Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Όλη η αλήθεια για Κατσικάρη και Εθνική!!

Το gazzetta.gr ρίχνει φως στην μετεξέλιξη του, εδώ και μήνες, έντονου “φλερτ” της ΕΟΚ με τον 46χρονο τεχνικό. Το σκέφτεται σοβαρά, αλλά δεν υπάρχει ούτε ραντεβού, ούτε ασυμφωνία στο οικονομικό!
Από την αρχή ήταν πρώτη επιλογή!
Πριν καλά-καλά οριστικοποιηθεί - μέσω της wild card - η συμμετοχή της Εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ισπανίας, το gazzetta.gr σας είχε ενημερώσει από τις 6 Φεβρουαρίου (δείτε ΕΔΩ), ότι o Φώτης Κατσικάρης, ήταν ευθύς εξαρχής, η πρώτη επιλογή της ομοσπονδίας για την διαδοχή του Αντρέα Τρινκιέρι. Γι’ αυτό το λόγο, υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΟΚ είχε προχωρήσει σε τρεις διερευνητικές επαφές με το Νικαιώτη έμπειρο προπονητή, που φέτος - μετά την άκομψη και αντιεπαγγελματική λύση της συνεργασίας του με την Εθνική Ρωσίας, δεν εργάζεται.
Εδώ και καιρό έχουν συζητηθεί οι λεπτομέρειες
Οι δύο πρώτες, είχαν γίνει τηλεφωνικώς και η τελευταία στην Αθήνα, όπου ο Έλληνας τεχνικός είχε επιστρέψει για την περίοδο των Χριστουγέννων. Ο πρώην head-coach της ΑΕΚ, της Ντιναμό Αγίας Πετρούπολης, της Βαλένθια, του Άρη και της Μπιλμπάο, είχε συζητήσει με τους ανθρώπους της ομοσπονδίας τη φιλοσοφία του και το πλάνο που έχει στο μυαλό του για τη λειτουργία (θα γίνουν πολλές αλλαγές σχεδόν σε όλο το staff) του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και τους είχε μεταφέρει τις οικονομικές και διαδικαστικές απαιτήσεις του (προτιμούσε full-time συνεργασία) για το ενδεχόμενο της μελλοντικής συνεργασίας του. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ξαναμιλήσουν, όταν θα ξεκαθάριζε το τοπίο, σχετικά με τις επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας...
Η wild card άλλαξε το πλαίσιο
Η εξασφάλιση της ελληνικής συμμετοχής στο Μουντομπάσκετ (30 Αυγούστου - 14 Σεπτεμβρίου) και η αποφυγή των προκριματικών αγώνων για το Ευρωμπάσκετ του 2015 (θα γίνει άραγε στην Ουκρανία;), άλλαξαν τα δεδομένα και την στρατηγική της ομοσπονδίας όσον αφορά στην full-time δέσμευση με ομοσπονδιακό προπονητή. Και γι’ αυτό το λόγο, ίσως, πολλοί βιάστηκαν να προεξοφλήσουν την απόφαση του Γιώργου Βασιλακόπουλου να δώσει για 3η φορά το χρίσμα στον πλέον επιτυχημένο (η αλήθεια είναι) στον πάγκο της Εθνικής ανδρών και “στρατιώτη” του ελληνικού μπάσκετ, Παναγιώτη Γιαννάκη, με τον οποίο πάντως, ουδείς από την ΕΟΚ, μπήκε στην διαδικασία να επικοινωνήσει επίσημα! Όπως συνέβη, δηλαδή με τον Κατσικάρη αλλά και με τον προπονητή του Πανιωνίου, Γιάννη Σφαιρόπουλο, με τον οποίο υπήρξε τηλεφωνική επαφή και αναγνωριστικού τύπου, συζήτηση.
Ήθελε να εξαντλήσει τα περιθώρια για Κατσικάρη
Ο λόγος είχε να κάνει με το ότι ο πρόεδρος της ΕΟΚ, ήθελε να εξαντλήσει κάθε περιθώριο συζήτησης, με στόχο να βρεθεί η “χρυσή τομή”  με τον Φώτη Κατσικάρη, τον οποίο εκτιμά απεριόριστα και τον θεωρεί ως τον καταλληλότερο, για να οδηγήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στον δρόμο των επιτυχιών. Η τέταρτη και τελευταία επαφή, λοιπόν (που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα), βρήκε το “έδαφος” της πιθανής συνεργασίας πιο “πρόσφορο” από ποτέ και ουσιαστικά, απέφερε μία κατ’ αρχήν συμφωνία σε όλες τις σημαντικότερες λεπτομέρειες της part-time συνεργασίας.
Τι μένει να συμβεί...
Για το λόγο αυτό, ο Νικαιώτης τεχνικός ζήτησε ένα εύλογο χρονικό διάστημα έτσι ώστε να “σταθμίσει” τη νέα πραγματικότητα που ανοίγεται στην καριέρα του και να δώσει την οριστική του απάντηση στην ελληνική ομοσπονδία, καθώς μέχρι και πριν από λίγο καιρό, δεν διαφαινόταν ότι το αρχικό “φλερτ” είχε τις προϋποθέσεις να εξελιχθεί σε “γάμο”. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, όμως, ούτε διαφωνία υπάρχει στο οικονομικό, ούτε ραντεβού στα μέσα της εβδομάδας για να πει το “ναι”! Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, άλλωστε, έχει υποχρεώσεις για λογαριασμό της FIBA και τα δύο επόμενα Σαββατοκύριακα (σε Κωνσταντινούπολη και Μόναχο), ενώ οι δύο πλευρές γνωρίζονται τόσο καλά, που δεν χρειάζεται να συναντηθούν από κοντά για να συμφωνήσουν! Αυτό θα γίνει για την υπογραφή των συμβολαίων, την επίσημη παρουσίαση του νέου ομοσπονδιακού και φυσικά για το ξεκίνημα του σχεδιασμού στον οποίο θα συμμετάσχει και ο Κώστας Μίσσας, με την ιδιότητα του τεχνικού συμβούλου. Όλα αυτά, αν κι εφόσον τελικά, ο Φώτης Κατσικάρης πάρει την απόφαση να αποδεχθεί την πρόταση της Εθνικής Ελλάδας, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα δουλέψει στην Ισπανία (στην ΑCB υπάρχει σχετικός απαγορευτικός όρος), όπου ζει η οικογένειά του και συνάμα ότι θα βάλει, προσωρινά, σε δεύτερη μοίρα την συνέχιση της καριέρας του σε πάγκο μεγάλης ευρωπαϊκής ομάδας. H λογική της “part-time” συνεργασίας, άλλωστε, δεν “κλείνει” όλες τις πόρτες...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: