Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

«Το γήπεδο της ΑΕΚ πρέπει να γίνει»

Στην αναγκαιότητα της κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΚ (όπως και κάθε άλλου αθλητικού έργου που φέρνει ανάπτυξη και ωφελεί τους πολίτες) αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης, Γιάννης Σγουρός.

«Το γήπεδο της ΑΕΚ πρέπει να γίνει»
Έργα όπως η «Αγιά-Σοφιά», που θα φέρουν ανάπτυξη και θα ωφελήσουν σημαντικά τους πολίτες, είναι εύλογο να επιδοτούνται (όπως έγινε σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν), σύμφωνα με τον Γιάννη Σγουρό.

Μιλώντας στον «Βήμα FM», ο Περιφερειάρχης Αττικής επανέλαβε ότι η απόφαση για την επιχορήγηση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ είχε ληφθεί από το 2003 και τα χρήματα είχαν κρατηθεί σε κωδικό, με την ελπίδα ο σύλλογος να ξαναβρεί το δρόμο του.

Τώρα, λοιπόν, που αυτό φαίνεται να συμβαίνει, εξήγησε πως είναι λογικό να υπάρχει συνδρομή σ’ ένα έργο που αφορά χιλιάδες νέους και θα ωφελήσει τους πολίτες της Νέας Φιλαδέλφειας.


Αναλυτικά όσα είπε, μεταξύ άλλων, ο Σγουρός

«Η Γ.Γ. Αθλητισμού, επί σειρά ετών, χρηματοδοτούσε τα αθλητικά και ερασιτεχνικά σωματεία και δημιουργούσαν μαζί με τους δήμους τις αθλητικές υποδομές και εγκαταστάσεις. Τώρα, όμως, η Γ.Γ. Αθλητισμού δεν έχει μαντίλι να κλάψει.

Το 2009 είχε έλθει η Τοπική Αυτοδιοίκηση με την ερασιτεχνική ΑΕΚ και είχαν ζητήσει από τη Νομαρχία Αττικής να συμβάλλει στη ανέγερση του γηπέδου, διότι το παλιό το είχε γκρεμίσει ο κ. Γρανίτσας σε μία βραδιά. Εκεί είναι πέντε δήμοι, εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας και νέα παιδιά.

Το γήπεδο πρέπει να γίνει. Και γι' αυτό ήρθε η δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας με την Ερασιτεχνική ΑΕΚ και παράγοντές της για επιβεβαίωση αν θα συμβάλλουμε σ' αυτήν την προσπάθεια. Εμείς, είχαμε πάρει ομόφωνη απόφαση ως νομαρχιακό συμβούλιο. Την ακυρώσαμε, αλλά δεν κλείσαμε τον κωδικό, έχοντας την ελπίδα ότι η ΑΕΚ θα ξαναβρεί το δρόμο της και ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας θα προχωρήσει.

Είναι αναπτυξιακό έργο, αφορά χιλιάδες νέους και μια ιστορική ομάδα που φέρνει τις ρίζες της. Εμείς, με το δήμο συνεργαζόμαστε και την Ερασιτεχνική ΑΕΚ και όχι με την εταιρεία ή άλλα που ακούγονται. Βεβαίως υπάρχει πρόεδρος ισχυρός στην ποδοσφαιρική ομάδα.

Εφόσον ολοκληρωθεί η μελέτη και γίνει η τροποποίηση με το νόμο και γίνουν αθλητικές εγκαταστάσεις, θα συμβάλλουμε στις υποδομές σε συνεργασία με το δήμο και σε ό,τι άλλο χρειαστεί, προκειμένου να γίνει το γήπεδο και να στεγαστεί το ιστορικό σωματείο και να επωφεληθούν οι πολίτες, διότι είναι ένα αναπτυξιακό έργο.

Είμαι από τη Νέα Σμύρνη, Μίλωνας στο μπάσκετ και Πανιώνιος στο ποδόσφαιρο. Ξέρουν τι γίνεται κάθε Σαββατοκύριακο. Συρρέει κόσμος, τα μαγαζιά δουλεύουν. Αυτό (στη Νέα Φιλαδέλφεια) το νέκρωσαν. Αυτά δεν είναι αποφάσεις προσωπικές, έχουν εγκριθεί από το περιφερειακό συμβούλιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: