Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Κατέβηκε στο γήπεδο με το μυαλό στη... ρεβάνς!!

Ο Κώστας Γκόντζος αναρωτιέται για το τι... σκέφτονταν τελικά οι παίκτες του Παναθηναϊκού στο ματς με τον ΟΦΗ και γιατί δημιουργεί προβληματισμό η εμφάνιση των "πρασίνων"... Τελικά μάλλον έπεσαν έξω όσοι - και εμείς ανάμεσά τους- είπαμε ότι στο Γιάννινα ο Παναθηναϊκός είχε το μυαλό στο παιχνίδι κυπέλλου με τον ΟΦΗ και έτσι εξηγήσαμε την μέτρια εμφάνισή του.
Καθώς μάλλον κάτι ανάλογο έκανε και σήμερα στο Ηράκλειο.
Κάτι ανάλογο από πλευράς απόδοσης και έντασης δηλαδή. Εκτός κι αν πάλι είχε το μυαλό του... αλλού. Και συγκεκριμένα στην ρεβάνς με τον ΟΦΗ στην Λεωφόρο.
Καθώς αυτό έδειξε από το ξεκίνημα του αγώνα. Πως είτε γιατί δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, είτε ήταν έτσι τα πλάνα γενικά και για τα δυο παιχνίδια, ο Παναθηναϊκός προτίμησε να αφήσει το καθάρισμα της πρόκρισης για την Λεωφόρο και στο Ηράκλειο να προσπαθήσει απλά να μείνει ζωντανός με όσο το δυνατόν περισσότερες πιθανότητες στην ιστορία.
Το ότι έκανε την πρώτη του αξιόλογη επίσκεψη στο 57' μιλάει από μόνο του. Ο Παναθηναϊκός κατέβηκε προσεκτικά στο παιχνίδι με σαφέστατη πρόθεση να "κρατήσει" κατά κύριο λόγο το παιχνίδι και από κει και πέρα αν τάφερνε η ροή του αγώνα και καθάριζε με ένα δυο γκολ και από σήμερα την πρόκριση έχει καλώς.
Αυτό είναι μια λογική, μόνο που δεν συμβαδίζει με τον αέρα και την αίσθηση ανωτερότητας που απέκτησε με το σπαθί του ο Παναθηναϊκός το τελευταίο μήνα με εξαίρεση το παιχνίδι στα Γιάννινα.
Αποκομμένος ο Μπεργκ, χωρίς δυνάμεις στο κέντρο και χωρίς διάθεση για ανάληψη ευθυνών στον δημιουργικό τομέα, μάλλον αφέθηκε στην εικόνα που βγάζει μέχρι τώρα ο ΟΦΗ στην σεζόν που δεν είναι δα και η πιο απειλητική και όχι στην δική του ανωτερότητα σαν ομάδα.
Μαζί με αυτά ήρθε και η κακή μέρα της άμυνας που ειδικά στην φάση του γκολ απλά παρακολουθούσε τον δημιουργό και τον εκτελεστή των Κρητικών και έτσι γράφτηκε η ιστορία αυτού του πρώτου ημιτελικού κυπέλλου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΟΦΗ.
Εν κατακλείδι, προφανώς και η υπόθεση πρόκριση παραμένει στα χέρια του Αναστασίου και των παικτών του. Δεν είναι απαγορευτικό και ούτε φαντάζει βουνό η ήττα με 1-0 από τον ΟΦΗ όταν υπάρχει η ρεβάνς στην Λεωφόρο.
Δεν παύει όμως να αποτελεί αγκάθι και να δημιουργεί ανησυχίες, όχι τόσο η ήττα και το σκορ, αλλά η εικόνα του Παναθηναϊκού.
Βέβαια υπάρχει πολύς καιρός ακόμα και μέχρι τότε πολλά θα έχουν γίνει και από πλευράς αγωνιστικής κατάστασης, φόρμας, απουσιών και φυσικά νοοτροπίας.
Ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί σαν ομάδα να έχει τον πρώτο λόγο, με δεδομένο επίσης ότι λογικά το παιχνίδι στην Λεωφόρο θα έχει πιο ποδοσφαιρική εικόνα και όχι την εικόνα... μάχης και... καταστροφής που είχε σήμερα και που την αποτελείωσε με τα πολλά σφυρίγματά του ο διαιτητής.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: