Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Δόβελος στο Metropolis: «Συγκεντρώσαμε το 50% του στόχου»

Ο Γιάννης Δόβελος τοποθετήθηκε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» του Αθλητικού Metropolis 95,5 σχετικά με το εν εξελίξει εγχείρημα της Ημίθεος Συμμετοχών, το οικονομικό και τη συνεργασία με τον ιδιοκτήτη, Θόδωρο Παπαδόπουλο.

«Κινούμαστε παράλληλα συγκεντρώνοντας τα χρήματα από αυτούς που συμμετέχουν στην Ημίθεος Συμμετοχών και με την καθημερινότητα της ομάδας. Τα χρήματα κατατίθενται στα ταμεία της ΠΑΕ για την ΑΜΚ ώστε να κεφαλαιοποιηθούν ως τέλος Μαΐου που θα κλείσει η διαδικασία για να παρθούν οι μετοχές.

Αυτά τα χρήματα χρησιμοποιούνται για τις λειτουργικές ανάγκες της ομάδας. Υπάρχει απόφαση του Δ.Σ. της ΠΑΕ να ανοίξει αυτή η διαδικασία. Θα ανοίξει ένας λογαριασμός μέσα στην εβδομάδα που θα μπορεί ο καθένας να βάζει χρήματα, πέραν της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας, για να μπορέσει να βοηθήσει κάθε Ηρακλειδέας την ομάδα». Σχετικά με το ποσό που είχε τεθεί ως στόχος (200.000 ευρώ), σχολίασε: «Αυτές τις 2 εβδομάδες συγκεντρώσαμε το 50% του στόχου. Πήγαμε λίγο πίσω γιατί μια ήττα «φρενάρει» τα πράγματα.

Μόλις εξασφαλίσουμε την είσοδο στα play off τα πράγματα θα πάνε καλύτερα και πιστεύουμε να συγκεντρώσουμε στο επόμενο 15ημερο και το υπόλοιπο ποσό. Μαζέψαμε 100.000 ευρώ περίπου. Ήδη τα έχουμε διαθέσει για τις ανάγκες της ομάδας. Δεν λύνουν όλα τα προβλήματα, αλλά οι παίκτες είναι πληρωμένοι και τον μήνα Φεβρουάριο, ενώ πληρώθηκαν οι υπάλληλοι στη Μίκρα. Στόχος μας είναι να έχουμε ισορροπία, να μην είναι κανένας παραπονεμένος. Δώσαμε χρήματα σε προμηθευτές και επόμενο βήμα είναι να τακτοποιήσουμε κι άλλες οφειλές.

«Δεν φέρνει εμπόδια ο Παπαδόπουλος»

Όσο για τις προσδοκίες εσόδων; «Προσδοκούμε στα μίνι διαρκείας να πάρουμε πάνω από 100.000 ευρώ συν τα έσοδα μόνο από τη συμμετοχή στα play off 40.000 και χρήματα υπολοίπου από τα τηλεοπτικά της κανονικής διάρκειας. Πιστεύουμε πως 300.000 ευρώ θα συγκεντρώσουμε και θα αρκούν». Για τη συνεργασία με τον Θόδωρο Παπαδόπουλο, είπε: «Ως τώρα δεν μας έχει φέρει κανένα εμπόδιο. Παρακολουθεί και συναινεί. Εκείνος παίρνει τις αποφάσεις, εμείς έχουμε συμβουλευτικό ρόλο. Πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι ότι το πλοίο πρέπει να πάει στο λιμάνι που λέγεται Super League. Την ευθύνη εκ του νόμου την έχει ο κ. Παπαδόπουλος. Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε χρηστή διοίκηση, να απλώσουμε τα πόδια μας ως εκεί που πάει το πάπλωμα».

«Ενημέρωση στα μέλη»

Σχετικά με τη λειτουργικότητα του μοντέλου διοίκησης, είπε: «Δε συμμετέχουν όλοι στην καθημερινότητα της ομάδας. Εμπιστεύονται την επιτροπή που «τρέχει» την κατάσταση. Η επιτροπή κατά καιρούς απολογιστικά ενημερώνει τα μέλη για την πορεία της ομάδας. Η Ημίθεος συμμετοχών δεν διαχειρίζεται χρήματα. Όπως εισπράττονται κατατίθενται στο ταμείο της ΠΑΕ. Είναι βεβαιωμένο ότι πηγαίνουν στις ανάγκες της ομάδας». Ερωτηθείς για το «άνοιγμα» στην ΠΑΕ, είπε: «Είναι ελεγχόμενα τα πράγματα. Δεν είναι τεράστιο ποσό αν κάποιος αποφασίσει να επενδύσει… Αν ανέβει η ομάδα θα υπάρχουν ενδιαφερόμενοι, η ΠΑΕ θα είναι πιο ελκυστική, θα είναι διαφορετικά τα πράματα». Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: