Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Ομπράντοβιτς: «Μπορεί και να κλάψω»

Άγνωστο και στον ίδιο τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι πώς θα αντιδράσει στο κλίμα λατρείας που θα αντιμετωπίσει από τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Τι απάντησε στο... κάλεσμα του Δ. Γιαννακόπουλου.

Ομπράντοβιτς: «Μπορεί και να κλάψω»
Ακόμη κι ένας επαγγελματίας σαν τον ίδιο, μπορεί να λυγίσει. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δήλωσε πως δεν είναι καθόλου απίθανο να συγκινηθεί μέχρι δακρύων από τη δεδομένα αποθεωτική υποδοχή που θα του επιφυλάξουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού στην αναμέτρηση της Πέμπτης με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Πάντως ξεκαθάρισε πως σε κάθε περίπτωση θα προσπαθήσει να κάνει τη δουλειά του.

«Δεν είναι δυνατόν να το ξέρω. Πώς να το ξέρω; Είμαστε άνθρωποι, αντιδρούμε σε κάποιες καταστάσεις. Δεν ξέρω. Θα προσπαθήσω να παραμείνω συγκεντρωμένος στη δουλειά μου. Καταλαβαίνω πως κάτι θα γίνει αύριο, αλλά πιστεύω πως είμαι έτοιμος. Το συζήτησα και με μερικούς στενούς φίλους μου και θα το επαναλάβω: Δε θα ήθελα ποτέ μου να βρεθώ σ' αυτή τη θέση, να δώσω αυτή την αναμέτρηση. Έτσι είναι η ζωή. Κάποιος με πληρώνει να κάνω τη δουλειά μου, αύριο θα 'ρθω να κάνω τη δουλειά μου. Συναισθηματισμοί ή όχι, θα συνεχίσουμε και θα προσπαθήσουμε να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι μαζί με τους παίκτες μου», δήλωσε ο «Ζοτς» πριν την προπόνηση της ομάδας του στο ΟΑΚΑ.

Κληθείς να σχολιάσει το κάλεσμα επιστροφής στον πάγκο που του έκανε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, είπε: «Είναι ένας άνθρωπος που σέβεται τον λόγο της τιμής του. Έχω ένα συμβόλαιο με τη Φενέρ, υπέγραψα για δύο χρόνια, έτσι θα έχω και του χρόνου συμβόλαιο. Αισθάνομαι και εκεί αρκετά καλά, έχω πολύ κόσμο που με εμπιστεύεται. Με στηρίζουν και αυτό είναι όλο. Εκτιμώ πάρα πολύ ό,τι είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για μένα. Αλλά για να είμαστε ειλικρινείς και να λέμε την αλήθεια έχω έναν χρόνο ακόμα συμβόλαιο με τη Φενέρμπαχτσε».

Όσο για το αν φανταζόταν πως θα αντιμετωπίσει ποτέ τον Φραγκίσκο Αλβέρτη σαν προπονητή, τόνισε: «Γιατί το φανταζόταν κάποιος από όλους εσάς; Πώς θα μπορούσα να φανταστώ κάτι τέτοιο. Σταμάτησα πριν από δύο χρόνια να είμαι προπονητής του Παναθηναϊκού, επέστρεψα για διακοπές τις οποίες απόλαυσα πάρα πολύ και τώρα επέστρεψα ως προπονητής της αντίπαλης ομάδας. Ποτέ δεν μπορείς να το φανταστείς, αλλά δεν υπάρχει χρόνος η δουλειά μας είναι πολύ σκληρή. Προσπαθώ να βγάζω από τους παίκτες μου το καλύτερο δυνατό, να πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Η ζωή περιλαμβάνει εκπλήξεις».

Ερωτηθείς αν θα πάει στο... σωστό πάγκο ή η συνήθεια θα τον παρασύρει, απάντησε: «Θα πάω στον σωστό πάγκο γιατί είμαι ένας άνθρωπος που έχει μεγάλη αυτοσυγκέντρωση, οπότε αυτό δεν θα είναι πρόβλημα. Πάντα οι προπονητές έχουν τον σεβασμό του κόσμου, όμως στον Παναθηναϊκό εγώ καταλάβαινα ότι έχω την αγάπη του. Όλα τα τρόπαια που κατακτήσαμε τα κατακτήσαμε εξαιτίας αυτών των ανθρώπων. Αυτοί είναι οι πιο σημαντικοί. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, το ξέρω ότι η αγάπη τους υπάρχει ακόμα και τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Για όλους είναι είδος έκπληξης που ο Φραγκίσκος είναι στον πάγκο του Παναθηναϊκού».

Ο Σέρβος τεχνικός είχε εγκάρδια συνομιλία με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τον Φραγκίσκο Αλβέρτη και τους παίκτες που είχε συνεργαστεί στον Παναθηναϊκό, Διαμαντίδη, Φώτση και Μπατίστ.
Familiar faces... Obradovic and Alvertis meet at OAKA before tomorrow's game @euroleague

Δεν υπάρχουν σχόλια: