Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

«Γύρος… συναλλαγών»

patsis
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Ανδρέας Πάτσης. Μίλησε για την κατάσταση της Φούτμπολ Λιγκ και γενικότερα του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Παράλληλα, τόνισε πως ο δεύτερος γύρος των πλει οφ της Σούπερ Λιγκ θα είναι ο γύρος των συναλλαγών.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ανδρέας Πάτσης:
Για την κατάσταση της Φούτμπολ Λιγκ:“Είναι ένα πρωτάθλημα που ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς. Η ΕΠΟ ήθελε να δημιουργήσει ένα πρωτάθλημα υποβιβασμένο σε όλα τα επίπεδα. Αυτό φάνηκε στην διαδρομή. Αντιλαμβάνεσαι αμέσως ποιες ομάδες μπορούν να παίξουν σε ένα πρωτάθλημα  αξιοπρεπώς και ποίες όχι.  Αναγκαστήκαμε όμως μετά από απαίτηση της ΕΠΟ να παίξουμε 28 ομάδες ανεξάρτητα αν κάποιες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. Κάποιες ομάδες δεν έχουν κάνει την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου για να θεωρηθούν ΠΑΕ. Η έλλειψη δυναμικής επηρεάζει την δυσκολία η την μη δυσκολία ενός πρωταθλήματος. Αυτό με την Λάρισα είχε καταντήσει κωμωδία πέρυσι. Πολύ μεγάλη ομάδα αλλά υπάρχουν και οι νομοθεσίες που πρέπει να τηρούνται. Όταν υπάρχει μια άποψη πως δεν ενδιαφέρει τόσο ο νόμος όσο το προϊόν γίνεται αντιληπτό ότι υπάρχει διαφορετική προσέγγιση σε κάθε ομάδα. Φτάσαμε σε ένα πρωτάθλημα που ομάδες δεν μπορούν να μετακινηθούν και να παίζουν στο όριο. Είδαμε Μια ομάδα που παίζουν ποδοσφαιριστές που δεν είναι στο γήπεδο. Είναι μια διακωμώδηση του πρωταθλήματος. Αυτό κουμπώνει με την Σούπερ Λιγκ που δεν είναι έξω από αυτή την ιστορία καθώς το ποδόσφαιρο είναι ενιαίο” .
Εγώ διάβασα τις δηλώσεις του κ. Σαββίδη που είναι σοβαρότατες ως καταγγελίες αλλά δεν είδα το κ. Σαββίδη μα μιλάει και την αταξία της ΕΠΟ όσο αναφορά την ρύθμιση των πρωταθλημάτων. Δεν γίνεται το ποδόσφαιρο να το βλέπουμε μόνο από την δική μας πλευρά. Εγώ συντάσσομαι σε όσους βάζουν πραγματικά λεφτά και ευαγγελίζονται ένα άλλο ποδόσφαιρο. Υπάρχει ένα υπουργός αθλητισμού ο οποίος είναι αφανής έως άφαντος. Υπάρχει μια ΕΠΟ που εξυπηρετεί συμφέροντα, κάνει τον Πόντιο Πιλάτο και λειτουργεί κάθε φορά διαφορετικά. Ο κ. Βελλής πριν μια βδομάδα προανήγγειλε το αποτέλεσμα Πλατανιάς – Καλλονή. Αυτό έπρεπε να γίνει σάλος.  Βγαίνει πρόεδρος ομάδας και λέει το αποτέλεσμα ενός αγώνα μια βδομάδα πριν. Βγαίνει πρόεδρος ομάδας και μιλάει για ομάδες με δορυφόρους. Το πρωτάθλημα είναι όχι μόνο χειραγωγίσιμο αλλά κατευθυνόμενο 100% και χειραγωγεί ποιοι θα ανέβουμε, ποιοι θα πέσουνε και πόσα άλλα πράγματα. Έχουμε να κάνουμε με ένα σύνολο  στο οποίο θα πρέπει κάποια στιγμή κάποιοι να ευαισθητοποιηθούν και να ενώσουν τις δυνάμεις τους”.


Για την δήλωση του Ιβάν Σαββίδη πως το ποδόσφαιρο ελέγχεται από τον Βαγγέλη Μαρινάκη:“Νομίζω πως και ο κ. Βελλής όταν μίλησε για ένας με τέσσερις ομάδες εννοούσε πάλι τον κ. Μαρινάκη. Αν είσαι δύο χρόνια στο ποδόσφαιρο μπορείς να κάνεις οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα με απίστευτη επιτυχία. Δεν φοβάσαι τίποτα. Ο κ. Σαββίδης και ο κ. Βελλής έκαναν μια καταγγελία. Αυτό είναι εντυπωσιακό. Η ΕΠΟ είναι ακόμα στην θέση της. Είχε υπάρξει θέμα έκπτωση της από το αξίωμα της. Αυτό ήταν θέμα του υπουργείου. Ποιος την κυρώσει έκπτωτη την ΕΠΟ, ο αρμόδιος υπουργός. Ο υπουργός μπορούσε να το κάνει. Άλλο αυτοδιοίκητο και άλλο ανεξάρτητο κράτος. Δεν μπορεί να κάνει ο καθένας ότι θέλει. Αυτή η ασυνταξία φαίνεται πως έχει ευλογίες. Η διαπλοκή φαίνεται πως αγγίζει και τον χώρο της πολιτικής. Δεν είναι σωματειακό το πρόβλημα. Πρέπει να καθίσουν όλοι και όσοι πιστεύουν στο ποδόσφαιρο. Ο κ. Σαββίδης, όπως ο κ. Αλαφούζος και ο κ. Μελισσανίδης και άλλοι είναι επενδυτές. Οραματίζονται μια εικόνα που έχει να κάνει με ασφάλεια των χρημάτων τους. Όμως πρέπει να γίνει η σύγκρουση και να τελειώνουμε. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε και εγώ θα συνταχθώ μαζί του και ας είμαι μικρότερης εμβέλειας. Δεν μπορώ να μην προκαλέσω πλέον τους θεσμούς να τοποθετηθούν. Πρέπει να προκληθούν οι θεσμοί. Αυτή την στιγμή βάζω χρήματα στην Νίκη Βόλου. Ας μου πούνε πως αν θέλω όταν ανέβω στην μεγάλη κατηγορία να γίνω κόκκινος για να παραμείνω. Να ξέρω για να κάτσω στα αυγά μου και να γνωρίζω τις προϋποθέσεις”.


Για την απόφαση η τρίτη ομάδα της Σούπερ Λιγκ να παίξει μπαράζ::“Εγώ αναγκάζομαι να πάω μπαράζ για ποιόν λόγο; Θα έρθει μια ομάδα με δεκαπλάσιο μπάτζετ, με 11 ξένους και αυτό θεωρείται δίκαιο. Χωρίς μάλιστα και να υπάρχει προκήρυξη. Αν το θέλουν έτσι ας επαναπροσδιορίσουν την προκήρυξη στο σύνολο. Ας ξαναγίνει αυτό για τις πριμοδοτήσεις και ας κουβεντιάσουμε και για τις ομάδες που πέφτουνε. Αυτά περνάνε χωρίς σοβαρότητα. Όπως δεν υπήρχε σοβαρότητα της παραπομπής στο διαιτητικό δικαστήριο. Δεν υπήρχε και θέμα να μην δικαστούμε. Ας έβγαινε ένας δικαστής να μας πει το άσπρο μαύρο και το κόκκινο μπλε. Να ξέρουμε το όριο της τρέλας. Μπήκαμε σε ένα άλλο τρυπάκι. Άρχισαν οι απειλές, οι φημολογίες και οι κύκλοι και έγινε ότι έγινε. Εγώ ήμουν της άποψης να πάμε στο αθλητικό δικαστήριο. Τώρα γιατί υπάρχει πριμοδότηση στην πρώτη ομάδα; Ας αλλάξει όλο το σύστημα. Ας σκεφτόταν κάτι για να δείξει πως είναι η ΕΠΟ ένα όργανο για όλους και όχι υφιστάμενος συγκεκριμένων”.


Για την δήλωση του πως ο πρώτος γύρος τον πλει οφ θα είναι ο γύρος του θανάτου:“Όλες οι ομάδες θα μπουν να διεκδικήσουνε οπότε θα γίνει πανικός. Στον δεύτερο γύρο θα είναι πιο λαιτ και θα αρχίσει αυτή η ιστορία “δώσε μου να σου δώσω”. Συμμαχίες γίνονται όλοι το ξέρουμε. Βεβαίως υπάρχουν συμμαχίες και μιλάνε άτομα μεταξύ τους. Γίνονται πολλά και δεν πρέπει να κοροϊδευόμαστε. Ο δεύτερος γύρος θα είναι γύρος συναλλαγών. Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει και για αυτό δεν πάει στο γήπεδο. Για αυτό και ρίχνει μούτζες. Όταν βλέπεις τι γίνεται καταλαβαίνεις τι συμβαίνει”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: