Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Μπάγερν... Λονδίνου!!

Πώς να μην περάσει; Έστω κι αν το… μονότερμα δεν της βγήκε, η Μπάγερν Μονάχου έκλεισε θέση στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς παρά το 1-1 με την Άρσεναλ, είχε «προίκα» απ’ το Λονδίνο!

Μπάγερν... Λονδίνου!
Δεν βρέθηκε ακόμα η ομάδα που θα «απειλήσει» την υπεροχή της Μπάγερν Μονάχου!

Οι Βαυαροί μπορεί να μην ήταν σαρωτικοί, μπορεί να μην έριξαν πέντε και έξι –όπως τελευταία-, αλλά το 1-1 κόντρα στην «ψαρωμένη» Άρσεναλ, τους ήταν αρκετό για να προκριθούν στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας «καβάτζα» το υπέρ τους σκορ απ’ το Λονδίνο (2-0).

Φουλ ανωτερότητα της ομάδας του Γκουαρντιόλα που προηγήθηκε με τον Σβαϊνστάιγκερ (55’), προτού ο Ποντόλσκι διαμορφώσει το τελικό σκορ (57’) και δώσει προς στιγμήν ένα… Χ ενδιαφέρον. Χαμένο πέναλτι στην εκπνοή του Μίλερ.

Το ματς:

Ας μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Ενδεχομένως να μην υπάρχει, αλλά ακόμα κι αν είναι κάπου εκεί έξω, είναι σχεδόν ακατόρθωτο να βρεις ομάδα που θα παίξει στα ίσα την Μπάγερν Μονάχου και δη μέσα στη Γερμανία. Και κάπως έτσι ήταν το αποψινό ματς, με τους Βαυαρούς να πιέζουν και την Άρσεναλ να μοιάζει (και να είναι) ανήμπορη να αντιδράσει. Αμυνόταν απλά, λες και είχε «προίκα» κάποιο σκορ απ’ το πρώτο μέρος και δεν κυνηγούσε το γκολ. Και το τίκι-τάκα των γηπεδούχων θα μπορούσε στο 20’ να αποδώσει καρπούς, αλλά το «σκαστό» του Ρόμπεν από κοντά δεν ήταν το καλύτερο δυνατό του τελείωμα.

Αλάμπα και Ριμπερί έκαναν… παπάδες απ’ τα αριστερά, οι παίκτες του Γκουαρντιόλα είχαν διάθεση να ανοίξουν το σκορ, αλλά φαινόταν πως τους έλειπε η «φαντασία» στην τελική προσπάθεια. Όσον αφορά τους Άγγλους; Εντελώς παθητικοί και πρώτη τους ουσιαστικά… απόπειρα μια κεφαλιά του Ζιρού λίγο μετά το μισάωρο που δεν έκρυβε συγκινήσεις. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, οι Γερμανοί δοκίμαζαν τα πόδια τους. Αλλά, πότε ο Αλάμπα, πότε ο Μάντζουκιτς και πότε ο Γκέτσε στο φινάλε, είτε δεν σημάδευαν σωστά, είτε δεν είχαν φάει όλο τους το φαγητό και τα σουτ τους έφευγαν ψηλά άουτ, με το 0-0 να παραμένει στα πρώτα 45 λεπτά.

Η εικόνα στο δεύτερο μέρος παρόμοια. Μονότερμα Μπάγερν, ακίνδυνη Άρσεναλ και… πάμε! Εν τέλει, στο 55’ ξυπνήσαμε λίγο περισσότερο και αυτό οφείλεται εν πολλοίς στον Ριμπερί. Γιατί έκανε «μαγική» κίνηση, έκρυψε (μόνος του) την μπάλα και την κατάλληλη στιγμή έδωσε έτοιμο γκολ στον Σβαϊνστάιγκερ. Που προφανώς ο τελευταίος δεν έχασε την ευκαιρία να βάλει μπροστά την ομάδα του. Και… ξάφνου, πήρε μορφή «ροντέο» το ματς. Διότι δύο λεπτά αργότερα και χωρίς να υπάρχει… καπνός, οι Λονδρέζοι ξαναμπήκαν –εν μέρει- στο κόλπο! Κι έστω αν ο Ποντόλσκι έκανε φάουλ στην εκκίνηση της φάσης (στον Λαμ), δεν αναιρεί το αποτέλεσμα της «σουτάρας» και της «εκτέλεσης» του Νόιερ για το 1-1!

Οι φιλοξενούμενοι αναθάρρησαν. Το πήγαν λίγο πιο επιθετικά. Βγήκαν προς στιγμήν απ’ το… καβούκι τους. Αλλά μάταια. Διότι αφού πέρασε με αυτό τον τρόπο ένα δεκάλεπτο, στη συνέχεια η υπεροχή επανήλθε στα γνώριμα επίπεδα για την Μπάγερν. Με καλή (στα όρια του εκνευριστικού) κυκλοφορία της μπάλας, με όρεξη να ευχαριστήσουν τον κόσμο τους, αλλά χωρίς την μεγάλη φάση, είναι η αλήθεια. Κι όσο τα λεπτά περνούσαν, τόσο και χανόταν ο ρυθμός. Και η τελευταία καλή στιγμή στον αγώνα –έτσι όπως εξελίχθηκε- πιθανώς να ήταν και πιο ενδιαφέρουσα. Ο νεοεισελθών Μίλερ ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι (μετά από ανατροπή του Κοσιελνί στον Ρόμπεν), αλλά ο Φαμπιάνσκι κράτησε το 1-1, με την μπάλα κατά ένα περίεργο τρόπο να… μην θέλει να μπει και να κάνει «σβούρες» πάνω στην γραμμή της εστίας.



Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Λαμ, Μαρτίνεζ, Ντάντε, Αλάμπα, Σβαϊνστάιγκερ, Τιάγκο, Ρόμπεν, Γκέτσε (59’ Κρόος), Ριμπερί (85’ Μίλερ), Μάντζουκιτς

Στον πάγκο: Σταρκ, Βαν Μπούιτεν, Πισάρο, Ραφίνια, Μπόατενγκ

Άρσεναλ: Φαμπιάνσκι, Σανιά, Μερτεσάκερ, Βερμάελεν, Αρτέτα (78’ Γκνάμπρι), Τσάμπερλεϊν, Καθόρλα, Εζίλ (46’ Ροσίτσκι), Ποντόλσκι, Ζιρού

Στον πάγκο: Βιβιάνο, Φλαμινί, Τζένκινσον, Χέιντεν Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: