Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Κρητικό το… πάνω χέρι!!

Προβάδισμα για πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου πήρε ο ΟΦΗ, που με ένα γκολ του Παπάζογλου νίκησε 1-0 τον Παναθηναϊκό στον πρώτο ημιτελικό μετά από ένα παιχνίδι που πρόσφερε ελάχιστες συγκινήσεις.

Κρητικό το… πάνω χέρι
Ένα γκολ που όμως μπορεί να κάνει τη διαφορά, έκρινε τον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου μεταξύ ΟΦΗ και Παναθηναϊκού. Σε ένα μετριότατο ματς, δίχως πολλές φάσεις, το τέρμα που σημείωσε ο Παπάζογλου στο 69’ έδωσε στους Κρητικούς τη νίκη με σκορ 1-0, αποτέλεσμα το οποίο καλούνται να ανατρέψουν οι «πράσινοι» στη ρεβάνς της 16ης Απριλίου.

Το ματς

Παίρνοντας δύναμη από το παθιασμένο κοινό που γέμισε το «Γεντί Κουλέ», ο ΟΦΗ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το γεγονός πως οι παίκτες του Αναστασίου ξεκίνησαν αρκετά μουδιασμένα, θυμίζοντας παζλ τα κομμάτια του οποίου δεν κολλούσαν μεταξύ τους.

Όχι πως οι «πράσινοι» ξεκίνησαν το ματς με πολλές αλλαγές σε σχέση με τα τελευταία παιχνίδια τους, όμως η σκέψη και μόνο (ίσως) πως υπάρχει και ρεβάνς εντός έδρας, τους έκανε νωχελικούς και βαρείς σε τέτοιο σημείο που να μην μπορούν να φτιάξουν παιχνίδι αλλά και να υποπίπτουν εύκολα σε λάθη.

Πάντως, οι γηπεδούχοι σε ολόκληρο αυτό το διάστημα έμειναν απλά καλύτεροι στα σημεία και δεν κατάφεραν να κεφαλοποιήσουν αυτήν την ενεργητικότητά τους σε… νοκ-ντάουν, που στη συγκεκριμένη περίπτωση μεταφράζεται σε ένα γκολ…

Έχοντας 42% κατοχή μπάλας, οι Κρητικοί είχαν τρεις τελικές προσπάθειες προς την εστία, είναι βέβαιο όμως πως ο Κοτσόλης έχει νιώσει πιο άβολα παίζοντας… κορόιδο στις προπονήσεις της ομάδας παρά από τα σουτ από τριάντα μέτρα των γηπεδούχων (κυρίως του Ντουντού), ενώ την ίδια στιγμή ο Παναθηναϊκός (με 58%) δεν είχε ούτε μία!

Με τέτοια δεδομένα –τουλάχιστον οι ουδέτεροι- υποδέχθηκαν με ανακούφιση το σφύριγμα της λήξης του πρώτου μέρους κι όταν στο 51’ ο Περογαμβράκης δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία στο ματς, χειροκρότησαν συγκινημένοι…

Όσο για εκείνους του ΟΦΗ, έπρεπε να περιμένουν λίγο ακόμη, μέχρι το 69’ για να χειροκροτήσουν και να πανηγυρίσουν με την καρδιά τους. Οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού αρκέστηκαν να παρακολουθούν το ταξίδι της μπάλας που διένυσε σαράντα μέτρα από τη στιγμή που έφυγε από το πόδι του Μιλιάζες μέχρι να… προσγειωθεί στο κεφάλι του Παπάζογλου, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη… διακριτικότητα των αντιπάλων και με την άνεσή του «εκτέλεσε» τον Κοτσόλη.

inner

Μετά το γκολ, ο Παναθηναϊκός είχε τη δική του μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, όμως ο Σίλντενφελντ είδε την κεφαλιά του να σταματά πάνω στη γραμμή στο πόδι του Φερνάντεζ και στη συνέχεια ο Αναστασίου αναγκάστηκε να ρισκάρει, περνώντας στο ματς Πράνιτς και Κλωναρίδη.

Αυτό που αντιλήφθηκε σύντομα ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ήταν πως όταν έχεις αφήσει 70 λεπτά το ματς να κυλά στην τύχη του, είναι πολύ δύσκολο ακόμη και οι μαζεμένες αλλαγές να αλλάξουν οτιδήποτε.

Για τον Παναθηναϊκό –του τελευταίου διαστήματος- τόσο το αποτέλεσμα, όσο και το σκορ αποτελούν σίγουρα ανορθογραφία που ίσως μπορεί να διορθωθεί στη Λεωφόρο. Αυτό βέβαια, δεν μειώνει ούτε στο ελάχιστο την επιτυχία του ΟΦΗ που πλέον βρίσκεται 90 λεπτά πριν την τρίτη (μετά το 1987 και 1990) παρουσία του σε τελικό.

Οι απαντήσεις στη ρεβάνς στις 16 Απριλίου…


Γκολ και φάσεις



Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ: Φερνάντες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Μπούρμπος, Μιλιάζες, Μακρής, Ντουντού, Καλαϊτζιτς, Ζε Εντουάρντο (77’ Κουτσιανικούλης), Περογαμβράκης (84’ Στάθης), Παπάζογλου (90’ Μπανούσης).

Στον πάγκο: Γιαγκιόζης, Νούνιεζ, Ροβίθης, Δαμιανάκης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο, Δώνης (80’ Κλωναρίδης), Μέντες (73’ Πράνιτς), Ζέκα, Αμπέντ, Ατζαγκούν (58’ Καρέλης), Μπεργκ.

Στον πάγκο: Καπίνο, Μαρινάκης, Ρισβάνης, Ντίνας. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: