Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Με γαλλικά και πιάνο!!

Ο Σταύρος Κόλκας σχολιάζει στο blog του τα όσα συνέβησαν και ακολούθησαν του αγώνα του ΠΑΟΚ την περασμένη Κυριακή με τον Ολυμπιακό! Είναι λογικό να είναι σοκαρισμένη η Πολιτεία του Πειραιά όταν διαπιστώνει πως υπάρχει στην ίδια χώρα ένας τόσος κατώτερος πολιτισμός όπως αυτός τη Μπουγατσούπολης της Βορείου Ελλάδος, τη Θεσσαλονίκη.
Από τα αρχαία χρόνια έχει καταγραφεί η συμβολή του Πειραιά στον Πολιτισμό.

Για παράδειγμα, η γιορτή του Πειραιά ήταν τα Μουνίχια στις 16 του Μουνιχίωνα που ήταν η σημερινή Πρωταπριλιά. Τίποτα τυχαία.

Η Μουνιχία, ιδρύθηκε από ποιον άλλο; Τον Μούνιχο, ναι καλά καταλάβατε, τον οποίο βέβαια έδιωξαν από εκεί για αδιευκρίνιστους λόγους. Θα δόθηκε δανεικός στον Εργοτέλη μάλλον, που είναι και της εποχής.
Ιστορικά, ο Πειραιάς ήταν νησί και δεν μπορώ να καταλάβω τι μαλακία έγινε και ενώθηκε με την στερεά Ελλάδα και ήταν τόσο σημαντικός που ερήμωσε καμιά δεκαριά φορές και αναστήθηκε τον 19ο αιώνα όταν οι πολύ καλή φάρα ονόματι Έλληνες σκότωσαν τον Καποδίστρια και μεταφέρθηκε η πρωτεύουσα στην Αθήνα από το Ναύπλιο. Είχαν φυλακίσει και τον Κολοκοτρώνη.

Από αυτή την ιστορία, είναι επηρεασμένοι γνωστοί λόγιοι της περιοχής όπως ο Μανώλης Γαβαθιώτης και ο Μπάμπης Χριστόγλου, όπως και διάφοροι άλλοι που γράφουν για το πνεύμα της περιοχής με επιχειρηματολογία αδύνατη να αντιμετωπιστεί από εμάς τους κοινούς θνητούς. Τους εκπροσώπους της Μπουγατσούπολης.

Η μόνη προσπάθεια που κάνω όλο αυτό το διάστημα στο στείρο έργο μου ως δημοσιογράφος, είναι να βρω κάτι που βγάζει ο Πειραιάς για να απαντήσει σε αυτή την μπουγατσόεπίθεση που δεχόμαστε, αλλά πλην των λογίων και του πνεύματος, δεν βρήκα κάτι ρε γμτ.

Από τότε που ξανακατοικήθηκε ο Πειραιάς, ούτε 200 χρόνια πριν δηλαδή, οι επιρροές του άγγιξαν τον πλανήτη ολόκληρο. Δεν είναι και λίγο σε μία πόλη όλα τα παιδιά να μεγαλώνουν με γαλλικά και πιάνο.
Και φτάνουμε στο σήμερα και στα όσα βίωσαν οι λόγιοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού στην έδρα της Μπουγατσούπολης. Έχουμε αποκλειστικά τον διάλογο Στέφανου Γερμανοτσολιά Αθανασιάδη με το καμάρι του έθνους, τον άντρα πρότυπο, τον τσολιά Κώστα Μανωλά.

Γερμανοτσολιάς Κλάους: «Τι βουτάς ρε μ@λ@κ@; Τι το πέρασες εδώ; Πισίνα»;
Μανωλάς: «Μα πως μιλάτε έτσι κύριέ μου. Δεν σας το επιτρέπω»
Γερμανοτσολιά Κλάους: «Άσε μας μωρή λ@ν@τς@ που θα μας πεις και πως θα σου μιλάμε»
Μανωλάς: «Δεν ανέχομαι να μου μιλάτε έτσι. Θα καλέσω το 100».

Αφού ηρέμησαν τα πνεύματα, ο Αθανασιάδης πέτυχε γκολ και φώναζε στον πάγκο του Ολυμπιακού «Εγώ σας γ@μης@» και εδώ μιλάμε για ένα μεγάλο θαύμα αφού την ώρα που συμβαίνει αυτό, το πλάνο βλέπει τον παίκτη των μπουγατσάδων να μαζεύει την μπάλα από τα δίχτυα και να τη στήνει στη σέντρα. Υπήρχαν δύο Κλάους μέσα στο γήπεδο και απορώ πως δεν υπάρχει καταγγελία.

Επίσης, για να καταλάβετε τι έγινε επίσης, ο Σαλίνο απειλήθηκε από έναν φουσκωτό που του είπε «άμα δε σηκώσεις το μεσαίο δάχτυλο του χεριού σου, τη γ@μησ@ς». Τι να κάνει ο καημένος. Η ζωή του παιζόταν.
Και το αποκορύφωμα, η απειλή του ball boy στον Πέρεζ. Την ώρα που πάει να μαζέψει την μπάλα για να εκτελέσει πλάγιο ο Παραγουανός, φωνάζει ένα δολοφονικό ball boy.

«Δείξε μου τι μάρκα είναι η μπάλα ρε κάγκουρα»; Έπρεπε να δείτε το βλέμμα του πόσο σάστισε. Η τρομοκρατία τον λύγισε. Έδειξε γρήγορα τη μάρκα στον επόμενο σίριαλ κίλερ και προσπάθησε να εκτελέσει γρήγορα το πλάγιο. Δεν τα κατάφερε, αφού έπεσαν πάνω του συμπαίκτες και αντίπαλοι για να τον ηρεμήσουν από το δράμα που περνούσε.

Όλα αυτά με κάνουν να συγχαρώ τους παίκτες του Ολυμπιακού και την αποστολή τους, που άντεξαν σε αυτό το κλίμα τρομοκρατίας και ευελπιστώ, τώρα που θα ανεβάσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ το βίντεο από την φισούνα να φανεί και το επίπεδο που καταγράφω παραπάνω.

Είστε πραγματικά παλικάρια να το ξέρετε. Και μεγαλύτερα παλικάρια, είναι τα φυτά που γράφουν όλες αυτές τις παπαριές για να πείσουν ζώα, παραμελώντας οποιονδήποτε σοβαρό Ολυμπιακό και μη, θέλει να ασχοληθεί με το προϊόν της Σούπερ Λίγκας.

Και μέσα στη βλακεία τους και στη προσπάθεια να απευθυνθούν αποκλειστικά σε ζώα, ξεχνάνε πως ο επαναληπτικός ημιτελικός, θα γίνει στη Μπουγατσούπολη. Η οποία ακόμη κρατά κρυφή τη συνταγή για το πώς μπορεί να γίνει μία μπουγάτσα με κρέμα, σε τυρί ή κιμά ή σπανάκι ή μερέντα.
Το φύλλο είναι το ίδιο, το περιεχόμενο αλλάζει μ@Λ@κες. Ξυπνάτε… 
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: