Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Σα Πίντο: «Μπορούμε να ονειρευόμαστε»

Δίκαια χαρακτήρισε τη νίκη του ΟΦΗ επί του Παναθηναϊκού ο Ρικάρντο Σα Πίντο στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου.

Σα Πίντο: «Μπορούμε να ονειρευόμαστε»
Δικαίωμα στο όνειρο της πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου απέκτησε ο ΟΦΗ με τη νίκη επί του Παναθηναϊκού (1-0), όπως δήλωσε ο Ρικάρντο Σα Πίντο μετά το τέλος του αγώνα. Ο Πορτογάλος τεχνικός έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από τους παίκτες του και την προσπάθειά τους.

«Ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Παίζαμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα με ποιότητα, πολλές επιλογές και γνωρίζαμε ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να τους σταματήσουμε. Νομίζω πως κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, ολοκληρωμένο σε κάθε στιγμή, αμυντικά και επιθετικά. Ίσως να χάσαμε την προσοχή μας σε μια – δύο στημένες φάσεις. Είναι πολύ δύσκολο όταν παίζεις με μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός γιατί δημιουργεί φάσεις με πολλούς τρόπους αλλά πιστεύω ότι σήμερα τους σταματήσαμε. Έχουν πολλούς τρόπους για να κάνουν το παιχνίδι τους. Παίζουν είτε με διαγώνιες μπαλιές προς την επίθεση μας. Τόσο οι επιθετικοί, όσο και οι μέσοι αλλάζουν συνέχεια θέσεις. Οι ακραίοι τους δίνουν βάθος στο παιχνίδι ακόμα και όταν ξεκινάει το παιχνίδι από πίσω οι στόπερ γνωρίζουν πως θα βγάλουν μπροστά την μπάλα», δήλωσε ο Σα Πίντο.

«Ήμασταν έξυπνοι καθ' όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Οργανωμένοι και έξυπνοι. Παίξαμε πολύ θαραλλέα σε όλες τις μπάλες. Ήταν ένα παιχνίδι που δεν έπρεπε να δεχτούμε γκολ και έπρεπε να σκοράρουμε όταν είχαμε ευκαιρίες. Το αποτέλεσμα είναι σωστό και δίκαιο. Οι παίκτες έκαναν σπουδαίο παιχνίδι και εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Σε κάθε παιχνίδι σκεφτόμαστε την στρατηγική γιατί κάθε φορά παίζουμε με διαφορετικό αντίπαλο. Όλα πήγαν καλά και όπως θέλαμε. Σε μια στιγμή που χάνεις την αυτοσυγκέντρωση σου, μπορεί να δεχτείς γκολ όπως έγινε και σήμερα. Το ποδόσφαιρο είναι βασισμένο σε λεπτομέρειες και μπορεί να είσαι τυχερός και να κάνεις γκολ ή άτυχος και να δεχτείς. Παίξαμε πολύ καλά. Αυτές οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά στην στρατηγική. Όπως είπα, είναι πολύ σημαντικό αλλά οπωσδήποτε όταν τελειώνει το παιχνίδι πρέπει να γνωρίζουμε γιατί χάνουμε ή γιατί κερδίζουμε», πρόσθεσε.

Όσο για τον επαναληπτικό, είπε: «Παίξαμε με έναν πολύ καλό αντίπαλο και η ευθύνη να περάσουμε στον τελικό δεν είναι δική μας αλλά των παικτών. Όπως είχα πει και στο παιχνίδι με την Καλλονή, σήμερα τελείωσε ένα ημίχρονο – υπάρχει άλλο ένα. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να πιστεύουμε ότι μπορούμε να προκριθούμε στον τελικό. Ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε ένα δύσκολο περιβάλλον όταν θα παίξουμε εκεί και είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε για να κερδίσουμε και αυτό το περιβάλλον. Θα έχουμε χρόνο για να προετοιμαστούμε για τον επαναληπτικό. Αυτήν την στιγμή σκεφτόμαστε το παιχνίδι με την Καλλονή. Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε και δείξαμε ακόμα και σε κόσμο που δεν το πίστευε, ότι μπορούμε να προκριθούμε. Κάναμε μια πολύ σπουδαία δουλειά και αν προκριθούμε στον τελικό θα γράψουμε ιστορία. Κανένας δεν μπορεί να ζητήσει κάτι παραπάνω από την ομάδα γιατί έκαναν πολύ καλό παιχνίδι και έκαναν τον κόσμο να πιστέψει σε αυτήν την ομάδα. Μπορούμε να ονειρευόμαστε και θα ονειρευόμαστε την πρόκριση στον τελικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: