Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

«Δεν έγινε ποτέ συζήτηση χρεών του ΠΑΟΚ στη Βουλή»

xoulidou
Δεν έγινε ποτέ συζήτηση για τα χρέη του ΠΑΟΚ στην Βουλή τα τελευταία δυο χρόνια (!) τόνισε στον Arena FM 89.4 η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Β’ Περιφέρεια Θεσσσαλονίκης, Σταυρούλα Ξουλίδου.
Παρά το γεγονός πως άπαντες στο στρατόπεδο του «Δικεφάλου» περιμένουν ρύθμιση στο θέμα των χρεών, η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων τόνισε πως ούτε καν σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές δεν τέθηκε τέτοιο θέμα. Παράλληλα δήλωσε πως ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, της ανέφερε πως δεν μπορεί να φέρει το θέμα στην επιφάνεια!
Τέλος, μίλησε για τα όργια που συνεχίζουν να γίνονται στο Ελληνικό κράτος αλλά και για τα 245εκ.ευρώ (!) που χαρίστηκαν στο Μέγαρο μουσικής.
Αναλυτικά τα όσα είπε στον Arena FM 89.4:
«Είναι «ντροπολογία» όχι τροπολογία. Μέσα στο προηγούμενο νομοσχέδιο που είχε φέρει ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης , κ.Μητσοτάκης, είχε στην κατάργηση 28 φορών , είχε και διάφορες υπουργικές τροπολογίες. Μέσα σε αυτές ήταν και το χάρισμα(το δωράκι) σε κάποιους μεγάλους εφοπλιστές περίπου στο 1.2 δις. Αυτοί ήταν ο Βαρδινογιάννης, ο Λάτσης ,οι γνωστοί, άγνωστοι. Βγήκε μάλιστα η κ.Βούλτεψη και είπε ότι αν δεν χαριστούν αυτά τα λεφτά θα κλείσουν επιχειρήσεις, θα απολυθούν εργαζόμενοι και έχουμε χρέος εμείς ως πολιτικοί να ενισχύουμε αυτούς τους επιχειρηματίες για να μην φύγουν από την Ελλάδα. Η κ.Βούλτεψη παίζει πολύ καλά το ρόλο της, πληρώνεται λογικά πολύ καλά για να παίζει αυτό το ρόλο και τον εκτελεί κατά γράμμα. Αυτοί λοιπόν χρωστούσανε 1.2 δις στο κράτος, στο Ελληνικό δημόσιο και χαρίστηκαν.
Είχα καταθέσει μια ερώτηση για το μέγαρο μουσικής στην Αθήνα. Έχουν χαριστεί 245 εκ. ευρώ στο μέγαρο μουσικής. Δανείστηκαν τρεις φορές, αυτός ο οργανισμός (ΟΜΜΑ) και έβαλαν εγγύηση ελληνικού δημοσίου. Επειδή δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν ,χαρίστηκαν και αυτά, γιατί το Ελληνικό δημόσιο εγγυήθηκε για το μέγαρο μουσικής. Το έγκλημα είναι ότι συνεχίζεται αυτή η διαδικασία να επιχορηγείτε, αυτό το διαλυμένο ίδρυμα με 3εκ.ευρώ από τον προϋπολογισμό του  υπουργείου πολιτισμού. Μια περίοδο που πεθαίνουν από την πείνα συμπατριώτες μας, που αυτοκτονεί κόσμος, που κόβουν τις επιχορηγήσεις των ομοσπονδιών».
Για τον αθλητισμό και τα χρέη των ομάδων: «Δεν αναφέρθηκαν ποτέ, γενικότερα τα προβλήματα των ομάδων αλλά και των ερασιτεχνικών σωματείων που αντιμετωπίζουν τόσα προβλήματα δεν συζητιούνται ποτέ στην αρμόδια επιτροπή. Τα φέρνουν ως θέματα αλλά αρνιούνται να τα συζητήσουν. Δεν κάνουν κάτι για το καλό της πόλης και το καλό των ομάδων. Κάνουν ότι τους πει το μεγάλο αφεντικό και αναφέρομαι ευθαρσώς και για τον κ.Ορφανό και για τον κ.Ιωαννίδη που πέρασαν από καίριες θέσεις και δεν έκαναν απολύτως τίποτα.
Δεν έχει συζητηθεί ποτέ στην Βουλή το θέμα των Ανωνύμων Εταιριών , το θέμα του ΠΑΟΚ,  αλλά και για την εξαφάνιση των προστίμων ή για μια οριζόντια ρύθμιση των χρεών. Δεν έχει έρθει ποτέ, τουλάχιστον  δυο χρόνια που είμαι εγώ βουλευτής. Όχι απλά δεν συζητήθηκαν στην βουλή, ούτε σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές δεν συζητήθηκαν. Μίλησα και με τον υφυπουργό αθλητισμού και μου είπε ότι δεν μπορεί να το φέρει τώρα, πρέπει λέει να μιλήσει πρώτα με όλους τους παράγοντες. Δεν υπάρχει ούτε στην επιτροπή».
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: