Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Ένα σούπερ πρωτάθλημα... από το 6 και κάτω!!

Ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για την συναρπαστική... τρίτη ταχύτητα του πρωταθλήματος και την «μάχη» της παραμονής!
Τον πρωταθλητή στην Σούπερ Λίγκα τον ξέρουμε από το περασμένο καλοκαίρι πριν καν γίνει η κλήρωση! Μόνος του... τρέχει ο Ολυμπιακός που είναι μια ταχύτητα πάνω από όλους τους άλλους!
Μετά την ήττα της Ξάνθης στην Κομοτηνή, ουσιαστικά «κλείδωσε» και η 4άδα που θα πάρει μέρος στα πλέι οφ μετά την λήξη της κανονικής περιόδου! Το «καρέ» ΠΑΟΚ-Ατρόμητος-Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης μοιάζει... άχαστο κι απλά απομένει να δούμε με ποια σειρά θα μπουν στο έξτρα πρωτάθλημα!
Όταν λίγες μέρες αφού μπήκε ο νέος χρόνος στην κορυφή έχουν... κριθεί σχεδόν τα πάντα, δεν λες το φετινό πρωτάθλημα κι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό! Το ενδιαφέρον αγωνιστική με αγωνιστική χάνεται και για τον λόγο αυτό... χάνεται κι ο κόσμος από τις εξέδρες!
Υπάρχει όμως και κάτι που κρατάει για τα καλά... ζωντανή την Σούπερ Λίγκα και δεν είναι άλλο από την «μάχη» για την αποφυγή του υποβιβασμού! Βασικά ένας κύριος λόγος είναι και η... ανοργανωσιά που επικρατεί στην διοργανώτρια αλλά και την ομοσπονδία έτσι ώστε να μην έχουν αποφασίσει ακόμη κι ενώ ήδη πέρασε και η 2η αγωνιστική του δευτέρου γύρου το πόσες ομάδες υποβιβάζονται στην Football League! To ένα είναι αυτό.
Το άλλο είναι ο μεγάλος ανταγωνισμός που επικρατεί. Είτε γιατί το επίπεδο είναι χαμηλό, είτε γιατί όλες οι ομάδες... βράζουν στο ίδιο ζουμί σημασία έχει ότι το ενδιαφέρον δεν λείπει! Αρκεί να δει κανείς ότι η διαφορά του 6ου Πανθρακικού (27 βαθμοί) με την 17η Βέροια (18 βαθμοί) είναι μόλις τρεις νίκες. 9 πόντοι δηλαδή.
Μόνο ο ουραγός Άρης των 11 βαθμών (σ.σ παίζει Δευτέρα βράδυ με Καλλονή) φαίνεται να έχει μείνει... πίσω και είναι σε δεινή σχέση αν σκεφτεί κανείς και τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ως σύλλογος!
Πλέον όλο το... χαρτί είναι εκεί. Με δεδομένο ότι ο (μέχρι το... φινάλε του 2013 καταδικασμένος) Απόλλωνας πλέον μετά τις δύο σπουδαίες νίκες με Άρη και Γιάννενα δείχνει ανεβασμένος, με την Βέροια να κάνει το... μπαμ στο Ηράκλειο και να μένει ζωντανή, τον Λεβαδειακό να μαζεύει πόντους στην έδρα του, τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο!
Κανείς δεν μπορεί να νιώθει... σωσμένος αφού ειδικά το Σαββατιάτικο διπλό της Βέροιας ανεβάζει αρκετά τον πήχη της παραμονής για όλους. Στα επιτελεία των ομάδων που παίζουν στο γκρούπ της παραμονής, έχοντας βγει τα κομπιουτεράκια εδώ και αρκετό καιρό ως... μαγικοί αριθμοί θεωρούνταν το 35, το 36, το 37! Αυτοί οι βαθμοί λένε ότι... σώζουν την κατηγορία.
Μάλλον τώρα (κι ανάλογα τελικά τι θα αποφασίσει η Σούπερ Λίγκα για τον αριθμό των ομάδων που υποβιβάζονται) ίσως χρειαστεί και κανένα... κουκί παραπάνω! Ούτε φαβορί υπάρχουν, ούτε αουτσάιντερ! Ο Πανθρακικός δείχνει να έχει μια μεγαλύτερη ασφάλεια, αλλά είναι ακόμη νωρίς, ενώ μακριά από τον κίνδυνο λογικά θα μείνει και η Ξάνθη λόγω εμπειρίας!
Ο Παναιτωλικός έχει έδρα φόβητρο αλλά μακριά από το Αγρίνιο... υποφέρει και πλέον πρέπει να βρει πόντους. Ο ΠΑΣ Γιάννινα που πέρσι έκανε την έκπληξη φέτος, κατρακυλάει και έχοντας χάσει Ντε Βινσέντι και (όπως όλα δείχνουν) Τσάβες, έχασε ποιότητα και θα παλέψει κι αυτός για την παραμονή. Αγώνας παραμονής και για ΟΦΗ, Πανιώνιο που έχουν την... φανέλα έτσι ώστε στα δύσκολα να επιβιώσουν.
Οι «μικροί» της Κρήτης, Εργοτέλης και Πλατανιάς επίσης είναι σε δύσκολη θέση και θα παλέψουν μέχρι τέλους για μια θέση στον ήλιο, κάτι που ισχύει και για την Καλλονή η οποία παίζει ένα ολόκληρο πρωτάθλημα 34 αγωνιστικών εκτός έδρας. Για τον Άρη τα είπαμε και παραπάνω.
Στην πιο δύσκολη θέση από όλους. Ήδη οι... άλλοι μνηστήρες έχουν απομακρυνθεί. Όμως έχει εκείνο το «ειδικό βάρος» που θα είναι άδικο να τον... ξεγράψουμε τόσο νωρίς, έστω κι αν αυτό το «ειδικό βάρος» 2 φορές στο πρόσφατο παρελθόν δεν του έφτασε!Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: