Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Παππάς: «Λογική και συναίσθημα έδειξαν Παναθηναϊκό»

Η αγάπη του για τον Παναθηναϊκό, αλλά και το βεληνεκές του συλλόγου έκαναν τον Νίκο Παππά να επιλέξει την ομάδα για το μέλλον του, όπως δήλωσε σε συνέντευξη στο Eurobasket.

Παππάς: «Λογική και συναίσθημα έδειξαν Παναθηναϊκό»
Απόφαση που στηρίχτηκε στη λογική και το συναίσθημά του χαρακτήρισε αυτή του να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό, παρά το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, ο Νίκος Παππάς.

Ο 24χρονος γκαρντ ξεκαθάρισε πως δεν σκέφτεται το ΝΒΑ ή το εξωτερικό, αφού για εκείνον προέχει να πετύχει με τους «πράσινους», ενώ μίλησε με θαυμασμό για Διαμαντίδη, Αλβέρτη και Ομπράντοβιτς.

Αναλυτικά η συνέντευξη στο Eurobasket:

-Ποιος είναι ο στόχος σου, να παίξεις στο ΝΒΑ ή να κάνεις μια καλή καριέρα στην Ευρώπη; «Θέλω να φτάσω όσο πιο κοντά γίνεται στο 100% των δυνατοτήτων μου. Θέλω να φτάσω στα όριά μου. Αν τα καταφέρω, θα είμαι ικανοποιημένος με τον εαυτό μου, όπου κι αν παίζω. Για μένα το ΝΒΑ δεν είναι αυτοσκοπός και είναι κάτι πολύ μακρινό. Στόχος μου είναι να πετύχω με τον Παναθηναϊκό, που είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ευρώπη και αυτή τη στιγμή είναι πιο σημαντικό από το ΝΒΑ. Επιτυχία είναι να είσαι σημαντικό μέρος μιας πετυχημένης ομάδας κι όχι απλά να συμμετέχεις σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα».

-Μετανιώνεις που νωρίς στην καριέρα σου πήγες στην Ισπανία; «Ήταν μια σημαντική εμπειρία γιατί με έκανε πιο δυνατό σαν παίκτη και άνθρωπο. Εκ του αποτελέσματος δεν ήταν η ιδανική επιλογή γιατί δεν είχα χρόνο συμμετοχής, αλλά προσπαθώ να δω τα θετικά. Στους νέους παίκτες θα συμβούλευα να επιλέγουν ομάδες που συνδυάζουν χρόνο συμμετοχής και ποιότητα στην εκμάθηση του μπάσκετ. Το καλό είναι να υπάρχει μία ισορροπία ανάμεσα στα δύο».

-Πώς βλέπεις τις τουρκικές ομάδες στην Ευρωλίγκα; Θα έπαιζες σε μια; «Σίγουρα οι τουρκικές ομάδες ανεβαίνουν, κάνουν επενδύσεις σε παίκτες και προπονητές, αλλά στόχος μου είναι να μείνω στον Παναθηναϊκό πολλά χρόνια, να γίνω σημαντικός για την ομάδα και να πάρω τίτλους μαζί της. Έτσι για την ώρα δεν βλέπω τον εαυτό μου να παίζει σε κανένα άλλο πρωτάθλημα».

-Πριν υπογράψεις στον Παναθηναϊκό, είχες να επιλέξεις μεταξύ αυτού και του Ολυμπιακού. Γιατί επέλεξες τον Παναθηναϊκό; «Η απόφασή μου βασίστηκε στη λογική και το συναίσθημα. Συναισθηματικά ήθελα πάντα να παίξω στον Παναθηναϊκό, ενώ αυτή η ομάδα έδειξε να πιστεύει σε μένα. Εκτός όλων των άλλων, η συγκεκριμένη ομάδα κυριαρχεί στην Ευρώπη και είναι η πιο πετυχημένη στην Ευρωλίγκα για πάνω από δέκα χρόνια, με έναν πρόεδρο που λατρεύει την ομάδα και θα την κρατήσει ψηλά όσο είναι σε αυτή, αλλά και με τους καλύτερους φιλάθλους. Έτσι έκρινα πως αυτή η ομάδα είναι νικήτρια κι έχει την αύρα της πρωταθλήτριας και θα συνεχίσει έτσι για πολλά χρόνια. Στο μυαλό μου, όταν σε θέλει ο Παναθηναϊκός, απλά πηγαίνεις».

-Σε ποια θέση νιώθεις πιο άνετα, σούτινγκ γκαρντ ή πλέι μέικερ; «Πιστεύω πως μπορώ να παίξω και τις δύο θέσεις ανάλογα με τις ανάγκες του προπονητή και της ομάδας. Νιώθω εξίσου άνετα στις σαν πλέι μέικερ ή σούτινγκ γκαρντ, αλλά ξέρω πως υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν μπορώ να κάνω πολύ καλά, λόγω του τρόπου παιχνιδιού μου, αλλά και των ατού και των αδυναμιών που έχω. Τα προηγούμενα χρόνια εστίαζα στο να έχω την μπάλα στα χέρια μου και να σκοράρω. Φέτος κατάλαβα πως για να παίξεις στο υψηλότερο επίπεδο πρέπει να προσαρμοστείς. Όταν έχεις τον Διαμαντίδη στην ομάδα σου, θα ήταν τρελό να έχεις τόσο πολύ την μπάλα στα χέρια σου. Το παιχνίδι μου είναι επιθετικό, αλλά κάποιες φορές πρέπει να το ελέγχω».

-Τι έχεις μάθει από τον Διαμαντίδη; Και θεωρείς πως μπορείς να γίνεις μετά από αυτόν και τον Σπανούλη ο επόμενος μεγάλος Έλληνας παίκτης; «Πιστεύω πως ο Διαμαντίδης απέχει ακόμη πολύ από το τέλος της καριέρας του. Είναι τόσο επαγγελματίας και έξυπνος που μπορεί να παίξει πολλά χρόνια ακόμη. Δεν μπορώ να μιλήσω για τον Σπανούλη, γιατί δεν τον ζω καθημερινά. Κάθε μέρα με τον Διαμαντίδη είναι ένα μάθημα. Προσπαθώ να είμαι σφουγγάρι και να μαθαίνω όσα περισσότερα γίνεται από εκείνον. Το πιο σημαντικό που έχω μάθει είναι πως κάποιος μπορεί να κάνει 100 διαφορετικά πράγματα στο γήπεδο για να βοηθήσει την ομάδα του. Δεν με βλέπω σαν τον επόμενο μεγάλο Έλληνα παίκτη. Ελπίζω να γίνω κάποια μέρα, αλλά χρειάζεται πολλή προπόνηση και σκληρή δουλειά για να πλησιάσεις απλώς το επίπεδο ενός θρύλου σαν τον Διαμαντίδη. Για την ώρα θέλω να γίνομαι καλύτερος κάθε μέρα, να διορθώνω τα λάθη και τις αδυναμίες μου. Ο χρόνος θα δείξει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα».

-Η παρουσία σου στην ομάδα δεν είναι σταθερή. Γιατί γίνεται αυτό; «Σε μια ομάδα ο προπονητής παίρνει τις αποφάσεις και δουλειά του παίκτη είναι να εκτελεί τις εντολές, όχι να τις κρίνει. Είναι μεταβατική η περίοδος από την πρώτη προπόνηση γιατί το επίπεδο στην ομάδα είναι πολύ υψηλό. Εγώ νιώθω έτοιμος από τη μια πλευρά, αλλά ταυτόχρονα πως δεν είναι ακόμη απόλυτα έτοιμος. Πάντα μπορείς να κάνεις κάτι καλύτερα ή να αποφύγεις ένα λάθος».

-Έχεις κάποιο συγκεκριμένο αγωνιστικό πρότυπο; «Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο. Προσπαθώ να βλέπω τα καλύτερα στοιχεία σε κάθε παίκτη και να τα προσαρμόζω στο παιχνίδι μου».

-Πιστεύεις πως ο νέος προπονητής μπορεί να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στα προημιτελικά και το Final 4; «Ο Παναθηναϊκός είναι τόσο μεγάλη ομάδα που πάντα θα είναι μεταξύ των υποψηφίων για το Final 4 ανεξάρτητα από το πόσες και πόσο δύσκολες νίκες χρειάζεται για να τα καταφέρει. Πιστεύω πως μπορούμε να φτάσουμε στα προημιτελικά και το Final 4. Η προσωπικότητα του κόουτς Αλβέρτη μιλά από μόνη της. Είναι ένας θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ και δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο πρόσωπο για να μας οδηγήσει στην Ευρώπη και την Ελλάδα από κάποιον που το έχει πετύχει κατ’ επανάληψη. Θα προσπαθήσουμε να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του προπονητικού τιμ κι ελπίζω το αποτέλεσμα να μας κάνει περήφανους».

-Επιλέχθηκες MVP του All Star Game. Πώς σε επηρεάζει αυτό; «Όλοι νιώθουν καλά όταν πετυχαίνουν κάτι. Κι εγώ χάρηκα γιατί προσπαθώ να είμαι ο καλύτερος και να κερδίζω σε ό,τι κάνω. Όμως αυτό δεν πλησιάζει καν στο στόχο μου να γίνω σημαντικό μέρος της επιτυχίας της ομάδας μου. Η ομάδα κάνει πολύτιμο έναν παίκτη κι όχι τι κάνει αυτός σε ατομικό επίπεδο. Το να παίζεις καλά σε μια μεγάλη ομάδα είναι πιο σημαντικό από το να παίζεις φανταστικά για μια μικρότερη. Είμαι διψασμένος για επιτυχίες, αλλά μόνο αν είναι κομμάτι της ομαδικής επιτυχίας».

-Ποιο πιστεύεις πως ήταν το καλύτερο παιχνίδι σου με τον Παναθηναϊκό; «Αν και ο πολύς κόσμος πιστεύει πως ήταν αυτό με τον Ερυθρό Αστέρα που πέτυχα 24 πόντους, εγώ νιώθω πως ήταν στον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Αυτό ήταν ένα νοκ άουτ ματς, που θα έκρινε σχεδόν μόνο του έναν τίτλο κι εγώ προερχόμουν από έναν τραυματισμό».

-Ποιο είναι το πιο δυνατό και πιο το πιο αδύναμο κομμάτι του παιχνιδιού σου; «Μου αρέσει πολύ το παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο για να μπορώ να σκοράρω ή να δημιουργώ. Το πιο αδύναμο είναι ότι πολλές φορές ενθουσιάζομαι υπερβολικά και παρασύρομαι».

-Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς επιστρέφει στο ΟΑΚΑ σαν αντίπαλος. Τι έχεις να πεις γι’ αυτό; «Ο κόουτς Ομπράντοβιτς άφησε το στίγμα του στον Παναθηναϊκό και το ελληνικό μπάσκετ και η υποδοχή του θα είναι κάτι όμορφο. Όμως όταν αρχίσει το παιχνίδι όλοι θα είναι συγκεντρωμένοι στο στόχο της νίκες, τόσο εμείς όσο και οι αντίπαλοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: