Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Θρύλε, μπορούσες…!

«Ντου από Παντού» για το 3-0 στο Όλντ Τράφορντ και τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το γκολ, το τελευταίο χαρτί και ο τρόμος... Κι όμως, αν το δούμε λίγο πιο ψύχραιμα όλο το έργο που παρακολουθήσαμε πριν λίγο στο Όλντ Τράφορντ, ο Ολυμπιακός μπορούσε. Βεβαίως και μπορούσε να προκριθεί…
Ένα γκολ…
Ενώ, δηλαδή, σ’ αυτό το παιχνίδι τού πήγαν όλα στραβά, παρά ταύτα είχε τουλάχιστον τρείς, τέσσερις φάσεις να κάνει ένα γκολ για να πάρει αυτός το εισιτήριο.
Το τελευταίο της χαρτί
Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, μπήκε μέσα για να παλέψει. Απέναντι σε μια Μάντσεστερ που γυάλιζε το μάτι της κι έπαιζε το τελευταίο της χαρτί στην χρονιά. Μέχρι και ο Γκιγκς επιστρατεύθηκε άρον - άρον.
Όχι εύκολη
Το Όλντ Τράφορντ, άλλωστε, δεν είναι εύκολη έδρα για καμία ομάδα του κόσμου. Σε ό,τι κατάσταση κι αν βρίσκεται η Γιουνάιτεντ.
Με Φαν Πέρσι
Είχε διάθεση ο Ολυμπιακός για να παίξει μπαλίτσα και να μην κλειστεί πίσω; Είχε. Έβγαινε συχνά μπροστά και στο α’ και στο β’ μέρος. Εντάξει, γίνανε κι ατομικά λάθη, ενώ η Μάντσεστερ είχε έναν Φαν Πέρσι σε τρομερή μέρα.
Η προσπάθεια
Από εκεί και πέρα, όμως, κανείς δεν πρέπει να ισοπεδώνει την προσπάθεια που έκανε η ελληνική ομάδα. Όχι μόνο με την Μάντσεστερ, αλλά γενικά φέτος στην Ευρώπη. Στον όμιλο άφησε έξω την Μπενφίκα, ενώ αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες από την Γιουνάιτεντ.
Την τρόμαξε
Για τον Ολυμπιακό, λοιπόν, η ζωή συνεχίζεται. Πλούτισε σε εμπειρίες, κέρδισε ακόμα περισσότερο σεβασμό, τρόμαξε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ασχολήθηκε όλη η Ευρώπη μαζί του.
Για μεγαλύτερα πράγματα
Ναι μεν μένει η πίκρα για τους ερυθρόλευκους, όμως αυτός ο Ολυμπιακός έδειξε ότι έχει δυνατότητες για μεγαλύτερα πράγματα.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: