Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Κατόρθωμα;

Ο Στέφενς το καλοκαίρι ήρθε και αποτέλεσε για τον ΠΑΟΚ το φάρμακο “διά πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν”. Το βαρύ του όνομα έπεσε με θόρυβο στο χώμα και ο κουρνιαχτός που σήκωσε, κουκούλωσε την μεγάλη καθυστέρηση που επέδειξαν οι υπεύθυνοι στην εξεύρεση προπονητή, τους λάθους χειρισμούς που έκαναν με τον Δώνη και τις περισσότερες από τις επιλογές ποδοσφαιριστών που προηγήθηκαν και ακολούθησαν. Γράφει ο Νίκος Τζαντζαράς Τα έχουμε ξαναπεί και ξαναγράψει αυτά. Το περίφημο υπερμεγέθες χαλί που λέγεται “έχω Στέφενς”, έθαψε για καιρό από κάτω του, λάθη, παραλείψεις, τσιγκουνιές, αστοχίες, αποκλεισμούς, ήττες. Σύμφωνοι. Και δικαίως. Ένα εκατομμύριο το χρόνο του κοστίζει του Ιβάν ο συγκεκριμένος κυματοθραύστης. Λογικό είναι να απορροφά μεγαλύτερες πιέσεις από άλλους, μικρότερου διαμετρήματος, φτωχότερου βιογραφικού και ελαφρύτερου ειδικού βάρους προπονητές.
Λογικό και δίκαιο είναι επίσης, ο προπονητής αυτός να προφυλαχθεί. Από όλους. Να μην υφίσταται πολύ οξείες επιθέσεις όταν εντοπίζονται ευθύνες του και να αντιμετωπίζεται με τον δέοντα (ακόμα και... υπερβάλλοντα) σεβασμό. Το έχει κερδίσει με την ιστορία του. Δε θα ξεφωνηθεί πρόωρα από τους φιλάθλους, οι δημοσιογράφοι θα έχουν χαμηλότερους τόνους, ο παράγοντας θα σεβαστεί τον ζωτικό του χώρο και τις επιλογές του – θα έχει με δυο κουβέντες, στήριξη παραπάνω από την συνήθη, διότι αυτό του αρμόζει. Και που είχε συμμετοχή το καλοκαίρι σε κάποιες επιλογές δεν θα τονιστεί και τώρα που θα διαλέξει σχεδόν ολομόναχος, θα επικοινωνηθεί ως ελπιδοφόρος νεωτερισμός.
Λογικό και δίκαιο είναι επίσης, εφόσον φέρνει έναν ανενερό ποδοσφαιριστή ως πρώτη έλευση των μεταγραφών του Γενάρη και παρά την παγωμάρα όλων που τον βλέπουν να μπαίνει αποστολή με μιαμιση προπόνηση κι εντεκάδα με τρισήμιση, να γίνεται δεκτή με θετική ενέργεια και προσδοκία από πολλούς - με ανοχή και καρτερικότητα από τους υπόλοιπους. Κι ας τους τρώει η περιέργεια τί θα γινόταν αν στηριζόταν έτσι από τον Αύγουστο όλο το υλικό της ομάδας...
Λογικό και δίκαιο είναι να έχει πίστωση χρόνου και να κριθεί στο τέλος, παρότι ο ΠΑΟΚ έμεινε στάσιμος ποδοσφαιρικά κι εδώ και μερικές βδομάδες οπισθοδρόμησε, παρότι τακτικά δεν εξελίσσεται και συνεχίζει να ψάχνει την σωτηρία μες τα ματς στις προσωπικές ενέργειες των όποιων ταλαντούχων ή έμπειρων ποδοσφαιριστών διαθέτει, παρότι αν κι έχει με διαφορά το δεύτερο ακριβότερο μπάτζετ, δυσκολεύεται έναντι πάντων να πάρει αυτό που θέλει, χωρίς να παράγει θεαματικό ποδόσφαιρο.
Παρόλα ταύτα, επειδή δεν είναι ούτε λογικό, ούτε δίκαιο γι αυτό το υλικό κι ας μην είναι το καλύτερο όλων των εποχών, να αναδεικνύεται ανάμεσά τους για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι, απέναντι σε Ξάνθη, Ηρακλή και Παναιτωλικό καλύτερος και υπερπολύτιμος ο Παναγιώτης Γλύκος, κάποιος θα πρέπει να απαντήσει περί τίνος πρόκειται; Περί κατορθώματος;
Πηγή: fatgames.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: