Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Κώνστας στο Metropolis: «Αυτό είναι το πλάνο βιωσιμότητας του Άρη»

Στο Αθλητικό Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε το μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ Άρης Θανάσης Κώνστας και παρουσία σε το νέο πλάνο βιωσιμότητας του Άρη.
Για την έκδοση προσωρινής διαταγής αναστολής πληρωμών που ενέκρινε το δικαστήριο:
«Δόξα το θεό όλα πήγαν πολύ καλά. Βέβαια ήμασταν σίγουροι για την επιτυχία, ήμασταν πολύ καλά προετοιμασμένοι. Ήταν μία πολύ δύσκολη μέρα αλλά όλα κύλισαν ομαλά. Η ομάδα είναι απόλυτα προστατευμένη. Είμαστε σε καλύτερη θέση από πέρυσι. Αν η πρόταση μας δε γινόταν πιστευτή από τον πρόεδρο δε θα έβγαζε θετική απόφαση. Στην ουσία παρουσιάσαμε το προσχέδιο του επιχειρηματικού μας σχεδίου».
Για τη νέα αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 είπε:
«Στηρίζεται στα πραγματικά έσοδα που μπορεί να έχει ο Άρης με ορίζοντα δεκαετίας και όχι σε άραβες και πράσινα άλογα. Υπολογίζουμε σε 6.200.000 ευρώ έσοδα ετησίως. Τα έξοδα μας κάθε χρόνο θα είναι περί τα 4.500.000 ευρώ. Οπότε θα έχουμε κέρδος κάθε χρόνο 1.700.000 ευρώ. Οι υποχρεώσεις μας κάθε χρόνο για να εξοφλούμε τους πιστωτές μας είναι 2.200.000 ευρώ, οπότε εμφανίζεται στο πλάνο μας ένα έλλειμμα της τάξης των 500.000 ευρώ. Θα καλύψουμε αυτό το έλλειμμα λοιπόν ως εξής. Πρώτων θα υπολογίζουμε ότι θα πάρουμε μια περίοδο χάριτος ενός έτους και δεύτερον έχουμε να λαμβάνουμε κάποια χρήματα από τροφεία, από μετοχές και εισφορές της Κοινωνίας Μελών Άρη και από μια μικρή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Επιπλέων θα έχουμε και αποθεματικό 1.700.000 στα ταμία της ΠΑΕ λόγο τους ενός χρόνου χάριτος. Προφανώς αν υπάρξει επενδυτής παραδίδουμε άμεσα τον Άρη».
Για την προηγούμενη αίτηση της διοίκησης Ηλιάδη του απορρίφτηκε:
«Η προηγούμενη αίτηση απορρίφθηκε για 10 λόγους. Χαρακτηριστικά ένα από αυτά υποστήριζε ότι η ΠΑΕ θα είχε έσοδα 4.000.000 ευρώ από την ενοικίαση των εγκαταστάσεων του Ν. Ρίσιου. Ότι θα συμμετείχαν στα έσοδα δήμοι και κοινότητες και ότι θα είχαμε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 6.000.000 ευρώ» .
Για τον αγώνα δρόμου που έγινε ώστε να εκδοθούν τα δελτία των παικτών που αποκτήθηκαν αυτή τη μεταγραφική περίοδο και να παίξουν το απόγευμα με την Καλλονή:
« Σήμερα είναι μια πού σημαντική μέρα για τον Άρη. Κερδίσαμε το πρωί μια μάχη στα δικαστήρια, στη συνέχεια κερδίσαμε μια δεύτερη μάχη αφού καταφέραμε και βγάλαμε φορολογική ενημερότητα ώστε να είναι στη διάθεση του προπονητή οι νέοι παίκτες από σήμερα κιόλας και καλούμαστε να κερδίσουμε και μία τρίτη μάχη το βράδυ μέσα στο γήπεδο. Βρισκόμαστε σε συνεχή πόλεμο. Δεν έχουμε χρόνο για χαρές μέχρι να εξασφαλίσουμε την παραμονή».
Για τις ενέργειες που γίνονται ώστε ο Άρης να έχει ένα καλύτερο αύριο:
« Δουλεύουμε καθημερινά πολύ σκληρά και μέχρι πού αργά. Συνεχίζουμε να κάνουμε προσπάθειες ώστε να οργανώσουμε την ΠΑΕ. Ρίχνουμε πλέον όλο το βάρος στο αγωνιστικό. Όμως πρέπει να τονίσω σε όλους τους φίλους του Άρη ότι πρέπει να υποστηρίξουν έμπρακτα την ομάδα και οικονομικά και ηθικά. Το πλάνο στηρίζεται και στα έσοδα από εισιτήρια και είναι ευθύνη των οπαδών να δίνουν το παρόν στο γήπεδο». Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: