Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Φουστέρ: «Είχαμε το μυαλό μας στην Γιουνάιτεντ»

Στην αναμέτρηση με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι προσηλωμένοι όλοι στον Ολυμπιακό και αυτό φάνηκε στα ματς με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, υποστήριξε ο Νταβίντ Φουστέρ σε δηλώσεις του.

Φουστέρ: «Είχαμε το μυαλό μας στην Γιουνάιτεντ»
Άπαντες στον Ολυμπιακό ζουν και αναπνέουν για την αναμέτρηση με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την ενδεχόμενη πρόκρισή τους στους «8» του Champions League και αυτό ήταν κάτι που φάνηκε στα παχνίδια με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, υποστήριξε σε δηλώσεις του ο Νταβίντ Φουστέρ.

«Το μυαλό μας είναι και στη ρεβάνς στην έδρα της Γιουνάιτεντ και θέλουμε να είμαστε το ίδιο καλοί όσο και στο πρώτο ματς. Εκεί έχουμε ρίξει την προσοχή μας και αυτό φάνηκε και στις αναμετρήσεις του πρωταθλήματος που δεν είχαμε «καθαρό» μυαλό. Και είναι απόλυτο λογικό να έχουμε επικεντρωθεί σε αυτό το ματς», ήταν η τοποθέτηση του σε ερώτηση Ισπανού δημοσιογράφου για το αν η ομάδα είχε το μυαλό της στο παιχνίδι με τους Άγγλους και γι΄αυτό ηττήθηκε από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, στις δύο τελευαίες αγωνιστικές στης Σούπερ Λίγκας.

Επιπλέον, ο μεσοεπιθετικός των «ερυθρολεύκων» αναφέρθηκε στην υγεία του Μάικλ Ολαϊτάν, τονίζοντας πως όλα βαίνουν καλώς, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τέλος, για την μεταγραφή του Κώστα Μήτρογλου στη Φούλαμ είπε: «Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία τόσο για την ομάδα όσο και για τον ποδοσφαιριστή. Ήταν ένας ποδοσφαιριστής πάρα πολύ σημαντικός για τον Ολυμπιακό. Έχουμε όμως αποδείξει ότι δεν είμαστε ομάδα που εξαρτάται μονάχα από έναν ποδοσφαιριστή».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο ισπανικό Cadena Ser:

Έχετε ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα στην βαθμολογία για να πάρετε το πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά τα τελευταία αποτελέσματα δεν ήταν καλά και δεν μπορέσατε να το «τελειώσετε» καθώς δείξατε λίγο νευρικοί;

«Την περασμένη εβδομάδα παίζαμε εντός έδρας με τον παραδοσιακό μας αντίπαλο τον Παναθηναϊκό και θέλαμε πολύ τη νίκη, όμως δεν ήρθε και αυτή την εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ και δεν πήραμε τα αποτελέσματα που θέλαμε. Θέλαμε να πάρουμε τον τίτλο στην Τούμπα, αλλά δεν τα καταφέραμε. Και τώρα περιμένουμε τον προσεχή αγώνα για να πάρουμε το πρωτάθλημα και μαθηματικά, στο γήπεδό μας. Και θα εκπληρώσουμε το στόχο μας».

Μήπως ήσασταν ακόμα «μεθυσμένοι» από το θρίαμβο κόντρα στην Μάντσεστερ και η μεγάλη ευφορία δεν σας έκανε καλό;

«Δεν μπορώ να πω. Υπήρχε μια μεγάλη ευφορία και είναι απόλυτο λογικό μετά από το 2-0 στον Πειραιά. Το μυαλό μας είναι και στη ρεβάνς στην έδρα της Γιουνάιτεντ και θέλουμε να είμαστε το ίδιο καλοί όσο και στο πρώτο ματς. Εκεί έχουμε ρίξει την προσοχή μας και αυτό φάνηκε και στις αναμετρήσεις του πρωταθλήματος που δεν είχαμε «καθαρό» μυαλό. Και είναι απόλυτο λογικό να έχουμε επικεντρωθεί σε αυτό το ματς».

Σχετικά με τον Ολαϊτάν που αντιμετώπισε το πρόβλημα στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, πως είναι;


«Είναι πολύ καλύτερα, αλλά παραμένει στο νοσοκομείο καθώς έπρεπε να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις, για να δουν εάν ήταν κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα ή κάτι άλλο. Επειδή έχουν συμβεί πολλά αντίστοιχα περιστατικά με ποδοσφαιριστές. Ο γιατρός της ομάδας, όμως, μας ενημέρωσε ότι είναι μια χαρά, σταθερά όλα έχουν εξελιχθεί ομάδα σε ό,τι αφορά την κατάσταση της υγείας του. Απλά έπρεπε να κάνει ό,τι ήταν απαραίτητο για να διαπιστωθεί πως όλα είναι εντάξει και για να μπορέσει να επιστρέψει στις υποχρεώσεις της ομάδας».

Νικήσατε 2-0 την Μάντσεστερ στον πρώτο αγώνα. Ο Μίτσελ έχει τονίσει ότι τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα, αλλά οι οπαδοί σας είναι πολύ φιλόδοξοι και πιστεύουν πολύ στην πρόκριση, με βάση και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης στην Ελλάδα;

«Πήραμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και ο Ολυμπιακός έχει μια μεγάλη ευκαιρία να κάνει την υπέρβαση, να αποκλείσει την Μάντσεστερ. Μια ευκαιρία που δεν είχε ποτέ στο παρελθόν! Το αβαντάζ από το σκορ του πρώτου ματς είναι πάρα πολύ σημαντικό, όμως με έναν αντίπαλο όπως η Γιουνάιτεντ, σε ένα γήπεδο όπως το «Όλντ Τράφορντ» που είναι για εκείνους ματς που θα… πεθάνουν στον αγωνιστικό χώρο για να ανατρέψουν το σκορ, αφού δεν έχουν κάτι άλλο να… κυνηγήσουν φέτος, δεν θα είναι εύκολο. Εμείς θα πρέπει να τους περιορίσουμε επιθετικά και να προσπαθήσουμε να σημειώσουμε ένα γκολ. Νομίζω ότι εάν το πετύχουμε, θα βρεθούμε πολύ κοντά στην πρόκριση»
.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν είχατε πρόβλημα να είσαι νικητές, να παίρνετε τον τίτλο. Ούτε με τον Βαλβέρδε, ούτε με τον Μίτσελ. Το συνεχίσατε και φέτος, όπου και καταφέρατε να «πετάξετε» εκτός Ευρώπης την Μπενφίκα. Και αυτό δεν είναι μια μεγάλη επιτυχία;

«Τα τελευταία τρία χρόνια στην Ευρώπη έχουν αποδείξει ότι είμαστε μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα. Και στις εκτός έδρας αναμετρήσεις. Βεβαίως σε ορισμένες περιπτώσεις δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας. Αποκλειστήκαμε από τους ομίλους και δεν περάσαμε, ενώ είχαμε συγκεντρώσει 9 πόντους. Φέτος τα καταφέραμε, πήραμε το εισιτήριο για τους «16» και έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μια ακόμα πρόκριση, να περάσουμε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Έχουμε μεγάλες φιλοδοξίες και θέλουμε να βρεθούμε και στον επόμενο γύρο. Κι ελπίζω να έχουμε την τύχη με το μέρος μας»
.

Έχετε μάθει να… ζείτε με την απουσία του Μήτρογλου. Άλλαξε την εικόνα της ομάδας, διότι ήταν δύσκολο να πει όχι κανείς στην παραχώρησή του, όταν υπάρχει μια προσφορά από αγγλική ομάδα που έφτανε τα 15 εκατ. ευρώ;

«Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία τόσο για την ομάδα όσο και για τον ποδοσφαιριστή. Ήταν ένας ποδοσφαιριστής πάρα πολύ σημαντικός για τον Ολυμπιακό. Έχουμε όμως αποδείξει ότι δεν είμαστε ομάδα που εξαρτάται μονάχα από έναν ποδοσφαιριστή. Είμαστε μια ομάδα δυνατή και ενωμένοι όλοι μαζί, διαθέτουμε πάρα πολλούς και ικανούς παίκτες και γι’ αυτό είμαστε τόσο ανταγωνιστικοί και στην Ευρώπη. Κι αυτό έχει φανεί καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν που τα πράγματα έχουν πάει καλά».

Νταβίντ θα ήθελες να μας μιλήσεις και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Βλέπουμε ότι έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου. Η εθνική Ελλάδας, ο Ολυμπιακός. Σχολίασέ μας την κατάσταση και την εξέλιξή του
.

«Όλοι γνωρίζουμε και ξέρουμε τι έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια με την οικονομική κρίση που κυριαρχεί στην Ευρώπη. Ίσως στο πρωτάθλημα το επίπεδο να έχει πέσει λίγο, ορισμένες ομάδες αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα. Όταν ήρθα στην Ελλάδα ο ανταγωνισμός ήταν πιο έντονος, αφού αρκετές ομάδες ήταν πιο δυνατές. Βλέπουμε όμως ότι γίνεται σωστή δουλειά, η Ελλάδα πέρασε στα τελικά του Μουντιάλ, ο Ολυμπιακός πάει για την πρόκριση στα προημιτελικά. Κι αυτό δείχνει ότι υπάρχει μια πολύ καλή εξέλιξη και γενικότερα ο κόσμος είναι ιδιαίτερα χαρούμενος από το ποδόσφαιρο».

Πως αντιμετωπίζετε αυτή την πρόκληση; Είναι το πιο σημαντικό γεγονός της χρονιάς;

«Είναι το πιο σημαντικό θέμα για εμάς. Το πρωτάθλημα το έχουμε ήδη κατακτήσει και απομένει και το… τυπικό για να στεφθούμε και μαθηματικά πρωταθλητές. Χρειαζόμαστε ακόμα μία νίκη. Είμαστε στην τελική ευθεία της σεζόν και αυτό το ματς για το Τσάμπιονς Λιγκ είναι πάρα πολύ σημαντικό για όλους μας. Θέλουμε να πετύχουμε το στόχο μας και παράλληλα να προσφέρουμε «πλούσια» χαρά στους οπαδούς μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: