Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Βραζιλία: Έτοιμος για τη Γερουσία ο Ρομάριο! (video)

Υποψήφιος για μια θέση στη Γερουσία της Βραζιλίας είναι ο Ρομάριο, όπως ανακοίνωσε, με τις γενικές εκλογές στη «χώρα του καφέ» να διεξάγονται τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Ο άλλοτε σταρ του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου, ο οποίος ήταν βασικός επιθετικός της «σελεσάο» στην κατάκτηση του Μουντιάλ του 1994 στις ΗΠΑ και έκανε μεγάλη καριέρα στη Μπαρτσελόνα και την Αϊντχόφεν, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, λέγοντας πως θα έχει την ευκαιρία να κάνει λίγα περισσότερα πράγματα για το Ρίο Ντε Τζανέιρο, έχοντας ήδη κάνει - όπως τόνισε - αρκετά για το Ρίο και τη Βραζιλία από τη θέση που κατείχε στο κοινοβούλιο της χώρας.
Νομίζω ότι στη Γερουσία θα έχω την ευκαιρία να κάνω λίγα περισσότερα πράγματα για το Ρίο ντε Τζανέιρο» εξήγησε ο 47χρονος παλαίμαχος επιθετικός στον ιστότοπο της εφημερίδας «Globo» και πρόσθεσε: «Στη διάρκεια της θητείας μου στο κοινοβούλιο έκανα πολλά για το Ρίο και τη Βραζιλία. Ως γερουσιαστής, νομίζω, ειδικά για το Ρίο, θα έχω την ευκαιρία να κάνω πιο άμεσα πράγματα, πιο συγκεκριμένα και πιο ακριβή».
Ο Ρομάριο εξελέγη βουλευτής το 2010 με το σοσιαλιστικό κόμμα της Βραζιλίας (PSB), για να πάρει αποστάσεις στη συνέχεια και συγκεκριμένα τον περασμένο Αύγουστο. Όμως, έπειτα από «πολύ καλές συζητήσεις» που είχε με τον πρόεδρο του PSB, Εντουάρντο Κάμπους, αποφάσισε να είναι εκ νέου υποψήφιος με το κόμμα και μάλιστα για τη Γερουσία.
Από το 2010 ο Ρομάριο ξεχώρισε για τους αγώνες του και τις μάχες που έδωσε για τα δικαιώματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες, αλλά και την αυστηρή κριτική, την οποία άσκησε για τις μεγάλες δημόσιες δαπάνες, συμπεριλαμβανομένων των αθλητικών διοργανώσεων, ειδικά για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών που φιλοξένησε η Βραζιλία το 2013, αλλά και το επερχόμενο (12/6-13/7/14) Μουντιάλ.




Πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: