλές οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας που έχουν τερματοφύλακα με τα προσόντα και τις παραστάσεις του Μπρακάλι. Μόνο απίθανο δεν είναι να αποδειχτεί και ο καλύτερος τερματοφύλακας του πρωταθλήματος. Προσέξτε και τον Ροντρίγκο Γκάλο…
ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ
Ο Μπελόν είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει σε διαφορετικές θέσεις στον άξονα. Από αμυντικό χαφ μέχρι και δεκάρι. Από τα δικά του κέφια θα εξαρτάται το παιχνίδι του Παναιτωλικού
ΑΔΥΝΑΜΙΑ
Υπήρχε έτσι και αλλιώς πρόβλημα, ήρθε και ο σοβαρός τραυματισμός του Καλί για να κάνει τα πράγματα χειρότερα. Το κέντρο άμυνας του Παναιτωλικού δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη…
ΠΙΘΑΝΗ ΘΕΣΗ ΚΑΤΑΞΗΣ: 10-15
 
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
Επέστρεψε αμέσως και θέλει να μείνει ξανά στην μεγάλη κατηγορία για αρκετά  χρόνια. Κράτησε σχεδόν όλη την ομάδα, αφού επέστρεψαν και οι Μπουχαλάκης, Τζανακάκης και έκανε ορισμένες καλές μεταγραφές. Στόχος φυσικά η παραμονή.
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ
Ο παίκτης με το πιο πιασάρικο όνομα, ο Βραζιλιάνος επιθετικός Μπαμ Μπαμ είναι πιθανό να αποδειχτεί η καλύτερη μεταγραφή του Εργοτέλη. Πολύ γρήγορος επιθετικός και με καλά τελειώματα. Το όνομα πάντως είναι ο κεντρικός χαφ Πελέ…
ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ
Ο Ρομάνο παραμένει και φέτος ο πιο σημαντικός παίκτης του Εργοτέλη. Από τα δικά του πόδια θα ξεκινούν τα πάντα και από τα δικά του στημένα οι Κρητικοί περιμένουν πολλά.
ΑΔΥΝΑΜΙΑ
Το μεγάλο πρόβλημα του Εργοτέλη και στη φετινή σεζόν θα είναι το αχανές και άδειο γήπεδο. Η ομάδα με την χειρότερη έδρα, ακόμη και από αυτήν του Λεβαδειακού.
ΠΙΘΑΝΗ ΘΕΣΗ ΚΑΤΑΞΗΣ: 12-16
 
ΚΑΛΛΟΝΗ:
Στα φιλικά έκανε θραύση. Και στην Ιταλία (κέρδισε κοτζάμ Μπολόνια) και στην Ελλάδα (διπλό στη Τούμπα) ήταν εξαιρετική. Παρά ταύτα βλέποντας το ρόστερ, εγώ δεν βλέπω πώς θα σωθεί. Κατά την άποψη μου μαζί με τον Πανθρακικό, την Βέροια και ίσως τον Πανιώνιο τα μεγάλα φαβορί για υποβιβασμό.
ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ
Μα φυσικά ο Περόνε. Αν είναι υγιής η Καλλονή έχει σέντερ φορ που θα τον ζήλευαν οι περισσότερες ομάδες της Σούπερ Λίγκας.
ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ
Ο Βραζιλιάνος Λεοζίνιο θα έχει όλο το κουμάντο στο παιχνίδι της Καλλονής. Αυτός θα είναι που θα κυκλοφορεί την μπάλα, αυτός που θα εκτελεί τα στημένα. Από αυτόν περιμένουν πολλά στο Νησί.
ΑΔΥΝΑΜΙΑ
Λίγοι είναι οι παίκτες της Καλλονής που έχουν εμπειρία από την κατηγορία. Ακόμη και οι ξένοι που απέκτησε, στην πλειοψηφία τους δεν έχουν καν παίξει στην Ελλάδα.
ΠΙΘΑΝΗ ΘΕΣΗ ΚΑΤΑΞΗΣ: 15-18
 
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: