Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Είχε… καβάτζα η Ντόρτμουντ!!

Παρόλο που προσπάθησε, η Ντόρτμουντ δε γινόταν ν’ αποκλειστεί. Η φιλότιμη Ζενίτ το πάλεψε κι έφυγε με το διπλό απ’ τη Βεστφαλία (2-1), αλλά χάρη στο σκορ του πρώτου ματς, οι Γερμανοί πέρασαν στους «8»

Είχε… καβάτζα η Ντόρτμουντ!
Η Ντόρτμουντ ηττήθηκε 2-1 από την Ζενίτ, που ήταν αισθητά βελτιωμένη σε σύγκριση με το πρώτο ματς, αλλά πήρε την πρόκριση με το συνολικό 5-4, για τα προημιτελικά του Champions League. Οι Ρώσοι έκαναν ένα καλό παιχνίδι, αλλά ήταν αδύνατο να φτάσουν σε ακόμα τρία γκολ, από τη στιγμή που ο Κελ στο 38ο, ισοφάρισε σε 1-1 το γκολ του Χούλκ από το 16ο. Ο Ρονδόν στο 73’ ήταν αυτός που χάρισε τη νίκη γοήτρου στην ομάδα της Αγ. Πετρούπολης.

To ματς:

To ματς ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να κυνηγούν από την εκκίνηση το γκολ. Οι Ρώσοι απείλησαν σοβαρά στο 7ο λεπτό με τον Βίτσελ να σουτάρει και τον Βαϊντενφέλερ να εξουδετερώνει με δυσκολία το σουτ του Βέλγου, σε δύο χρόνους, με τον Ντάνι να μην προλαβαίνει. Στο 16ο λεπτό η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης, άνοιξε το σκορ, με ένα υπέροχο τέρμα του Χουλκ, που αφού έκλεισε προς τον άξονα από τα δεξιά, εξαπέλυσε κεραυνό από 35 μέτρα για να γράψει το 0-1 και να δώσει κάποιες ελπίδες στην Ζενίτ.

Από εκεί και μετά οι Γερμανοί έψαξαν την ισοφάριση. Στο 22ο λεπτό, ο Γκροσκρόιτς κάνει σουτ, αλλά ο Μαλαφέεφ, πραγματοποιεί την απόκρουση του αγώνα, για να διώξει σε κόρνερ. Στο 38ο λεπτό ωστόσο, ο Ρώσος πορτιέρο, δεν μπόρεσε ν’ αποτρέψει την ισοφάριση, αφού μετά από σέντρα του Σμέλτσερ, ο Κελ με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια.

Στο δεύτερο μέρος η Ζενίτ προσπάθησε να πιέσει από το ξεκίνημα, αλλά δεν ήταν τόσο μεγάλη για να μπορέσει να της δώσει ένα γρήγορο γκολ που να της δώσει τη δυνατότητα να σημειώσει γρήγορα ένα γκολ και να πάρει τα πάνω της. Ο Σέμακ, στο 62’ τράβηξε έξω από το ματς τον Κερζακόφ και πέρασε τον Ρονδόν. Ο Βενεζουελάνος 10 λεπτά αργότερα μετά από ωραία σέντρα του Κρισίτο έδωσε με κεφαλιά-ψαράκι το προβάδισμα στην Ζενίτ, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Ο Σμολνίκοφ και ο Σατόφ δοκίμασαν τον Βαϊντενφέλερ προς το φινάλε, αλλά ο Γερμανός τερματοφύλακας είπε «όχι», ενώ στο φινάλε είχαμε και τον άσχημο τραυματισμό του Χούμποτσαν στο κεφάλι, από το γόνατο του Λεβαντόφσκι.

Οι συνθέσεις:
Ντόρτμουντ: Βαϊντενφέλερ, Χούμελς, Παπασταθόπουλος, Σμέλτσερ (77’ Ντουρμ), Πίστσεκ, Κελ, Σαχίν, Γκροσκρόιτς, Λεβαντόφσκι, Μικχταριάν (69’ Γιόζιτς), Ομπαμεγιάνγκ (90’ Χόφμαν)

Στον πάγκο έμειναν: Λάνγκερακ, Φρίντριχ, Κιρχ, Σίμπερ

Ζενίτ: Μαλαφέεφ, Κρισίτο, Λόμπαρτς (46’ Νέτο), Χούμποτσαν, Ανιουκόφ, Σατόφ, Φαϊζουλίν (84’ Σμολνίκοφ), Βίτσελ, Χουλκ, Ντάνι, Κερζακόφ (62’ Ρονδόν)

Στον πάγκο έμειναν: Λοντίγκιν, Λούκοβιτς, Ζιριανόφ, Τίμοστσουκ Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: