Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

«Πανέξυπνος ο Σαββίδης»

tamvakis_b
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο Επίτιμος Πρόεδρος Ελληνικής κοινότητας Αλεξάνδρειας, Στέφανος Ταμβάκης.
Μίλησε για την επίσκεψη του Ιβάν Σαββίδη στην Αλεξάνδρεια και τόνισε πως ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ είναι ένας απλός χαρακτήρας ο οποίος όμως μπορεί να γίνει πολύ δύσκολος όταν χρειαστεί.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Στέφανος Ταμβάκης:
Για την επίσκεψη του Ιβάν Σαββίδη:
“Ήταν μεγάλη χαρά να υποδεχτούμε έναν μεγάλο Έλληνα και συμπαράσταση του Ελληνισμού, τον Ιβάν Σαββίδη, που είναι πάνω από όλα ένας καλός φίλος τον οποίο γνωρίζω χρόνια. Η επίσκεψη του μας έδωσε ακόμα μεγαλύτερο θάρρος για την παρουσία μας εδώ και προπαντός για την συνέχιση μας τόσο για το Πατριαρχείο όσο και για τον Ελληνισμό γενικότερα. Είναι πολύ καλό να γνωρίζουμε πως ο Αιγυπτιακός Ελληνισμός έχει δυνατούς φίλους”.
Για τις εντυπώσεις που άφησε ο Ιβάν Σαββίδης:
“Η εντύπωση που έδωσε εδώ ήταν τα συναισθήματα του, το ενδιαφέρον του για τις κοινότητες μας, το Πατριαρχείο αλλά και για τον ίδιο τον Πατριάρχη με τον οποίο τρέφει χρόνια φιλία. Νομίζω ότι μείναμε όλοι ενθουσιασμένοι, ελπίζω  και ο κ. Σαββίδης. Μίλησε για θρησκευτικούς λόγους αλλά έχει το επιχειρηματικό δαιμόνιο που τον ακολουθεί. Ήθελε να δει τι προοπτικές υπάρχουν για μια Αίγυπτο που αλλάζει και αποκτάει ένα πιο δημοκρατικό πλαίσιο. Ίσως και αυτός να είδε μια ευκαιρία”.
Για την παρασημοφόρηση του Σαββίδη:
“Ο κ. Σαββίδης παρασημοφορήθηκε με το καλύτερο δυνατό βραβείο, το μετάλλιο του Αγίου Μάρκου που είναι για ανθρώπους που τιμούν την ορθοδοξία”.
Για το αν αναφέρθηκε στον ΠΑΟΚ:
“Είναι γεγονός πως αγαπάει πολύ τον ΠΑΟΚ. Ρώτησε ποιοι από εμάς ήταν ΠΑΟΚτσήδες και ευτυχώς ήταν αρκετοί. Δεν συζητήσαμε για άλλα θέματα του ΠΑΟΚ αλλά ξέρω πως δεν θέλει να αγοράσει ομάδα εδώ πέρα”.
Για την Αλεξάνδρεια:
“Η Αλεξάνδρεια είναι μια πολύ όμορφη πόλη και αδερφή πόλη της Θεσσαλονίκης. Το ελληνικό στοιχείο είχε πάντα πολύ καλές σχέσεις με την Αίγυπτο. Ακόμα και στις επαναστάσεις πάντα συμπαραστεκόμασταν”.
Για τον χαρακτήρα του Σαββίδη:
“Τον κ. Σαββίδη τον γνωρίζω 15 χρόνια και είμαστε φίλοι. Είναι ένας χαρακτήρας απλό που όμως όταν χρειάζεται γίνεται δύσκολος”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: