Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Ποιες ομάδες παλεύουν να μείνουν στην Σούπερ Λίγκα!!

Όχι μία και δύο, αλλά εννιά ομάδες θα παλέψουν στις έξι τελευταίες αγωνιστικές για να μην πέσουν και το gazzetta.gr σας θυμίζει το πρόγραμμα και τα σενάρια παραμονής! Με έξι αγωνιστικές να απομένουν ναι μεν είναι μεγάλη η μάχη για την τετράδα και την θέση και τους βαθμούς που θα μπουν οι ομάδες στα μπαράζ, αλλά ακόμα μεγαλύτερη είναι αυτή για την σωτηρία. Εκεί που γίνεται χαμός, με την Βέροια μετά τη νίκη της επί της Καλλονής στο ΟΑΚΑ να μπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα και να κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσες τις τελευταίες στροφές του πρωταθλήματος.
Και πως να μην είναι άλλωστε, όταν όχι μία και δύο, αλλά εννιά ομάδες θα παλέψουν για να παραμείνουν στην Σούπερ Λίγκα και πλέον το κάθε παιχνίδι θα έχει το δικό του ξεχωριστό ενδιαφέρον. Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τα τελευταία έξι ματς των ομάδων που δεν έχουν εξασφαλίσει την σωτηρία τους, ποια από αυτά είναι τα πιο σημαντικά και μια πρώτη εκτίμηση, αν και τα πάντα θα κριθούν στον αγωνιστικό χώρο και όχι στις δικές μας εκτιμήσεις.
Θυμίζουμε πως σύμφωνα με τις προβλέψεις που είχαν γίνει από το ξεκίνημα, η σωτηρία θα κριθεί στους 33, 34 με 35 πόντους το πολύ και στην χειρότερη να χρειαστούν ακόμα ένας με δύο. Οπότε η λογική λέει πως οι Ξάνθη, Εργοτέλης και κυρίως οι Λεβαδειακός και Καλλονή θα πρέπει να θεωρούνται σχεδόν σίγουροι, αλλά επειδή στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται, τους βάζουμε και αυτούς στους διεκδικητές της σωτηρίας.


Άρης (19 βαθμοί): Χρειάζεται ένα θαύμα!
Χωρίς την παραμικρή δόση υπερβολής, όσο και αν αυτό μπορεί να στεναχωρεί κάποιους, ο Άρης για να καταφέρει να μείνει θα πρέπει να πετύχει ένα θαύμα. Οι «κίτρινοι» με μόλις 19 βαθμούς και δύσκολο πρόγραμμα θα πρέπει μετά τη νίκη της Βέροιας να προσπεράσει την «βασίλισσα του βορρά» με την οποία απέχει 8 πόντους, κάτι που αν όχι απίθανο, είναι εξαιρετικά δύσκολο. Οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται πολύ κοντά στον υποβιβασμό τους πληρώνοντας τα τραγικά λάθη που έχουν γίνει από τις διοικήσεις τα τελευταία χρόνια.
Το πρόγραμμα του Άρη
29η αγωνιστική: Άρης-ΠΑΟΚ
30η αγωνιστική: Πανθρακικός-Άρης
31η αγωνιστική: Άρης-Εργοτέλης
32η αγωνιστική: Ολυμπιακός-Άρης
33η αγωνιστική: Αστέρας Τρίπολης-Άρης
34η αγωνιστική: Άρης-ΠΑΣ Γιάννινα
Αν χάσει με ΠΑΟΚ χάνεται...
Τα πράγματα για τον Άρη είναι ξεκάθαρα. Αν δεν κερδίσει τον ΠΑΟΚ την επόμενη αγωνιστική, απλά δεν προλαβαίνει εκτός και αν γίνει το θαύμα-θαυμάτων. Οι «κίτρινοι» συνολικά έχουν εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα, καθώς με εξαίρεση τα εντός ματς με Εργοτέλη και ΠΑΣ, θα παίξουν εκτός με Πανθρακικό, Αστέρα Τρίπολης και Ολυμπιακό, ενώ υπάρχει και το ντέρμπι με τον «δικέφαλο» και όλα αυτά, ενώ θυμίζουμε πως η διαφορά από την Βέροια ανέβηκε στους 8 βαθμούς.


Πλατανιάς (25 βαθμοί): Ελπίζουν οι Κρητικοί
Η αλήθεια είναι πως στον Πλατανιά δεν ήθελαν τη νίκη της Βέροιας, όμως οι Κρητικοί ελπίζουν για την συνέχεια και την απευθείας τους σωτηρία χωρίς να μπουν στην διαδικασία των μπαράζ με την ομάδα της Football League. Η ομάδα των Χανίων για να τα καταφέρει θα πρέπει φυσικά να ανεβάσει την απόδοσή της και κυρίως να πάρουν βαθμούς στα Περιβόλια.
Το πρόγραμμα του Πλατανιά
29η αγωνιστική: Πλατανιάς-Καλλονή
30η αγωνιστική: Ατρόμητος-Πλατανιάς
31η αγωνιστική: Πλατανιάς-Λεβαδειακός
32η αγωνιστική: Ξάνθη-Πλατανιάς
33η αγωνιστική: Πλατανιάς-Παναιτωλικός
34η αγωνιστική: Πανιώνιος-Πλατανιάς
Κερδίζει τα εντός και μένει...
Τα πράγματα για τον Πλατανιά είναι απλά. Έχοντας τρία παιχνίδια μέσα στο σπίτι του και συγκεκριμένα αυτά με τους Καλλονή, Λεβαδειακό και Παναιτωλικό, αν τα κερδίσει θα μείνει κατά 90%, ενώ μπορεί να τσιμπήσει και βαθμό στα εκτός με Ξάνθη και Πανιώνιο. Βάση προγράμματος οι Κρητικοί δείχνουν να είναι σε καλύτερη θέση, αλλά θα πρέπει να το αποδείξουν και μέσα στο γήπεδο.


Βέροια (27 βαθμοί): Θα το παλέψει μέχρι τέλους
Εκεί που η Βέροια έδειχνε πως θα είχε δύσκολο έργο, ήρθε η σημερινή νίκη στο ΟΑΚΑ επί της Καλλονής να αλλάξει τα πράγματα πως το καλύτερο για την ομάδα της Ημαθίας. Προς το καλύτερο όχι μόνο βαθμολογικά όπου και έφτασε τους 27 βαθμούς, αλλά κυρίως ψυχολογικά, καθώς πλέον όλοι ελπίζουν πως μπορούν να μείνουν. Και γιατί να μην το ελπίζουν άλλωστε, όταν ο Μπεν δεν σταματά να σκοράρει.
Το πρόγραμμα της Βέροιας
29η αγωνιστική: Βέροια-Ατρόμητος
30η αγωνιστική: Λεβαδειακός-Βέροια
31η αγωνιστική: Βέροια-Ξάνθη
32η αγωνιστική: Παναιτωλικός-Βέροια
33η αγωνιστική: Βέροια-Πανιώνιος
34η αγωνιστική: Βέροια-Αστέρας Τρίπολης
Να εκμεταλλευτεί την έδρα και το άστρο του Μπεν
Με τέσσερα παιχνίδια μέσα στην Βέροια, η «βασίλισσα του βορρά» φαίνεται να έχει πιο βατό πρόγραμμα, αν και μόνο εύκολο δεν μπορεί να θεωρηθεί ένα τρίποντο απέναντι σε Ατρόμητο και Αστέρα Τρίπολης, ενώ η νίκη μπορεί να έρθει πιο εύκολα κόντρα σε Ξάνθη και Πανιώνιο. Η ομάδα της Ημαθίας θα παλέψει αρχικά για να μην υποβιβαστεί απευθείας και στην συνέχεια να μείνει και αν ο Μπεν συνεχίσει να έχει το ίδιο οίστρο και να σκοράρει με αυτόν τον ρυθμό, όλα μπορούν να γίνουν...


Απόλλων Σμύρνης (29 βαθμοί): Δύσκολα τα πράγματα...
Μπορεί να βρίσκεται πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού και του μπαράζ, ωστόσο τα πράγματα για τον Απόλλωνα μόνο εύκολα δεν φαντάζουν για την συνέχεια. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» μετά την απόφαση του Σταμάτη Βελλή να αποχωρήσει το καλοκαίρι, εκτός του αγωνιστικού θέματος, αντιμετωπίζει και την αβεβαιότητα για το μέλλον, κάτι που είναι πολύ πιθανό να της στοιχίσει στη συνέχεια. Βέβαια από την άλλη όλο αυτό μπορεί να συσπειρώσει τους πάντες και να βοηθήσει την ομάδα, κάτι που έγινε και στην αναμέτρηση με τον Πλατανιά τον οποίο και κέρδισαν με 3-1.
Το πρόγραμμα του Απόλλωνα
29η αγωνιστική: ΟΦΗ-Απόλλων
30η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Απόλλων
31η αγωνιστική: Απόλλων-ΠΑΟΚ
32η αγωνιστική: Πανθρακικός-Απόλλων
33η αγωνιστική: Απόλλων-Εργοτέλης
34η αγωνιστική: Ολυμπιακός-Απόλλων
Πρόγραμμα φωτιά...
Χωρίς την παραμικρή δόση υπερβολής, το πρόγραμμα του Απόλλωνα είναι από κακό, έως τραγικό. Η ομάδα του Λόρι Σάντσες θα πρέπει να παίξει τέσσερα ματς εκτός έδρας με ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός που ο βαθμός θα πρέπει να θεωρείται απαγορευμένος, ενώ και οι έδρες του ΟΦΗ και του Πανθρακικού μόνο εύκολες δεν είναι. Από την άλλη από τα δύο εντός μόνο αυτό με τον Εργοτέλη μπορεί να κερδηθεί, μιας και το να υποδέχεσαι τον ΠΑΟΚ και να λες ότι θα νικήσεις δεν είναι και το πιο απλό. Συνολικά στα χαρτιά ο Απόλλωνας δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, όμως αυτό θα πρέπει να φανεί και εντός αγωνιστικού χώρου, εκεί όπου οι «κυανόλευκοι» μπορεί να κάνουν εκπλήξεις και τελικά να παραμείνουν.


Πανιώνιος (31 βαθμοί): Δύσκολα θα κινδυνέψει
Σε αντίθεση με τον Απόλλωνα, ο Πανιώνιος δείχνει να είναι σε καλύτερη θέση αναφορικά με την σωτηρία του, χωρίς φυσικά να σημαίνει πως έχει καταφέρει να μείνει από τώρα. Οι «κυανέρυθροι» του Νίκου Αναστόπουλου μπορεί να γνώρισαν την συντριβή από τον Ατρόμητο την αγωνιστική που μας πέρασε, αλλά τόσο η εικόνα τους, όσο και το πρόγραμμα τους καθιστά από τα φαβορί για την παραμονή στην Σούπερ Λίγκα, αν και ξαναλέμε πως όλα θα πρέπει να φανούν στο γήπεδο και μόνο εκεί.
Το πρόγραμμα του Πανιωνίου
29η αγωνιστική: Πανιώνιος-Λεβαδειακός
30η αγωνιστική: Ξάνθη-Πανιώνιος
31η αγωνιστική: Πανιώνιος-Παναιτωλικός
32η αγωνιστική: Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης
33η αγωνιστική: Βέροια-Πανιώνιος
34η αγωνιστική: Πανιώνιος-Πλατανιάς
Μόνο αν... αυτοκτονήσει!
Από την αρχή της χρονιάς λέγαμε πως το μαξιλαράκι για την σωτηρία είναι στους 33, 34, άντε 35 βαθμούς. Με το πρόγραμμα που έχουν οι «κυανέρυθροι» θα πρέπει να... αυτοκτονήσουν για να μην καταφέρουν να τους φτάσουν. Με τέσσερα ματς στο σπίτι τους και θέλοντας μια το πολύ δυο νίκες, μπορούν να τις πάρουν και απλά να κοιτάζουν τους αντιπάλους τους να παλεύουν για την σωτηρία, έχοντας εξασφαλίσει την δικιά τους.


Ξάνθη (32 βαθμοί): Λογικά θα μείνει...
Μια ακόμα από τις ομάδες που αν όχι δεν πρέπει να φοβάται, σίγουρα θα πρέπει να το κάνει λιγότερο από τις άλλες, είναι η Ξάνθη. Οι ακρίτες με 32 βαθμούς θέλουν μια νίκη για να εξασφαλιστούν, εκτός και αν το μαξιλαράκι της παραμονής ανέβει ακόμα παραπάνω.
Το πρόγραμμα της Ξάνθης
29η αγωνιστική: Παναιτωλικός-Ξάνθη
30η αγωνιστική: Ξάνθη-Πανιώνιος
31η αγωνιστική: Βέροια-Ξάνθη
32η αγωνιστική: Ξάνθη-Πλατανιάς
33η αγωνιστική: ΟΦΗ-Ξάνθη
34η αγωνιστική: Ξάνθη-Παναθηναϊκός
Μπορεί να τα κάνει απλά
Ότι ισχύει για τον Πανιώνιο, ισχύει σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό με την Ξάνθη. Αν οι ακρίτες κερδίσουν τα εντός ματς με τον Πανιώνιθο και τον Πλατανιά, απλά δεν πέφτουν. Μπορούν να το κάνουν, ενώ είναι εξαιρετικά πιθανό να τους φτάνει και μόνο μία νίκη.


Εργοτέλης (32 βαθμοί): Μόνο αν δεν προσέξει...
Συνεχίζουμε με τις ομάδες που βρίσκονται πολύ κοντά στην σωτηρία και πάμε στον Εργοτέλη που έχει 32 βαθμούς και λογικά αν κάνει μία νίκη του φτάνει. Οι Κρητικοί έχουν το υλικό για να την πετύχουν και μόνο επειδή σε πολλά παιχνίδια έκαναν τραγικά λάθη βρίσκονται σε αυτή την θέση, παρότι στα μέσα του πρωταθλήματος έδειχναν πως μπορούν να κάνουν το κάτι παραπάνω. Αυτό δεν ήρθε, αλλά τουλάχιστον ας έρθει η σωτηρία.
Το πρόγραμμα του Εργοτέλη
29η αγωνιστική: Αστέρας Τρίπολης-Εργοτέλης
30η αγωνιστική: Εργοτέλης-Ολυμπιακός
31η αγωνιστική: Άρης-Εργοτέλης
32η αγωνιστική: Εργοτέλης-ΠΑΣ Γιάννινα
33η αγωνιστική: Απόλλων-Εργοτέλης
34η αγωνιστική: Εργοτέλης-Καλλονή
Δεν είναι και το πιο εύκολο αλλά δεν κινδυνεύει
Η αλήθεια είναι πως το πρόγραμμα του Εργοτέλη δεν είναι και το πιο εύκολο, όμως από την στιγμή που θα υποδεχθεί στο Παγκρήτιο τον ΠΑΣ Γιάννινα και την Καλλονή, μπορεί να πάρει τους βαθμούς που του χρειάζονται για να μείνει. Αν δεν είχε τους 32 θα λέγαμε πως θα κινδύνευε, όμως με αυτούς πίκρα λογικά θα σωθεί.


Λεβαδειακός (33 βαθμοί): Δεν γίνεται να πέσει...
Και αν οι Ξάνθη και Εργοτέλης θεωρούνται σχεδόν σίγουρες για την παραμονή, οι Λεβαδειακός και Καλλονή που έχουν 33 βαθμούς τι να πουν; Ειδικά οι Βοιωτοί από την στιγμή που μέσα στο σπίτι τους κερδίζουν τους πάντες, ακόμα και να... αυτοκτονήσουν δεν προλαβαίνουν να πέσουν, καθώς μία νίκη που τους εξασφαλίζει την σωτηρία θα την πετύχουν...
Το πρόγραμμα του Λεβαδειακού
29η αγωνιστική: Πανιώνιος-Λεβαδειακός
30η αγωνιστική: Λεβαδειακός-Βέροια
31η αγωνιστική: Πλατανιάς-Λεβαδειακός
32η αγωνιστική: Λεβαδειακός-ΟΦΗ
33η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός
34η αγωνιστική: Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ
Απλά θα μείνει...
Εντάξει με δέκα νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες μέσα στο σπίτι του, ο Λεβαδειακός έχοντας να υποδεχθεί τους Βέροια, ΟΦΗ και ΠΑΟΚ, δεν γίνεται να μην πάρει τους βαθμούς που χρειάζεται για να μείνει, απλά δεν γίνεται...


Καλλονή (33 βαθμοί): Αν έπαιζε και στην έδρα της...
Αν χθες κέρδιζε την Βέροια θα είχε μείνει και τυπικά, ωστόσο η αλήθεια είναι πως η Καλλονή δεν γίνεται να κινδυνέψει. Η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη δεν είναι μόνο το ότι έχει φτάσει στους 33 βαθμούς, αλλά και το ότι παίζει καλό ποδόσφαιρο, παρότι κόντρα στην Βέροια δεν το έδειξε. Αν μάλιστα έπαιζε στο γήπεδό της, καθώς όλη την χρονιά την έχει βγάλει σε ΟΑΚΑ η σωτηρία θα είχε εξασφαλιστεί ακόμα πιο νωρίς.
Το πρόγραμμα της Καλλονής
29η αγωνιστική: Πλατανιάς-Καλλονή
30η αγωνιστική: Καλλονή-ΟΦΗ
31η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Καλλονή
32η αγωνιστική: ΠΑΟΚ-Καλλονή
33η αγωνιστική: Καλλονή-Πανθρακικός
34η αγωνιστική: Εργοτέλης-Καλλονή
Δεν είναι εύκολο αλλά δεν θα κινδυνέψει
Εντάξει το πρόγραμμα της Καλλονής δεν είναι και το πιο βατό, όμως το ότι είναι ήδη στους 33 βαθμούς φτάνει και περισσεύει, καθώς αν χρειαστεί να πάρει ακόμα δύο παίζοντας και όλη άμυνα θα το κάνει. Στα δύο εντός έδρας ματς με ΟΦΗ και Πανθρακικός μια νίκη φτάνει, ενώ μπορεί και να σωθεί και με δύο ισοπαλίες.

Οι δύο απευθείας και η τρίτη μπαράζ

Όσον αφορά το ποιοι θα πέσουν. Στην Football League υποβιβάζονται απευθείας οι δύο τελευταίες ομάδες, ενώ η τρίτη από το τέλος θα παίξει μπαράζ με την ομάδα που θα τερματίσει τρίτη από τα μπαράζ της κατώτερης κατηγορίας. Βάση βαθμολογίας ο Άρης βρίσκεται σε εξαιρετικά άσχημη θέση, με τους Πλατανιά και Απόλλωνα (λόγω προγράμματος ο δεύτερος), να είναι πιο κοντά στο να είναι αυτές που θα παλέψουν για την αποφυγή του απευθείας υποβιβασμού. Βέβαια ξαναλέμε όλα θα φανούν στο γήπεδο και μόνο εκεί και μακάρι στο τέλος να μην δούμε τις γνωστές... ομορφιές!

Βαθμολογία
1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 28 74
2. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 28 58
-. Π.Α.Ο.Κ. 28 58
4. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 28 53
5. ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 28 51
6. ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 28 37
7. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 28 36
8. Ο.Φ.Η. 28 35
9. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 28 34
10. ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ 28 33
-. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 28 33
12. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 28 32
-. SKODA ΞΑΝΘΗ 28 32
14. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 28 31
15. ΑΠΟΛΛΩΝ 28 29
16. ΒΕΡΟΙΑ 28 27
17. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 28 25
18. ΑΡΗΣ 28 19
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: