Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Και οι δικαιολογίες τελειώνουν κάποτε!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει στο blog του για τον Γλύκο που δίνει βαθμούς και τον ΠΑΟΚ που συνεχίζει παρά τις νίκες να προβληματίζει! 
Όταν έχεις κορυφαίο τον τερματοφύλακά σου σε εντός έδρας αγώνα με αντίπαλο μία ομάδα που υπολείπεται στη βαθμολογία αρκετούς βαθμούς, είναι ένα γεγονός που φωτογραφίζει την εικόνα του αγώνα.
 
Ο Παναγιώτης Γλύκος έδωσε τους τρεις βαθμούς σήμερα στον ΠΑΟΚ και όχι ο Λούκας που πέτυχε το γκολ της νίκης. Και το γεγονός πως βγήκε ο τελευταίος MVP της αναμέτρησης δύο πράγματα μπορεί να σημαίνει. Πρώτον πως δεν μετρήθηκαν ποτέ οι ψήφοι των δημοσιογράφων ή πως πολλοί από αυτούς που τους κάνουν δεν καταλαβαίνουν τι βλέπουν. Και τα δύο πιθανά τα έχω ως σενάρια.
 
Ο ΠΑΟΚ χάρις στις τρεις μεγάλες επεμβάσεις του τερματοφύλακά του δεν κυνηγούσε τον πολύ καλά στημένο και ποιοτικό Παναιτωλικό του Μάκη Χάβου, με αποτέλεσμα να βρεθεί μία φάση για να σκοράρει και να πάρει το τρίποντο. Μάλιστα κατά την ώρα της μετάδοσης ήμουν σίγουρος πως το λάθος θα το κάνει ο Μπικέι. Ο άνθρωπος φωνάζει από μακριά πως έχει δύο γκέλες δυνατές σε κάθε παιχνίδι. Είναι ο μαύρος Σίλντεφελντ.
 
Ο Στέφενς πήρε τρία παιχνίδια σε μία εβδομάδα στα οποία η ομάδα του ήταν χειρότερη του αντιπάλου και έχει κορυφαίο παίκτη τον τερματοφύλακά του.
 
Ο ΠΑΟΚ έχει έναν ντεφορμέ προπονητή σε αυτό το πρώτο διάστημα του νέου χρόνου όχι λόγω αποτελεσμάτων που λόγω άστρου παίρνει, αλλά γιατί δεν έχει βρει απαντήσεις σε αυτή την κακή εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα του.
 
Σίγουρα υπάρχει μία κατάσταση κάπως ρευστή, με μεταγραφές που έρχονται και πρέπει να μπούνε άμεσα, όπως ο Μαντούρο, έχει παίκτες που προέρχονται από τραυματισμό όπως οι Μιγκέλ Βίτορ και Νίνης, έχει σε κάκιστη κατάσταση δύο σημαντικούς παίκτες όπως τους Στοχ και Σαλπιγγίδη, όμως για αυτό πληρώνεται ένας προπονητής. Για να βρίσκει απαντήσεις στις αντιξοότητες που προκύπτουν μέσα στη σεζόν.
 
Ο ΠΑΟΚ είναι γεγονός πως στην εποχή Στέφενς βρίσκει μονίμως έναν ανορθόδοξο τρόπο να κερδίζει τα παιχνίδια αλλά σήμερα, απέναντι σε μία έμπειρη και τακτικά σωστή ομάδα με σχετικά ποιοτικό ρόστερ εγκλωβίστηκε σχετικά εύκολα.
Μοιρασμένες οι καθαρές φάσεις για τις δύο ομάδες, μοιρασμένη η κατοχή, μόνο στα στημένα υπερτερούσε ο ΠΑΟΚ όμως δεν μπόρεσε σε καμία των περιπτώσεων να τα εκμεταλλευτεί.
 
Για τον ΠΑΟΚ απειλητικός ήταν μόνο ο Λούκας, αφού Σαλπιγγίδης, Στοχ και Κατσουράνης δεν έκαναν τελική υπό καλές προϋποθέσεις και δεν αναφέρομαι σε Μαντούρο και Λάζαρ που έτσι όπως παίζει ο ΠΑΟΚ μόνο με θαύμα θα φτάσουν να απειλήσουν.
Σε γενικές γραμμές, είναι προφανές πως ο ΠΑΟΚ ότι κάνει, το κάνει λόγω ποιότητας των παικτών του και πίεσης που ασκείται στην ομάδα για αποτέλεσμα.
 
Αυτή τη στιγμή παίζει με αριστερό μπακ στο κέντρο της άμυνας, χωρίς δεκάρι, με πλάγιους ασταθής ο ένας αόρατος ο άλλος και φορ που δεν είναι καθόλου καλά φέτος είτε αναφερόμαστε στον Σάλπι, είτε στον Κλάους και μέσα σε όλα αυτά είναι και κακός σε πολλά τακτικά θέματα.
 
Ο Στέφενς θα έχει φαινομενικά δικαιολογίες μέχρι να του φέρουν τα χαρακτηριστικά που λείπουν από  το ρόστερ του. Μετά, το άστρο του και η καλή νοοτροπία που έχει δώσει όντως στην ομάδα δεν θα είναι στοιχεία αρκετά για να θεωρηθεί πετυχημένος.
 
Τώρα πάμε στη Νέα Σμύρνη, με έναν Πανιώνιο που μου άρεσε πάρα πολύ στη Λεωφόρο στο δεύτερο ημίχρονο. Έχει ένα ταλέντο, όσους παίκτες και να χάνει να διατηρεί μία συνοχή και έναν χαρακτήρα αποτελεσματικό.
 
Κλείνοντας για τα μεταγραφικά, μαθαίνω πως ο Στέφενς πιέζει για άμεσα αποτελέσματα και μάλλον θα τα έχει μέσα στην εβδομάδα.
ΥΓ Μεγάλες νίκες για Βέροια, Λειβαδιά και Απόλλωνα Σμύρνης.  
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: