Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

«Στενοχωρήθηκαν στον Πειραιά…»

dimas2504
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο πρόεδρος ομοσπονδίας άρσης βαρών και αντιπρόεδρος της επιτροπής απόδημου Ελληνισμού της Διασποράς, Πύρρος Δήμας. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην επίσκεψη του Ιβάν Σαββίδη στην επιτροπή απόδημου Ελληνισμού και τόνισε πως ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει τον ΠΑΟΚ και θέλει να τον κάνει μεγάλη ομάδα. Παράλληλα, έκανε το δικό του ποδοσφαιρικό σχόλιο και υπογράμμισε πως ο “Δικέφαλος του Βορρά” μπορεί να κατακτήσει το κύπελλο Ελλάδας.
Αναλυτικά, όσα είπε ο Πύρρος Δήμας:
Για την επίσκεψη του Ιβάν Σαββίδη στην επιτροπή: “Σίγουρα έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο που αγαπάει την Ελλάδα είναι Έλληνας και πατριώτης. Είπε κάτι που μου άρεσε πολύ πως όταν όλοι βγάζουν τα λεφτά έξω αυτός έρχεται και επενδύει στην Ελλάδα. Αυτό κράτησα εγώ. Είναι ένας άνθρωπος που επενδύει και βοηθάει την χώρα μας. Στην επιτροπή ήρθε καλεσμένος από τον προεδρείο και συζητήσαμε για πολλά προβλήματα που υπάρχουν στις χώρες αυτές όπως το πρόβλημα της Ουκρανίας. Υπάρχουν πολλοί Έλληνες με προβλήματα με χαρτιά, με υπηκοότητες, με εκδόσεις διαβατηρίων και πολλά άλλα. Μας παρουσίασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ελληνισμός εκεί όπως και προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Βορειοηπειρώτες  και  οι Πόντιοι με τις συντάξεις και με το επίδομα που δινόταν. Δεν μπορούν να πάρουν τις συντάξεις από  Αλβανία και Ρωσία. Από εκεί και πέρα ενημερωτικά είπε και για τις επενδύσεις που έχει κάνει και που θέλει να κάνει. Βέβαια, δεν ενδιέφερε την επιτροπή αυτό. Μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ίδιος στην χώρα. Θεωρώ πως το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουμε και οι Έλληνες και οι ξένοι. Έχουμε πολύ γραφειοκρατία, σοβαρό πρόβλημα και ζητάνε τον πατέρα την μητέρα και τον παππού σου μαζί. Ο άνθρωπος είπε ακριβώς αυτό που βιώνει στην Ελλάδα. Είναι τα γνωστά θέματα που πρέπει να ξεπεράσουμε”.
Για το αν συζήτησαν περί ΠΑΟΚ: “Δεν προλάβαμε να μιλήσουμε για τον ΠΑΟΚ. Μπήκαμε κατευθείαν στην επιτροπή, στην διάρκεια μετά είχα μια άλλη υποχρέωση για να φύγω νωρίτερα και δεν μπορούσαμε να τα πούμε σε κάποιο σημείο”.
Για το αν έκανε… καζούρα στην Αθήνα για τη νίκη του ΠΑΟΚ: ” Αν δεν κάνω τώρα καζούρα, πότε θα κάνω; Οι βουλευτές Πειραιά ήταν στενοχωρημένοι. Βέβαια, το ρίχνουν στο ότι είναι 20 βαθμούς μπροστά και περνάει η πίκρα”.
Για το θέμα του ΠΑΟΚ με το υπουργείο οικονομικών: “Δεν πιστεύω ότι είναι αρμόδια η επιτροπή απόδημου Ελληνισμού για να λύσει το πρόβλημα. Είναι μια πρόταση σοβαρή και καλή. Είναι θέμα του υπουργείου οικονομικών. Έχουν χαθεί τόσα εκατομμύρια σε τόσα χρόνια και έρχεται μια ομάδα και σου δίνει το πρωτογενές κεφάλαιο είναι μια καλή πρόταση. Το κράτος έχει να κερδίσει αλλά βέβαια δεν είμαι αρμόδιος. Ο καημένος ο Αντώνης (Ρέμος) ακόμα πληρώνει. Είναι μια λύση και μια πρόταση καλή”.
Για τα όσα είπε ο Ιβάν Σαββίδης περί γραφειοκρατίας: “Ειπώθηκαν πάρα πολλά σωστά πράγματα, αλλά και κάποια άλλα που δεν είχαν σχέση με την επιτροπή. Έκανε πολύ καλές προτάσεις για την στήριξη της ομοιογένειας ο κ. Σαββίδης. Από εκεί και πέρα υπάρχει το θέμα με την γραφειοκρατία που τα κάνει όλα δύσκολα όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ αλλά για όλες τις ομάδες. Αυτά που είπε ως ΠΑΟΚτσής με άγγιξαν. Ο άνθρωπος θέλει να κάνει τον ΠΑΟΚ μεγάλη ομάδα. Να φτιάξει εγκαταστάσεις και ακαδημίες. Θα βοηθήσει και την οικονομία φυσικά αφού θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας”.
Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει το κύπελλο: “Πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει το κύπελλο. Το ήθελε πιο πολύ ο ΠΑΟΚ το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και αυτό φάνηκε καθώς γυάλιζε το μάτι τους”.
Για τα χρήματα που δίνονται ως επιχορηγήσεις στις ομοσπονδίες: “Πιστεύω πως την Πέμπτη στην Ολυμπιακή επιτροπή γίνεται μια μεγάλη συνάντηση όπου θα μιλήσει και ο υπουργός αθλητισμού. Γίνονται κινήσεις και πιέσεις καθώς ο αθλητισμός καθημερινά πεθαίνει. Ο αθλητισμός και η παιδεία κρατάνε την Ελλάδα και σβήνοντας αυτά σβήνεις και την νέα γενιά. Αν δεν στηρίξουμε τις προσπάθειες και τον κόσμο τελειώνουμε σαν έθνος. Δυστυχώς οι ομοσπονδίες έχουν και άλλα προβλήματα. Με τα καλά τα χρόνια είχαν και πολλούς υπαλλήλους και το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αυτό. Όταν είσαι στο ΟΑΚΑ και είσαι ομοσπονδία, όχι ιδιώτης πληρώνεις νοίκι. Πλέον, τα λεφτά είναι λίγα και έχεις και κάποιους υπαλλήλους που πρέπει να πληρώσεις. Για ποιόν λόγο να είσαι ομοσπονδία αν δεν υπηρετείς αυτούς που πρέπει. Τα 12.000.000 εκκ. ευρώ που θα δώσουν στις 28 ομοσπονδίες έπαιρνε το ΣΕΓΑΣ το 2004 προϋπολογισμό. Υπάρχουν τα κίνητρα για τους αθλητές. Υπάρχουν κάποιες θέσεις στο δημόσιο, κάποια πριμ και κάποιες θέσεις στα πανεπιστήμια. Σίγουρα είχαν κοπεί ο εγγραφές στα σωματεία γύρω στο 60%”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: