Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Στη «Δυτική Όχθη» δεν αστειεύονται!!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός κόντρα στον Ατρόμητο, που είχε να συναντήσει ανάλογες από το ντέρμπι της Λεωφόρου.

Στη «Δυτική Όχθη» δεν αστειεύονται!
Από το ντέρμπι στη Λεωφόρο είχαν να του βάλουν του Ολυμπιακού τόσο δύσκολα, απειλώντας τον ευθέως με ήττα, την πρώτη του σε 31 εκτός έδρας αγώνες για το πρωτάθλημα. Κατάφερε να τον ζορίσει σε τέτοιο βαθμό ο Ατρόμητος που μάλιστα, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό, κατάφερε να του κόψει και πόντους.

Η ομάδα του Περιστερίου εδραίωσε την πεποίθηση που από καιρό έχει σχηματίσει όλος ο κόσμος, ότι μετά από τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ είναι, η ισχυρότερη δύναμη στο σημερινό ποδοσφαιρικό στερέωμα. Επιπρόσθετα, θα μπορούσε να στείλει και μήνυμα ότι μπορεί ν' ανέβει κι άλλο σκαλί, εάν στο τέλος, με τις δύο ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν κατάφερνε να σκοράρει. Στην πρώτη φάση, ο Καραμάνος επιχείρησε με λάθος πόδι να εκμεταλλευτεί το γύρισμα του Ναπολεόνι και στη δεύτερη τα κεφάλια του Μπρίτο και του Φυτανίδη απέτυχαν να βρουν σωστά την μπάλα από έναν χώρο όπου ο τερματοφύλακας κάνει τον σταυρό του.
Βέβαια, όταν μιλάμε για τον Ρομπέρτο, τίποτα δεν πρέπει να προεξοφλούμε. Ο Ισπανός γκολκίπερ ξεδίπλωσε μεγαλοπρεπώς τα προσόντα του νωρίτερα, εξουδετερώνοντας με τον τρόπο που το έκανε την κεφαλιά του Παπαδόπουλου. Είχε κι ο Ολυμπιακός, φυσικά, τις ευκαιρίες του νωρίτερα, με κορυφαία την κεφαλιά του Μανιάτη στο δοκάρι. Ομως, το ν' απειλεί ο Ολυμπιακός και δη σ' εγχώριο ματς δεν συνιστά είδηση. Απλώς χθες το πέτυχε σε μικρότερο βαθμό και στο α' ημίχρονο ουσιαστικά σε κανένα βαθμό.

Πρακτικά, ωστόσο, το χθεσινό «Χ» δεν (φαίνεται ότι) σημαίνει και πολλά. Ακόμη και με ήττα στην Τούμπα, ο Ολυμπιακός φαβορί θα είναι και για τη φετινή στέψη. Εδώ και καιρό, το ενδιαφέρον περί τους «ερυθρόλευκους» περιστρέφεται γύρω από διάφορα ρεκόρ και μόνο. Υπ' αυτήν την έννοια, λοιπόν, μένει να δούμε αν η ομάδα του Πειραιά θα μπορέσει στο φινάλε να ισοφαρίσει την επίδοση του Παναθηναϊκού, που το 1964 κατέκτησε το πρωτάθλημα αήττητος, ή να καταρρίψει την επίδοση του «Θρύλου» του Γουλανδρή. Της ομάδας της σεζόν 1972-73, που σε πρωτάθλημα 34 ομάδων είχε τερματίσει με μόλις 13 γκολ στο παθητικό του. Από αυτή τη σκοπιά, το χθεσινό 0-0 είναι ωφέλιμο, καθώς διατηρεί το «ερυθρόλευκο» παθητικό στα 6 τέρματα και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για νέο ιστορικό χαμηλό.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: