Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

«Πλάνο διετίας για την άνοδο»

alexiou_9-610x350
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο τεχνικός του Απόλλωνα 1926, Αλέξης Αλεξίου. Μίλησε για την ήττα της ομάδας του από τον Ηρακλή και τόνισε πως ήταν ένα αμφίρροπο και όμορφο παιχνίδι.
Παράλληλα, ανέφερε πως ο Απόλλωνας είναι μια νέα ομάδα που χτίζει ένα πλάνο διετίας μέσα από το οποίο θα μπορέσει να επιστρέψει στην Σούπερ Λίγκ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αλέξης Αλεξίου:
Για το παιχνίδι του Απόλλωνα με τον Ηρακλή:
” Ήταν ένα ανταγωνιστικό και ωραίο παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε κλείσει τους χώρους και είχαμε και την φάση με τον Ποποβιτς όπου έπρεπα να ήμαστε πιο προσεκτικοί. Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρχε ένα δεκάλεπτο που μας πίεσε ο Ηρακλής, κάναμε λάθη και δηχθήκαμε το γκολ. Μετά με τις αλλαγές ισορροπήσαμε, κάναμε δύο φάσεις για να ισοφαρίσουμε όμως δεχθήκαμε και δεύτερο τέρμα και όλα τελείωσαν. Είδαμε ένα ωραίο παιχνίδι με δύο ομάδες που πήγαν να παίξουν μπάλα και γενικά είμαστε μια καινούρια ομάδα που χτίζεται για να είναι ανταγωνιστική, να κάνουμε καλή ομάδα, να έχουμε στόχους και να ξαναβρεθεί ο Απόλλωνας εκεί που του αξίζει στην Σούπερ Λίγκα”.
Για τις δυνάμεις και τις αδυναμίες του Ηρακλή:
“Ο Ηρακλής έχει και αρετές και αδυναμίες. Προσπαθεί να πιέσει τον αντίπαλο ψηλά αλλά αν δεν του βγει έχει προβλήματα. Είναι βέβαια μια καλή ομάδα. Χθες δεν μπορούσε να βρει χώρους και να επιτεθεί στο πρώτο ημίχρονο. Αν ήμασταν πιο προσεκτικοί στην τελική πάσα θα δημιουργούσαμε διάφορα προβλήματα”.
Για το γεγονός πως ο Γκιγιέρμο Όγιος βρίσκεται στην εξέδρα:
“Δεν είναι καλό να είναι στην κερκίδα. Πρέπει να είναι στον πάγκο. Ο προπονητής είναι μόνος του και πρέπει να δίνει την μάχη με τους παίκτες. Στην νίκη είναι μαζί με τους παίκτες αλλά στην ήττα μόνος. Είναι μοναχικός ο ρόλος του”.
Για το πλάνο του Απόλλωνα:
“Η ομάδα άλλαξε πρόσωπο, έχουν μείνει τρία παιχνίδια που θα τα κυνηγήσουμε για να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά. Θέλουμε να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα ώστε να ανεβεί ο πήχης και να διεκδικήσει η ομάδα την άνοδο. Αυτή την στιγμή ο Απόλλων δεν είναι έτοιμος. Πρέπει να καθίσουμε να βγάλουμε τον προγραμματισμό και να κάνουμε την ομάδα ανταγωνιστική. Δεν μένω σε ονόματα. Αυτοί που φοράνε την φανέλα θέλω να έχουν αξία και να χτιστεί μια ομάδα δυνατή, με καλούς παίκτες και να υπάρχουν βλέψεις. Γίνεται ένας προγραμματισμός και όταν είναι η ομάδα έτοιμη θα διεκδικήσει την άνοδο. Αυτή την στιγμή ο Απόλλωνας δεν είναι έτοιμος για την άνοδο. Κάνουμε προγραμματισμός διετίας. Θέλει υπομονή για το άλμα”.
 Για την συνέχεια του πρωταθλήματος:
“Η τετράδα έχει σχεδόν ξεκαθαρίσει. Υπάρχει μόνο η τέταρτη θέση με την Καρδίτσα και τον Αιγινιακό. Στα μπαράζ θα είναι άλλο πρωτάθλημα. Είναι δύσκολο να πεις ποια ομάδα θα βγει. Όποιος είναι έτοιμος και όποιος έχει βάθος στον πάγκο θα τα καταφέρει”.
Για το γεγονός πως η ομάδα δεν έχει οικονομικά προβλήματα:
“Έχουμε μια πάρα πολύ καλή διοίκηση με έναν κύριο πρόεδρο. Δεν υπάρχει θέμα οικονομικό. Δουλεύουμε σωστά και αυτό πρέπει να μείνει στον σύλλογο για να προσεγγίζουμε παίκτες”.
Για τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο:
“Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε μέσα στην βροχή. Θέλει υπομονή για να κάνουμε τον Απόλλωνα που ονειρευόμαστε”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: