Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

«Βαμμένος ΠΑΟΚτσής»!

ivan1002
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο Διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεοδώρου Β, o Πατέρας Απόστολος. Μίλησε για την επίσκεψη του Ιβάν Σαββίδη στην Αλεξάνδρεια και τόνισε πως ο μεγαλομέτοχος μίλησε για τον “Δικέφαλο” και τόνισε πως είναι ιδεολογία και τρόπος ζωής!
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Πατέρας Απόστολος:
Για την επίσκεψη του Ιβάν Σαββίδη:Οι δύο άντρες συνδέονται με φιλία εδώ και πολλά χρόνια καθώς ο Μακαριότατος υπήρξε επίτροπος του Πατριαρχείου στην Οδησσό της Ρωσίας για περίπου 10 χρόνια και επίσης υπήρξε συνοδοιπόρος του κ. Σαββίδη στο συμβούλιο του αποδήμου πολιτισμού επί πολλά έτη. Ο κ. Σαββίδης είναι πρόεδρος των εθνικών κοινοτήτων της Ρωσίας και συντονιστής του συμβουλίου του αποδήμου Ελληνισμού για τους Έλληνες την Πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Υπήρχε μια φιλία εδώ και χρόνια που ανανεωνόταν κατά καιρούς. Αρχές του μήνα στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκαν και οι δύο για την Πανορθόδοξη σύνοδο και ο κ. Σαββίδης είχε την καλοσύνη να ζητήσει την ευλογία του Μακαριότατου κατά την διάρκεια ενός επαγγελματικού του ταξιδιού στην Αίγυπτο. Είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν τα παλιά αλλά είχαν και την ευκαιρία να μιλήσουν για το παρόν και μέλλον των Ελλήνων και την Ορθοδοξίας στην διασπορά. Ο Μακαριότατος γνωρίζοντας την προσφορά του κ. Σαββίδης στους Έλληνες της Ρωσίας σε δύσκολα χρόνια και τον τίμησε με την ανώτατη διάκριση με μορφή παρασήμου, τον ανώτατο αξιάρχη του Οσίου Σάββα. Μας έκανε εντύπωση η συγκίνηση του κ. Σαββίδη και το ενδιαφέρον του για την ορθοδοξία. Θαύμασε το μουσείο, περιηγήθηκε και μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Ήταν η πρώτη φορά που ήρθε στην Αλεξάνδρεια”.


Για το αν αναφέρθηκε για τον ΠΑΟΚ:“Ο ΠΑΟΚ ήταν το πρώτο και το βασικότερο θέμα συζήτησης. Μας εξέφρασε την αγάπη του για την ομάδα και μας ρώτησε τι ομάδα είμαστε. Προσπαθήσαμε να δώσουμε διπλωματικές απαντήσεις πάνω στο θέμα. Είναι αφοσιωμένος στην ομάδα κάτι που το καταλάβαμε εύκολο. Είπε πως ο ΠΑΟΚ για αυτό είναι ιδεολογία και τρόπος ζωής. Ζητήσαμε μια σημαία και μας υποσχέθηκε πως θα μας την στείλει. Έχει συμβολική αξία λόγο του συμβόλου του”.


Για την κατάσταση του Ελληνισμού της Αλεξάνδρειας“Έχει λιγοστέψει και δεν είναι πάνω από 500 άτομα. Καταφέραμε να ζήσουμε με την ιστορία χωρίς να περάσουμε σε αυτήν”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: