Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Κίτρινες, κόκκινες κάρτες στην πεντάδα της Σούπερ Λίγκας!

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος με αφορμή την πρώτη κίτρινη κάρτα του Μανωλά μετά 28 αγώνες, έψαξε και βρήκε τις κίτρινες και κόκκινες της πεντάδας του πρωταθλήματος.Ποιός αμυντικός παίκτης του ΠΑΟ, ....κοντράρει στα ίσα τον Μανωλά, υπερτερώντας σε χρόνο συμμετοχής!
Ξάφνιασε πολλούς το άκουσμα της είδησης: έφτασε την 28η αγωνιστική ο Κώστας Μανωλάς για να πάρει στην Τούμπα, στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ την 1η του κίτρινη κάρτα στο πρωτάθλημα!
   Με αφορμή λοιπόν αυτό το γεγονός ψάξαμε τι συμβαίνει με κίτρινες- κόκκινες κάρτες στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος και παρουσιάζουμε τα σημαντικότερα σημεία, δίχως να κρίνουμε αν ήταν ή δεν ήταν. Καθαρά στατιστικά.
      Είναι και η κρισιμότητα της θέσης (κέντρο της άμυνας) του Μανωλά που κάνει ακόμη πιο σημαντικό το να μην έχει πάρει κάρτα, ενώ τα λεπτά που έχει αγωνιστεί φέτος στο πρωτάθλημα είναι 2012! Εχει συμμετοχή σε 25 παιχνίδια του Ολυμπιακού.
      Ξέρετε όμως ότι υπάρχει ποδοσφαιριστής αμυντικός του Παναθηναϊκού που έχει αγωνιστεί περισσότερο και έχει επίσης μία κίτρινη κάρτα; Ο Ισπανός Νάνο ή Γκονζάλες Μαριάνο έχει αγωνιστεί και στα 28 παιχνίδια του Παναθηναϊκού, καλύπτοντας 2595 λεπτά συμμετοχής, η θέση του οποίου είναι αριστερό μπακ.
      Τις περισσότερες κίτρινες κάρτες από τους αμυντικούς έχει ο Στάθης Ταυλαρίδης του  Ατρόμητου με 11 τον αριθμό, μετά 1905΄ συμμετοχής, ενώ ακολουθούν οι Τριανταφυλλόπουλος του Παναθηναϊκού με 10 κίτρινες, οι Έντό και Γκόιαν του Αστέρα επίσης με 10 και με 9 ακολουθούν οι Ζέκα, Λαγός, Αθανασιάδης. Στον Ολυμπιακό κανένας ποδοσφαιριστής δεν έχει πάνω από 3 κίτρινες κάρτες. Από 3 έχουν οι Σάμαρης (2060΄ συμμετοχής) και Φουστέρ.
  ΑΠΟ 1 ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Η ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ
        Θέλετε άλλα στατιστικά; Η πρώτη πεντάδα των ομάδων του πρωταθλήματος έχουν από 1 κόκκινη κάρτα η κάθε μία: Χολέμπας (Ολυμπιακός), ΠΑΟΚ (Κατσουράνης), Ατρόμητος (Φυτανίδης), Παναθηναϊκός (Ρισβάνης) και Αστέρας Τρίπολης (Κυριακόπουλος).
       Ο τελευταίος δηλαδή ο Γιώργος Κυριακόπουλος έχει 1 κίτρινη κάρτα και 1 κόκκινη σε μόλις 132’ συμμετοχής.
ΣΥΝΟΛΙΚΑ
        Ας δούμε αναλυτικά κάποια στοιχεία στις κίτρινες κάρτες μετά 28 ματς (* βαθμολογικά) με τον Ολυμπιακό να έχει κατά πολύ λιγότερο αριθμό καρτών, αφού ο δεύτερος Ατρόμητος έχει περισσότερες από... διπλάσιες, ο ΠΑΟΚ ακολουθεί με χειρότερη στατιστική, ενώ ο ΠΑΟ με τον Αστέρα έχουν σχεδόν τις... τριπλάσιες από τους Ερυθρόλευκους.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 31 κίτρινες
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: 65 κίτρινες
ΠΑΟΚ: 76 κίτρινες
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: 83 κίτρινες
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: 85 κίτρινες

ΑΤΟΜΙΚΑ ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ «ΚΙΤΡΙΝΙΣΜΑΤΟΣ»

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
3 Σάμαρης
3 Φουστέρ
2 Μανιάτης
2 Σαλίνο
2 Παπαδόπουλος Αβρ.
2 Μπονγκ
1 Σιόβας
1 Παπάζογλου

ΠΑΟΚ
9 Αθανασιάδης
6 Κατσουράνης
6 Τζαβέλλας
6 Λάζαρ
5 Κίτσιου
4 Κάτσε
4 Τζιόλης
4 Στοχ
3 Σκόνδρας
3 Λίνο
3 Βίτορ
2 Ινσαουράλδε (311΄συμμετοχής)
2 Σπυρόπουλος

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
11 Ταυλαρίδης (1905΄)
7 Ιγκλέσιας (1769΄)
7 Δημούτσος
6 Γιαννούλης
5 Φυτανίδης
5 Πίτου Γκαρσία
4 Λαζαρίδης
4 Ούμπιδες

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
10 Τριανταφυλλόπουλος
9 Ζέκα
9 Λαγός
7 Κουτρουμπής
6 Μπεργκ
6 Σίλντενφελντ
6 Ρισβάνης (1105΄ συμμετοχής)
5 Αμπέιντ
5 Πράνιτς
5 Μέντες
2 Μαρινάκης
1 Νάνο

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
10 Έντό
10 Γκόιαν
7 Μπαράλες
7 Ουσέρο
5 Κοντοές
5 Πιπίνης
4 Μουνάφο
4 Ζησόπουλος
3 Τσαμπούρης
1 Γκρατσίνι
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: