Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Σφαιρόπουλος: «Ολυμπιακός αντέδρασε και ήταν αποφασισμένος»

Αναμενόμενη ήταν η αντίδραση του Ολυμπιακού μετά την ήττα από την Αρμάνι και η εύκολη επικράτηση επί του Πανιωνίου, σύμφωνα με τον τεχνικό των «κυανέρυθρων» Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Σφαιρόπουλος: «Ολυμπιακός αντέδρασε και ήταν αποφασισμένος»
Ο Ολυμπιακός επικράτησε χωρίς να δυσκολευτεί του Πανιωνίου, για την 13η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών και ο προπονητή των Νεοσμυρνιωτών, Γιάννης Σφαιρόπουλος εξήγησε πως ήταν αναμενόμενη η αντίδραση και η καλή εμφάνιση των Πρωταθλητών Ευρώπης έπειτα από τη βαριά ήττα από την Αρμάνι,

«Σήμερα παλέψαμε το παιχνίδι. Δείξαμε ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο. Όταν παίζεις με τον Πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ιδιαίτερα όταν προέρχεται από ήττα. Πρέπει να βρεις και τον Ολυμπιακό χαλαρό. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε και ήταν αποφασισμένος. Δείξαμε καλό πρόσωπο. Κλειδί ήταν η άμυνα στον Σπανούλη, την οποία δεν καταφέραμε να παίξουμε όπως θέλαμε. Καταφέραμε να αλλάξουμε το παιχνίδι του Σπανούλη παίζοντας άμυνα στο pick n’ roll και αναγκάζοντάς τον να σουτάρει. Είχε 5/6 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο και δεχθήκαμε 48 πόντους. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώσαμε την άμυνά μας. Αναγκάσαμε τον Ολυμπιακό να κάνει 21 λάθη, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν συγκεντρωμένος στο αμυντικό του παιχνίδι και δεν μας άφησε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι. Είχαμε βεβιασμένες επιλογές. Δίκαια κέρδισε ο Ολυμπιακός, του αξίζουν συγχαρητήρια και σε αυτόν και στον κόουτς για ό,τι έχουν καταφέρει», είπε αρχικά ο κόουτς των «κυανέρυθρων» και συνέχισε:

«Έχουμε ένα πολύ δύσκολο ταξίδι και παιχνίδι μέσα σε 48 ώρες. Πρέπει να καταφέρουμε να διαχειριστούμε την κούραση. Θέλω να συγχαρώ παίκτες για την προσπάθειά τους, αλλά όταν θες να φτάσεις στο υψηλότερο επίπεδο πρέπει να είσαι προσηλωμένος για 40’. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο. Εμείς έπρεπε να κερδίσουμε στα ίσια. Το να κερδίσεις τον Ολυμπιακό στα ίσια δεν είναι εύκολο. Για να τον κερδίσεις στα ίσια, πρέπει να έρχεται από ένα σερί νικηφόρων αγώνων και να τον βρεις κουρασμένο. Από την στιγμή που ήρθε να παίξει μετά από ένα κακό αποτέλεσμα, ήταν σίγουρο πως θα αντιδρούσε. Τα στάνταρ του Ολυμπιακού είναι τα σημερινά. Όχι αυτά που είδαμε την Πέμπτη . Στο EuroCup δεν παίζουμε στην έδρα μας. Υπάρχει κόσμος, αλλά το γήπεδο είναι πολύ μεγάλο. Αν δεν παίζει ο Πανιώνιος στην φυσική του έδρα, είναι δύσκολο να έχει τον ίδιο κόσμο. Έχουν πει πως το νέο γήπεδο θα ξεκινήσει το καλοκαίρι. Στο Ελληνικό έχουμε κάνει έξι μόλις προπονήσεις και είναι πολύ δύσκολο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: