Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

«Λύση με διάλογο»

borovilos
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος. Μίλησε για την κατάσταση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, τόνισε πως υπάρχουν πολλά προβλήματα και υπογράμμισε πως όλες οι ομάδες πρέπει να κάνουν και να συζητάνε προτάσεις ώστε να υπάρξουν ουσιαστικές κινήσεις και αλλαγές.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Μποροβήλος:
Για την μάχη των ανακοινώσεων που υπάρχει:“Σίγουρα δεν θα ήθελα να έκανα τον διαιτητή μεταξύ των δύο πλευρών και τον ανακοινώσεων”.
Για τα προβλήματα του Ελληνικού ποδοσφαίρου:” Το Ελληνικό ποδόσφαιρο έχει προβλήματα όπως έχει και η κοινωνία. Πρέπει να βρούμε τις λύσεις για να το κάνουμε ελκυστικό για τον Έλληνα φίλαθλο. Εμείς ως ΠΑΕ  χωρίς να λέμε πως έχουμε όλες τις λύσεις έχουμε κάνει προτάσεις και καλούμε τους συναδέλφους μου να τα μελετήσουμε και να τα προτείνουμε στην ΕΠΟ για να τα περάσει στο καταστατικό της. Είναι καθαρά θέμα της κάθε ομάδας πως κινείται. Πρέπει να καταθέτουμε προτάσεις στα θεσμικά όργανα και να γίνονται πράξεις. Δεν αμφισβητεί κανείς πως υπάρχουν προβλήματα. Πρέπει σιγά σιγά να μπούμε σε μια σειρά και να γίνει το ζητούμενο δηλαδή να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο. Όταν ο κόσμος ακούσει όλα αυτά απομακρύνεται και κοιτάει κάπου αλλού. Πράγματα υπάρχουν θέματα, πρέπει να πάρουμε θέση και μέσα από έναν διάλογο να βελτιώσουμε την κατάσταση”.
Για τις δηλώσεις που είχε κάνει πως πρέπει να υπάρχουν αποδείξεις στο τι λέει ο καθένας:“Ποιος είναι υπέρ να βγαίνει κάποιος να λέει κάποια πράγματα και να μην μπορεί κανείς να το αποδείξει; Όταν κάποιοι καταγγέλλουν κάποια προβλήματα δεν λέω πως δεν υπάρχουν η πως είναι στη φαντασία”.
Για τα θέματα που υπάρχουν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο:“Υπάρχει το θέμα της αξιοπιστίας το οποίο καλώς η κακώς πρέπει να λυθεί και ο κόσμος να εμπιστεύεται το ποδόσφαιρο, υπάρχει το θέμα της βίας, αυτό της αθλητικής δικαιοσύνης, αυτά που έχουν να κάνουν με εκλογικές διαδικασίες και το θέμα της διαιτησίας. Υπάρχουν θέματα στο ποδόσφαιρο που όλοι πρέπει να τα δούμε. Κανείς δεν πιστεύω πιστεύει πως η Σούπερ Λιγκ μπορεί να έχει μονάχα μια ψήφο στις εκλογικές συνελεύσεις της ΕΠΟ. Πρέπει να βρεθούν τρόποι και ο φίλαθλος να καταλάβει πως το τόσο αγαπητό άθλημα βελτιώνεται και παίζεται επί ίσοις όροις. Πρέπει τόσο η Σουπερ Λιγκ και η ΕΠΟ με θεσμικές παρεμβάσεις και καταστατικές αλλαγές να δώσουν την εικόνα στον φίλαθλο πως το ποδόσφαιρο από μόνο του μπορεί να αλλάξει και να πάει μπροστά. Να γίνουν κάποιες αλλαγές στους κανονισμούς ώστε τα πράγματα να πάνε καλύτερα”.
Για τις προτάσεις της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης:“Εμείς έχουμε καταθέσει προτάσεις που κοινοποιήθηκαν και στις υπόλοιπες 17 ομάδες της Σούπερ Λιγκ. Δεν λέμε πως τα ξέρουμε όλα και πως προτείνουμε τα καλύτερα. Δίνουμε μια βάση για κουβέντα και από εκεί και πέρα μαζί με τις προτάσεις των άλλων να κάνουμε κάτι”.
Για το αν έχει διαβάσει τις προτάσεις του ΠΑΟΚ:“Δεν τις έχω δει ακριβώς. Τις διάβασα κάποια στιγμή επιγραμματικά. Είναι τα προβλήματα που ανέφερα και παραπάνω”.
Για την πρόταση του ΠΑΟΚ για τον σχηματισμό ΚΕΔ κοινής αποδοχής:“Αυτό είναι μια πρόταση που την καταθέτει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Την αντιλαμβάνομαι και εμείς έχουμε μια πρόταση επί αυτού. Μπορεί να γίνει μια συζήτηση γύρω από την ΚΕΔ και την λειτουργία της. Όμως πρέπει να μην ξεχνάμε πως η υπόθεση της διαιτησία σαν θέμα είναι στην ΕΠΟ όπως επιτάσσουν οι διεθνής κανονισμοί. Πρέπει να δούμε τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί και θα ελέγχεται με την καλή έννοια φυσικά. Να έχουμε και εμείς μια άποψη για το έργο της διαιτησίας”.
Για την φετινή Ελληνική διαιτησία:“Υπήρξαν προβλήματα και αν έλεγα το αντίθετο θα ήμουν γραφικός. Περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν αρκεί ορισμένες προτάσεις να  γίνονται πράξη και να υπάρχει και διάθεση”.
Για την ανάγκη να υπάρξει κλίμα συνεννόησης στο Ελληνικό ποδόσφαιρο:“Επιβάλλεται να γίνει για το καλό του ποδοσφαίρου. Αν συνεχίσουμε τις αντιπαραθέσεις κάποια στιγμή θα έρθει η καταστροφή. Η αντιπαλότητα των ομάδων πρέπει να περιορίζεται στα γήπεδα. Όταν γίνει ένα προϊόν ανταγωνιστικό κερδίζουν όλοι. Αν μαραζώσει θα οδηγηθεί στην καταστροφή”.
Για την πρόταση της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης σχετικά με τα χρέη των ομάδων:“Πέρα από το γεγονός της φορολογικής ενημερότητας έχουμε κάνει άλλη μια πρόταση. Τα χρέη στις ομάδες δεν έγιναν από την μια μέρα στην  άλλη. Εμείς λέμε να γίνεται δύο φορές τον χρόνο ένας οικονομικό έλεγχος. Να φαίνεται αν μια ομάδα έχει ίδια έξοδα και έσοδα. Να μην πηγαίνουμε στα υπουργεία και να λέμε σβήστε μας τα χρέη και αλλάξτε μας το όνομα. Να εντοπίζεται το πρόβλημα από την αρχή και όταν θα είναι ιάσιμο. Όταν μια ομάδα χρωστάει πολλά χρήματα κανένας δεν είναι κορόιδο να μπλέξει σε έναν οικονομικό βάλτο”.
Για τον Ιβάν Σαββίδη:“Είναι ένας άνθρωπος που ενδιαφέρεται για τον ΠΑΟΚ. Δεν ξέρω τι γίνεται μέσα στην ομάδα και δεν μπορώ να πω περισσότερα. Έχει όραμα με τον ΠΑΟΚ και ελπίζω να γίνει πραγματικότητα. Ομάδες όπως ο Άρης, ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ είναι μεγάλες και τις χρειαζόμαστε στο ποδόσφαιρο”.
Για τις προτάσεις που πρέπει να γίνουν:“Αυτά τα προβλήματα είναι τα προβλήματα που υπάρχουν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι προτάσεις είναι αντικείμενα  κουβέντας και θα πρέπει να δούμε ποιες προτάσεις είναι οι καλύτερες, ποιοτικότερες και ποιο εφαρμόσιμες”.

Για την στάση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στις συνεδριάσεις:Δεν θα ήθελα να μπω στη διαμάχη δύο στελεχών του ποδοσφαίρου και θεσμικών παραγόντων. Ο Γιάννης Μώραλης είναι ένας άνθρωπος που αγωνία και εργάζεται για το ποδόσφαιρο. Σε θέματα κανονισμών είναι ανοιχτός, έχει πει φέρτε προτάσεις και εκεί πρέπει να εστιάσουμε. Πρέπει όλα να καταθέσουμε προτάσεις για τα προβλήματα που υπάρχουν και εκεί να βρεθούν οι λύσεις. Δεν θέλω να σχολιάσω κανέναν παράγοντα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς είναι συνάδελφοι. Δεν μπορώ να πω εγώ αν ο καθένας είναι σωστός στην κρίση του. Σαφώς Πότε – πότε υπάρχουν κάποιες αντιδράσεις”.
Για το ποδόσφαιρο της Θεσσαλονίκης:“Το ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από ισχυρή Θεσσαλονίκη και ισχυρές ομάδες. Δεν μπορούν να μπούνε σε κομπιούτερ και να επιλέγονται έτσι. Υπήρξε σειρά λαθών από ιστορικές ομάδες και βρίσκονται σε πολύ κακή οικονομική κατάσταση. Πρέπει κάποια στιγμή να υπάρξει εξυγίανση”.
Για την προσπάθεια που γίνεται στον Αστέρα Τρίπολης:“Οι άνθρωποι εδώ πέρα προσπαθούν για το καλύτερο. Είμαστε μια καινούρια ομάδα και προσπαθούμε να είμαστε σωστοί σε μια μικρή πόλη και να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό. Προσπαθούμε να φτιάξουμε την δική μας ιστορία”.
Για το γεγονός πως ο Γιάννης Μώραλης ήταν στην αποστολή του Ολυμπιακού:“Δεν θα ήθελα να κριτικάρω τον πρόεδρο της Σούπερ Λιγκ. Έχει έναν άλλο ρόλο στον Ολυμπιακό για τον οποίο δεν θα ήθελα να μιλήσω. Εγώ τον γνωρίζω ως πρόεδρο της Σούπερ Λιγκ”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: