Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Αλέξης Κούγιας στο Metropolis: «Το σύστημα του ποδοσφαίρου πνέει τα λοίσθια»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Αλέξης Κούγιας.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

«Δεν είναι το πιο βρώμικο πρωτάθλημα που υπήρξε ποτέ, απλά, αυτήν την φορά αναδεικνύεται η βρωμιά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Για καλή τύχη του ποδοσφαίρου άρχισαν και αναδεικνύονται ξεχωριστές προσωπικότητες που το σύστημα δεν μπόρεσε να προβλέψει ότι θα ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο. Π.χ. κανείς δεν περίμενε ότι θα έμπαινε στον ΠΑΟΚ ένας Σαββίδης, ότι θα προέκυπτε στον Παναθηναϊκό ένας Αλαφούζος, ότι θα ασχοληθώ εγώ, ο Κωστούλας, ο Βελλής και ο Πανόπουλος θα εμφανίσει αυτήν την τεράστια αλλαγή. Το κυριότερο απ? όλα, βέβαια, είναι ότι έχουμε για πρώτη φορά εμπλοκή της δικαιοσύνης με παρέμβαση εισαγγελέων που διερευνά τη λειτουργία της ΕΠΟ. Βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο και να είστε βέβαιοι πως το σύστημα πνέει τα λοίσθια».

Για το αν θεωρεί πως υπάρχουν στημένα παιχνίδια στην Σούπερ Λίγκα: «Κοίταξε τα αποτελέσματα συγκεκριμένων ομάδων. Ομάδες με ιστορία και ισχυρή διοίκηση δεν μπορούν να στήσουν παιχνίδια. Αυτήν την στιγμή, υπάρχει ΠΑΕ Πανιώνιος; Υπάρχει ΠΑΕ Εργοτέλης; Υπάρχει ΠΑΕ Πλατανιάς; Υπάρχει ΠΑΕ Καλλονή; Ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες τους; Φανταστείτε κιόλας να ανεβούν ο Ηρακλής Ψαχνών και ο Παναιγιάλειος. Εκτιμώ πως ο Άρης και ο Απόλλων Σμύρνης θα είναι οι δύο ομάδες που θα υποβιβαστούν και ο Πλατανιάς θα παίξει στο μπαράζ. Η Βέροια του Αρβανιτίδη που έχει διευθυντή στα μαγαζιά του τον γιο του Προύντζου θα σωθεί».

Για την διαιτησία του Κάκου: στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: «Ήταν εξαιρετική από αγωνιστικής πλευράς, αλλά κακή από πειθαρχικής άποψης. Και δεν είναι μόνο ο Ινσαουράλδε. Αντίστοιχες συμπεριφορές του Μανωλά δεν τιμωρήθηκαν. Ο Ολυμπιακός ένιωσε τί σημαίνει να συμβαίνει κάτι, να το βλέπει όλος ο κόσμος πλην του διαιτητή. Αυτό συμβαίνει υπέρ του από το 1996».Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: