Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Χατζηνικολάου: «Θέλει προσοχή»

Χαμηλούς τόνους κράτησε ο τεχνικός του Άρη, Γιάννης Χατζηνικολάου, ενόψει της πρεμιέρας στη Σούπερ Λίγκας απέναντι στον Απόλλωνα.

Χατζηνικολάου: «Θέλει προσοχή»
Συγκρατημένος ενόψει της πρεμιέρας του Άρη στη Σούπερ Λίγκα απέναντι στον Απόλλωνα εκτός έδρας παρουσιάστηκε ο Γιάννης Χατζηνικολάου. Ο τεχνικός των «κίτρινων», με δηλώσεις του στη Nova, τόνισε πως θα κάνει καλό από πλευράς ψυχολογίας να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα με το δεξί.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

« Έτοιμος δεν μπορεί να είναι ο Αρης, όπως και καμία ομάδα αυτή την περίοδο. Ειδικά σ΄ εμάς, κάποιοι παίκτες ήρθαν το τελευταίο διάστημα και όπως καταλαβαίνετε και από πλευράς φυσικής κατάστασης, αλλά και από πλευράς δεσίματος με τους συμπαίκτες τους, είναι πίσω. Πιστεύω όμως μέσα από τα παιχνίδια να μονταριστεί η ομάδα ακόμα καλύτερα, προσπαθώντας να βρούμε αυτό που θέλουμε να δημιουργήσουμε φέτος».

-Λένε πως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Ισχύει;

« Ισχύει γιατί έχει να κάνει με τον ψυχολογικό τομέα, πέρα από το βαθμολογικό που είναι παρακαταθήκη για το υπόλοιπο πρωτάθλημα, καθώς το ηθικό τόσο των παικτών, όσο και των φιλάθλων ανεβαίνει, κάτι που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο».

-Το πρόγραμμα στο ξεκίνημα είναι βατό, με δεδομένο πως ο Αρης αντιμετωπίζει τους νεοφώτιστους Απόλλωνα και Καλλονή;

« Το ότι αυτές οι δύο ομάδες προέρχονται από τη Β΄ Εθνική, δεν σημαίνει πως είναι εύκολοι αντίπαλοι. Ισα ίσα θέλει ιδιαίτερη προσοχή γιατί έχεις να αντιμετωπίσεις εκτός από την ικανότητα των παικτών και τον ενθουσιασμό του ότι βρίσκονται σε αυτή την κατηγορία. Επομένως είναι αβαντάζ γι αυτές τις ομάδες, όπως και το άγνωστο και απρόβλεπτο που εκπέμπουν, κάτι αντίστοιχο που ίσχυε με την περυσινή μου ομάδα, τον Πλατανιά».
-Πρεμιέρα, λοιπόν, στη Ριζούπολη. Πως την περιμένετε;

« Ευελπιστώ ότι θα έρθει πολύς κόσμος, αλλά και δικοί μας φίλαθλοι. Σαν πρεμιέρα, δεν ξέρω πως θα παρουσιαστούν οι ομάδες, ξέρω όμως ότι και ο Απόλλωνας προσπαθεί να παίξει ποιοτικό ποδόσφαιρο, όπως και εμείς. Είναι δύο ομάδες με ιστορία στη μεγάλη κατηγορία με καλά παιχνίδια και καλή ατμόσφαιρα, όπως θυμάμαι από την εποχή που αγωνιζόμουν. Νομίζω ότι θα γίνει ένα καλό ματς».

-Που επικεντρώνετε από τον Απόλλωνα;

« Στο σύνολο και στις αρκετές μεταγραφές που έχει κάνει. Εχει ενισχυθεί με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και επομένως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή».

-Εχετε δεδομένο το πρόβλημα της απουσίας του Αγκάνθο, συν το θέμα προσαρμογής κάποιων παικτών που τώρα προστέθηκαν στην ομάδα, όπως για παράδειγμα του Ιμπε. Ολ΄ αυτά πόσο μπορούν να επηρεάσουν την προσπάθεια στις πρώτες αγωνιστικές;

« Είπα και προηγουμένως πως δεν θα είμαστε έτοιμοι 100%. Απ΄ αυτό που έχουν και μπορούν να δώσουν θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε το κέρδος. Και δεν μιλώ μόνο για εμάς, αλλά γενικότερα, διότι οι ομάδες μετά την 4η-5η αγωνιστική αρχίζουν και βρίσκουν τα πατήματά τους».
-Το νέο πρωτάθλημα πως το περιμένετε;

« Δεν νομίζω ότι θα έχει μεγάλη διαφορά από το περυσινό. Θεωρώ ότι κάποιες ομάδες είναι αποδυναμωμένες, ενώ δεν ξέρω και τι ρόλο μπορούν να παίξουν οι καινούριες ομάδες που έρχονται από τη Β΄ Εθνική. Εχουμε επίσης φέτος περισσότερες ομάδες, αλλά το οικονομικό παίζει βασικό ρόλο, διότι οι συνθήκες είναι πιεστικές».
-Ο τίτλος είναι υπόθεση του Ολυμπιακού;

« Απ΄ αυτά που φαίνονται μέχρι τώρα, ο Ολυμπιακός είναι ένα σκαλί πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες. Και από πλευράς κινήσεων και από πλευράς παρακαταθήκης που έχει με την παρουσία του τόσα χρόνια στο Τσάμπιονς Λίγκ».

-Η απουσία της ΑΕΚ;

« Είναι πλήγμα. Ομάδα με τόση μεγάλη ιστορία και τόσο κόσμο από πίσω της, να μη συμμετέχει στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας. Δεν είναι όμως μόνο η ΑΕΚ, αλλά και κάποιες άλλες ομάδες με τη δική τους τεράστια ιστορία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: