Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

«Περνάει με νομοθετική ρύθμιση»

tsavdaridis
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο βουλευτής Ημαθίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Μίλησε για την ρύθμιση των χρεών του ΠΑΟΚ στο δημόσιο και τόνισε πως υπάρχουν πολλές πιθανότητες να περάσει με την μορφή νομοθετήματος.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης:
Για την πρωτοβουλία βουλευτώ ντης Β. Ελλάδας μετά την ημερίδα του Ιβάν Σαββίδη στο Μακεδονία Παλλάς:
“Μετά την ημερίδα είχε αναληφθεί μια πρωτοβουλίαμ, από ομάδα βουλευτών, 25 με 30 στον αριθμό, με επικεφαλή τον Αλέξανδρο Κοντό τον πρώην υπουργό Γεωργίας για να συνταχθεί μια τροπολογία σε συνεργασία με το οικονομικό και το νομικό επιτελείο του ΠΑΟΚ, προκειμένου να περάσει από την βουλή και να υπάρξει ρύθμιση που θα επιτρέψει στον ΠΑΟΚ να ξοφλήσει το κεφάλαιο των χρεών και να απαλλαγεί από τις προσαυξήσεις που υπήρχαν και συνοδεύουν αυτή την πρωτογενή οφειλή. Τότε, όντως, συντάχθηκε μια τροπολογία ρύθμισης, αλλά κρίθηκε με την σύμφωνη γνώμη του ΠΑΟΚ, ότι καλό θα ήταν να μην περάσει ως τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο, αλλά να γίνει μια νομοθετική ρύθμιση σε ένα φορολογικό νομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών που θα δίνει την δυνατότητα στις επιχειρήσεις γενικότερα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.
Ουσιαστικά θα υπήρχε το ίδιο αποτέλεσμα. Το θέμα είναι το πώς θα περνούσε πιο εύκολα και με μεγαλύτερη διαφάνεια από την κοινωνία και την Τρόικα. Η κυβέρνηση έχει ήδη κατηγορηθεί πως μέσα από άσχετα νομοσχέδια προσπαθεί να περάσει διατάξεις που αφορούν άλλα πράγματα, χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση μεταξύ των κομμάτων στη βουλή. Συμφώνησε και ο ΠΑΟΚ σε αυτό για να αποδειχθεί, πως δεν γίνεται μια φωτογραφική ρύθμιση μόνο υπέρ του ΠΑΟΚ. Με μια τέτοια νομοθετική ρύθμιση, θα μπορέσουν να υπαχθούν σε ένα καθεστώς ισονομίας και άλλες επιχειρήσεις και να είναι όλοι ευχαριστημένοι”.
Για την κίνηση του Ιβάν Σαββίδη να πετάξει το… μπαλάκι στην κυβέρνηση:
“Ούτως η άλλως το μπαλάκι θα πήγαινε στην κυβέρνηση από την στιγμή που δεν προχώρησε αυτό το θέμα. Τον ΠΑΟΚ δεν τον ενδιαφέρει ο τρόπος, αλλά το αποτέλεσμα. Υπάρχει ένα πνεύμα καλής συνεργασίας για να βρεθεί μια λύση για τον ΠΑΟΚ, μια ομάδα που είναι κόσμημα για την Βόρεια Ελλάδα, θα πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει, γιατί είναι και το αντίπαλο δέος στο αθηνοκεντρικό κράτος. Ένα ιστορικό σωματείο, όπως ο ΠΑΟΚ, πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς χαριστικές διαδικασίες. Διευκόλυνση ζητάει ο ΠΑΟΚ, κάτι πολύ λογικό και ψάχνουμε να βρούμε λύσεις”.
Για την πιθανότητα να συναινέσει η Τρόικα:
“Θεωρώ πιθανό η Τρόικα να συναινέσει. Μπορούσε να πιέσει και πίεζε παλαιότερα την κυβέρνηση και για άλλα θέματα. Τώρα η Ελλάδα έχει πρόοδο με τις αιματηρές θυσίες του ελληνικού λαού, η Τρόικα δεν περνάει εύκολα αυτά που θέλει και έχει άλλη διαπραγματευτική θέση η κυβέρνηση. Πρέπει να υπάρξουν έσοδα και μόνο με ρυθμίσεις, όπως αυτή που ζητάει ο ΠΑΟΚ, μπορεί να εισρεύσει χρήμα στα κρατικά ταμεία”.
Για το πότε προβλέπεται να είναι έτοιμη η νομοθετική ρύθμιση:
“Δεν ξέρω αν θα είναι κοντά, ή μακριά, αλλά το υπουργείο οικονομικών με συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με την Τρόικα μιλάει για το θέμα. Το υπουργείο οικονομικών κάνει αγώνα για να δώσει ανάσα σε πολλές επιχειρήσεις και πέραν του ΠΑΟΚ. Αν δεν περάσει αυτή η ρύθμιση πολλές υγιείς επιχειρήσεις θα καταστραφούν. Υπάρχουν, πάντως, πολλές πιθανότητες να περάσει η νομοθετιη ρύθμιση”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: