Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Όλους τους Έλληνες έφτυσε ο Στέφενς!

Στον ΠΑΟΚ έκανα την πλάκα μου, τώρα στη Στουγκάρδη θα δουλέψω σοβαρά. Αυτό είπε ο Χούμπ Στέφενς. Αυτό, τουλάχιστον, εγώ εισέπραξα από τις πρώτες πρώτες κουβέντες του Ολλανδού, αμέσως μετά τη συμφωνία του με την γερμανική ομάδα και την επιστροφή του στη μπουντεσλίγκα.Γράφει ο Αποδυτηριάκιας.
Έφυγα, είπε ο Στέφενς, από το καφενείο της Ελλάδος, από ένα πρωτάθλημα βαλκανικό, όπου πήγα περισσότερο σαν περιπέτεια και ξαναγυρίζω στο χώρο μου. Σ’ ένα πρωτάθλημα με οργάνωση, με σοβαρότητα, με αξιοπιστία, σ’ όλα τα μέτωπα.
Όποιος ισχυριστεί ότι ο Στέφενς τον είχε για πλάκα τον ΠΑΟΚ, όπως πράγματι αυτό συνέβη, είναι πέρα για πέρα λάθος. «Ευτυχώς» για τον ΠΑΟΚ και δυστυχώς για όλους ο Ολλανδός έχει στη ξευτύλα όλους τους Έλληνες. Κι όταν μιλάμε για τον Στέφενς, όταν αναφερόμαστε στο πρόσωπο του Ολλανδού εννοούμε τους Ευρωπαίους, τους βορειοευρωπαίους ειδικά.
Παιδάκια, έτσι μας βλέπουν. Ότι είμαστε απατεώνες. Ασόβαροι. Ανεύθυνοι. Ασυνεπείς. Έχουν άδικο; Δεν είναι εκεί το θέμα. Σιγά τώρα, που θα κολλήσουμε σ’ αυτό. Στο αν εμείς τους δίνουμε δικαιώματα και δεν μας βλέπουν για πλάκα, όπως ο Στέφενς, επειδή οι Ευρωπαίοι είναι κομπλεξικοί μ’ εμάς τους γίγαντες, τους Έλληνες.
Ξέρετε τι θα πει φιλέλλην; Αυτός που αγαπάει την Ελλάδα. Ποια Ελλάδα, όμως; Όχι του Καραμανλή και του Παπανδρέου. Ούτε την Ελλάδα της αρπακτής και της λαμογιάς. Μέγα κίνημα εκείνο του φιλελληνισμού πριν από δυο αιώνες, επειδή σε τούτο τον τόπο γεννήθηκε η σκέψη, η λογική, η φιλοσοφία. Ο πολιτισμός. Η δημοκρατία. Τα πάντα όλα.
Κι αυτοί οι φιλέλληνες, οι εραστές της αρχαίας Ελλάδος, έγραψαν τη νεώτερη Ιστορία της Ελλάδος. Στα κείμενα φιλέλληνων που επισκέπτονταν την Ελλάδα την περίοδο της τουρκοκρατίας στηρίχθηκε η καταγραφή της Ιστορίας.
Όταν ήρθε ο Στέφενς ο αποδυτηριάκιας είχε γράψει: Μ’ αυτά που θα δει στο ελληνικό πρωτάθλημα ο άνθρωπος δεν το αποκλείω μήπως προσβληθεί από τη στεφανιαία νόσο. Τελικά, ο τύπος φέρθηκε τυχοδιωκτικά και καθόλου λαϊκίστικα. Θα μπορούσε, δηλαδή, να μας δούλευε όσο τον έπαιρνε. Ότι ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα, ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι άξιος κάθε θυσίας, ότι η Ελλάδα είναι το θύμα των τοκογλύφων της Ευρώπης, ότι η Μέρκελ είναι κρυφοχιτλερική κι άλλα τέτοια υπνωτικά χάπια.

ΤΙ ΕΙΔΕ Ο ΚΑΚΟΣ στην μπουνιά που δέχθηκε ο Εντιγκά, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr

Ο Κάκος δεν την είδε τη μπουνιά του Αργεντίνου μποξέρ του ΠΑΟΚ στον Εντιγκα του Ολυμπιακού. Αυτό είναι δεδομένο. Και επίσης, λέει ο αποδυτηριάκιας, ότι το κοράκι δεν απέφυγε σκόπιμα να την «πιάσει» με το μάτι του τη γροθιά, ώστε να υποχρεωθεί να αποβάλλει τον αμυντικό των γηπεδούχων.
Κατ’ αρχήν να λαμβάνουμε υπ’ όψιν ότι ο Κερκυραίος διαιτητής δεν είναι ο τύπος που θα εκτεθεί σε τέτοιο βαθμό. Να κάνει το κορόιδο σε μια τόσο ξεφωνημένη φάση, η οποία λόγω πείρας, ήταν αντιληπτό πως θα έπαιζε δυνατά στα μήντια. Τότε, τι συνέβη;
Εκείνη τη στιγμή ήταν να κτυπηθεί το κόρνερ και υπήρχε μια άλλη αψιμαχία παικτών που κέρδισε την προσοχή του Κάκου. Να το προχωρήσουμε, όμως.
Ο βοηθός από την πλευρά του ΠΑΟΚ, ο Καραϊσαρίδης από την Πιερία, μπούκαρε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όταν έγινε η συμπλοκή και στα μουλωχτά, όταν ήταν εκτός ορατότητας του διαιτητή, ο Ινσαουράλδε έστειλε το κροσέ του. Και για να «χωρίσει»  τους παίκτες και μετά «κάτι» να πει στον Κάκο. Ο οποίος Κάκος στη συνέχεια με την παλάμη στο μικροφωνάκι κάτι λέει μέσω της ενδοσυννενόησης.
Αν ο Κάκος έδειχνε την κόκκινη, όπως όφειλε, στον Αργεντίνο, για να ρεφάρει στη συνέχεια τις εντυπώσεις απέναντι στην καφρίλα της εξέδρας θα έβρισκε την ευκαιρία. Κάποιος άλλος διαιτητής στη θέση του Κάκου, με το τίποτα θα έδειχνε την κόκκινη σ’ έναν από τους Σαλίνο, Μανωλά, Αβραάμ, οι οποίοι ήταν ήδη χρεωμένοι με κίτρινη.


Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: