Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Ο Ολυμπιακός, το Πέραμα και οι μεταγραφές...!!

Ο Κώστας Κετσετζόγλου εξηγεί γιατί η ΑΕΚ θα είναι πρώτη είδηση στους «κόκκινους» και αναλύει τις μεταγραφές που πρέπει να κάνει η Ένωση για τη νέα χρονιά. Έχασε βαθμούς ο Ολυμπιακός και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος την Δευτέρα πάλι να είναι πρώτο θέμα η... ΑΕΚ στις κόκκινες εφημερίδες αφού οι ισοπαλίες και μάλιστα με 0-0 δεν πουλάνε. Με τι θέμα; Δεν μπορώ να φανταστώ αλλά η δική μου φαντασία είναι πολύ μικρή μπροστά στην δική τους που κατάφεραν όλη την προηγούμενη εβδομάδα να την βγάλουν με ΑΕΚ και Μελισσανίδη.
Κι ο Κοτσάτος ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, για όσους δεν τον έμαθαν από τον Γαύρο και τον Πρωταθλητή, έγινε... talk of the town. Οπότε κάτι θα βρουν σίγουρα και στο φύλλο της Δευτέρας. Αυτά είναι μικρά προβλήματα. Της ΑΕΚ είναι μεγαλύτερα κι όσο κι αν μας αρέσει και μας υπενθυμίζει την δυναμική της ομάδας αυτή η συνεχής ενασχόληση του ολυμπιακού μηχανισμού με την ΑΕΚ και τον Μελισσανίδη είναι σίγουρο πως υπάρχει πολύς και δύσκολος δρόμος μπροστά. Και ομάδες σαν το... Πέραμα όπου έχει αφήσει την στάμπα του όπως και στην δεύτερη ομάδα της ΑΕΚ ο Μπατίστα δεν θα ξαναβρεί μπροστά της ούτε στο υπόλοιπο της... Γ Εθνικής. Μιλάμε για την χειρότερη ομάδα που έχει αντιμετωπίσει η ΑΕΚ φέτος. Μια πραγματική θλίψη κι άλλη μια υπενθύμιση για το που παίζει φέτος η ΑΕΚ διαφορετική από αυτή της προηγούμενης Κυριακής στο Αιγάλεω. Εκεί ήταν το ροντέο, σήμερα το ποδοσφαιρικό ξενέρωμα με μια ομάδα Α Πειραιά που με κάποιο τρόπο βρέθηκε στην Γ Εθνική και δεν θα μείνει για πολύ. Μετά τον αγώνα του Αιγάλεω όπου το πάθος της ΑΕΚ ήταν το κυρίαρχο στοιχείο και κάτι πολύ ικανοποιητικό αφού δεν το έχουμε δει φέτος παρά σε κάτι δεκάλεπτο περίμενα σήμερα μια συνέχεια. Δεν την είδα και δεν την είδε κανείς παρότι για άλλη μια φορά όσοι ήρθαν στο γήπεδο πέρασαν καλά και κυρίως παρέσυραν την ομάδα αντί να τους παρασύρει αυτή.
Δεν χρειάζεται βέβαια πάθος και τσαμπουκάς για να κερδίσεις μια τραγική ομάδα σαν το Πέραμα όμως χρειάζεται πάθος και προσπάθεια στο 100% ώστε να καταφέρουν να δείξουν οι παίκτες που πιθανό να μπορούν ότι έχουν θέση και στο ρόστερ της επόμενης σαιζόν. Με τέτοια προσέγγιση των αγώνων εκτός του ότι έρχονται στραπάτσα, όπως π.χ με τον Αγροτικό Αστέρα που ήταν μια απλά καλή ομάδα Γ Εθνικής, δεν μπορεί επίσης κάποιος να καταλάβει μήπως κάποιο παιδί έχει κάτι παραπάνω να δώσει από αυτό που φαίνεται και που για τους περισσότερους είναι τραγικά λίγο για την επόμενη σαιζόν. Να επαναλάβω αυτό που είχα γράψει και με τίτλο εδώ. Η ΑΕΚ του χρόνου πρέπει να είναι ομάδα Α Εθνικής που να χτυπάει πεντάδα και να είναι ανταγωνιστική σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ για να είναι σίγουρη για άνοδο χωρίς προβλήματα και να κρατήσει και κάτι για την επιστροφή αφού δεν θα είναι και το καλύτερο να γίνει σαρωτικός... ανασχηματισμός και το καλοκαίρι του 2015.
Ηδη έχουν αποκτηθεί τρεις βασικοί παίκτες ομάδων Α Εθνικής και ο Φαγιέ που άνετα θα μπορούσε να είναι σε ομάδα Α Εθνικής από φέτος. Γίνονται καλές κινήσεις για αρχή αλλά υπάρχει πολύ μέλλον μπροστά. Και αυτό το καλοκαίρι τα λάθη δεν συγχωρούνται. Δεν λέω πως όλοι οι παίκτες που θα έρθουν θα βγουν, αυτό δεν το έχει πετύχει κανείς ποτέ, αλλά σίγουρα πρέπει αρχικά να έρθουν αυτοί που χρειάζεται η ομάδα και στις θέσεις που τους χρειάζεται και βέβαια να έχει γίνει τόσο καλή προεργασία ώστε για τον κάθε παίκτη που θα έρχεται να υπάρχουν πάνω από 50-60% πιθανότητες να πιάσει. Από εκεί και πέρα το ποδόσφαιρο είναι το πιο απρόβλεπτο άθλημα. Ο χρόνος δείχνει για όλους.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: