Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Μπαρτζώκας: «Ελέγξαμε το παιχνίδι σε όλη τη διάρκεια του»

Iκανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του Ολυμπιακού στην νίκη επί του Πανιωνίου ήταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας ο οποίος αναφέρθηκε και στους τραυματισμούς που αντιμετωπίζουν οι «ερυθρόλευκοι».

Μπαρτζώκας: «Ελέγξαμε το παιχνίδι σε όλη τη διάρκεια του»
Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Πανιωνίου για την 13η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών, χωρίς να δυσκολευτεί γεγονός που ικανοποίησε τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων», Γιώργο Μπαρτζώκα. Ο προπονητής των Πειραιωτών εξήγησε ότι η ομάδα του είχε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του ματς, ενώ στάθηκε και στα προβλήματα τραυματισμών.

«Είναι πάντα δύσκολο να παίζεις με τον Πανιώνιο εκτός έδρας λόγω της ποιότητας του Πανιωνίου, αλλά και λόγω της καυτής ατμόσφαιρας που επικρατεί σε αυτό το γήπεδο. Βρεθήκαμε σε κακό μομέντουμ εδώ. Μετά την ήττα στο Μιλάνο η συγκυρία για εμάς ήταν κακή. Υπάρχουν πολλοί τραυματισμοί και έχουμε μεγάλη επιβάρυνση. Στο σημερινό παιχνίδι είχαμε συγκέντρωση και κυριαρχήσαμε στα ριμπάουντ και τη δημιουργία. Ελέγξαμε το παιχνίδι σε όλη τη διάρκεια του», είπε αρχικά ο τεχνικός των Πρωταθλητών Ευρώπης και συνέχισε:

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να κοιτάξουμε το επόμενο ματς. Δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από το να κάνω αλλαγές στη μέση της σεζόν. Δεν είμαι καλός στο να το υποστηρίξω. Έχουμε κάνει μια δουλειά έξι μηνών και έχουμε συγκεκριμένο τρόπο δουλειάς. Πρέπει ο νέος παίκτης να καταλάβει το σύστημα της ομάδας. Οι προπονήσεις μας είναι συντήρησης για τα δύο παιχνίδια που δίνουμε. Δεν μπορούμε να γνωρίσουμε τα καλά και τα κακά του. Είχε τρεις εβδομάδες αποχής ο Κόλινς. Θέλουμε δύο με τρεις εβδομάδας για να έρθει στο επίπεδο μας. Καλή συνέχεια στον Πανιώνιο και τον κόουτς Σφαιρόπουλο».

Από την πλευρά των παικτών του Ολυμπιακού, ο Βαγγέλης Μάντζαρης σχολίασε για την αναμέτρηση: «Σίγουρα η ήττα στο Μιλάνο και ιδιαίτερα η διαφορά μας πόνεσε πάρα πολλά. Σήμερα είπαμε να κάνουμε μια νέα αρχή, ειδικά στην άμυνα, να γυρίσουμε σελίδα και νομίζω τα καταφέραμε. Θέλαμε να αλλάξουμε την εικόνα μας στην άμυνα και αυτή ήταν που μας έδωσε τη νίκη. Επικεντρωθήκαμε στην άμυνα επάνω στον ΜακΚόλουμ, ο οποίος είναι πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα και έτσι με την άμυνα μας την ενέργεια που βγάλαμε στο παρκέ πήραμε τη νίκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: