Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Η ιστορία λέει… πρόκριση!

Ουδέποτε έχει ηττηθεί στην έδρα του σε τελευταία αγωνιστική του Champions League ο Ολυμπιακός. Θυμηθείτε τα 15 προηγούμενα φινάλε των «ερυθρολεύκων» στους ομίλους.

Η ιστορία λέει… πρόκριση
Ήττα από τη Μάλμε θα ισοδυναμεί με καταστροφή για τον Ολυμπιακό το βράδυ της Τρίτης στο «Γ. Καραϊσκάκης», καθώς θα ισοδυναμεί με οριστικό αντίο για την τρέχουσα σεζόν στην Ευρώπη.

Όμως η ιστορία είναι στο πλευρό των Πειραιωτών, καθώς στα έντεκα παιχνίδια που έχουν δώσει στην έδρα τους για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων δεν έχουν χάσει ΠΟΤΕ μετρώντας επτά νίκες και τέσσερις ισοπαλίες.

Ένα τέτοιο αποτέλεσμα κόντρα στους πρωταθλητές Σουηδίας θα ισοδυναμεί με μίνιμουμ το εισιτήριο για τους «32» του Europa League και μάξιμουμ την πρόκριση στους «16» του Champions League (σε περίπτωση ήττας της Γιουβέντους από την Ατλέτικο στο Τορίνο).

Συνολικά, στα 15 παιχνίδια που ο Ολυμπιακός έχει δώσει για την έκτη αγωνιστική των ομίλων, μετρά επτά νίκες, πέντε ισοπαλίες και τρεις ήττες.

Το www.sport-fm.gr σάς θυμίζει τα προηγούμενα φινάλε του Ολυμπιακού στους ομίλους. Από τις ένδοξες βραδιές όπως απέναντι σε Βέρντερ, Ντιναμό και Άρσεναλ, μέχρι τους εφιάλτες στο «Άνφιλντ» και το Τορίνο.

10/12/97 Ολυμπιακός - Ρόζενμποργκ 2-2 Σε ένα αδιάφορο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός μένει στο 2-2 με τη Ρόζενμποργκ και τερματίζει τρίτος στο γκρουπ, αλλά δίχως αντίκρισμα.

09/12/98 Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Ολυμπιακός 1-1 Ο Ολυμπιακός με το γκολ του Γιαννακόπουλου στην παγωμένη Κροατία προκρίνεται στα προημιτελικά του Champions League.

03/11/99 Ολυμπιακός - Πόρτο 1-0 Ο Ολυμπιακός τερματίζει πίσω από Ρεάλ και Πόρτο, αλλά νικώντας τη δεύτερη παίρνει το εισιτήριο για το Κύπελλο UEFA, όπου όμως για δεύτερη συνεχή χρονιά σταματά πάνω στο εμπόδιο της Γιουβέντους.

07/11/00 Λιόν - Ολυμπιακός 1-0 Με πολλά παράπονα από τη διαιτησία (δύο πέναλτι δεν δόθηκαν στον Άλβες), ο Ολυμπιακός χάνει στο «Ζερλάν» και μαζί στην ισοβαθμία το εισιτήριο για την επόμενη φάση από τη Λιόν. Συνεχίζει και πάλι στο Κύπελλο UEFA, αλλά τον αποκλείει η Λίβερπουλ.

31/10/01 Ολυμπιακός - Λα Κορούνια 1-1 Παρότι δεν χάνει για δεύτερη φορά από την πρώτη του ομίλου, το 1-1 με τη Λα Κορούνια περιορίζει τον Ολυμπιακό στην τέταρτη θέση, πίσω από τη Λιλ.

13/11/02 Ολυμπιακός - Μακάμπι Χάιφα 3-3 Και πάλι τέταρτος ο Ολυμπιακός, καθώς η Μακάμπι Χάιφα παίρνει το 3-3 και μαζί την τρίτη θέση.

10/12/03 Γιουβέντους - Ολυμπιακός 7-0 Στην πιο «μαύρη» βραδιά της ιστορίας του, ο Ολυμπιακός γνωρίζει τη συντριβή με 7-0 από τη Γιουβέντους στο Τορίνο και τερματίζει για τρίτη σερί χρονιά τελευταίος.

08/12/04 Λίβερπουλ - Ολυμπιακός 3-1 Ο Ολυμπιακός αγγίζει το θαύμα. Προηγείται με τον Ριβάλντο στο «Άνφιλντ», του αρκεί και η ήττα με 2-1 για να προκριθεί, αλλά ο Τζέραρντ διαμορφώνει το 3-1 και τον κρατά τρίτο. Στο Κύπελλο UEFA περνά την Σοσό, αλλά μια άλλη αγγλική ομάδα, η Νιούκαστλ, τον σταματά στους «16».

06/12/05 Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης 2-1 Μια νίκη επί της Ρεάλ, έστω και αδιάφορης και με πολλές αλλαγές, είναι πάντα σημαντική. Όμως ουσιαστικά δεν χάρισε τίποτα στον Ολυμπιακό, που έμεινε τέταρτος μειονεκτώντας της Ρόζενμποργκ στην ισοβαθμία.

05/12/06 Ολυμπιακός - Σαχτάρ Ντόνετσκ 1-1 Παρότι χωρίς νίκη στον όμιλο, ο Ολυμπιακός φτάνει να διεκδικεί την τρίτη θέση σε «τελικό» με τη Σαχτάρ στο Φάληρο. Όμως το 1-1 εξασφαλίζει στους Ουκρανούς την ευρωπαϊκή τους συνέχεια.

11/12/07 Ολυμπιακός - Βέρντερ Βρέμης 3-0 Παρότι αρκούσε και η ισοπαλία για την πρόκριση στην επόμενη φάση, ο Ολυμπιακός διαλύει με 3-0 τη Βέρντερ με δύο γκολ του Στολτίδη και ισοβαθμεί με τη Ρεάλ στην κορυφή. Στους «16» κρατά την Τσέλσι στο 0-0 στο Φάληρο, αλλά χάνει με 3-0 στο Λονδίνο.

09/12/09 Ολυμπιακός - Άρσεναλ 1-0 Ο Ολυμπιακός σφραγίζει το εισιτήριο για τους «16» με νίκη 2-1 επί της Άρσεναλ στο Φάληρο, ωστόσο στο πρώτο νοκ άουτ η Μπορντό τον αποκλείει με δύο νίκες.

06/12/11 Ολυμπιακός - Άρσεναλ 3-1 Η πρόκριση δείχνει εξασφαλισμένη με τον Ολυμπιακό να νικά 3-1 την Άρσεναλ και τη Ντόρτμουντ να προηγείται με 2-1 της Μαρσέιγ. Όμως το φινάλε είναι εφιαλτικό, με τους Γάλλους να ανατρέπουν το σκορ και να «κλέβουν» τη δεύτερη θέση, στέλνοντας τους Πειραιώτες στο Europa League όπου με εξίσου δραματικό τρόπο αποκλείονται από τη Μέταλιστ στους «16».

04/12/12 Ολυμπιακός - Άρσεναλ 2-1 Το τρένο της πρόκρισης έχει χαθεί μετά την ήττα από τη Σάλκε στη Γερμανία (1-0) και ο Ολυμπιακός σε ένα αδιάφορο παιχνίδι νικά 2-1 την Άρσεναλ τερματίζοντας ξανά τρίτος, προτού ακολουθήσει ο αποκλεισμός από τη Λεβάντε στους «32» του Europa League.

10/12/13 Ολυμπιακός - Άντερλεχτ 3-1 Ο Ολυμπιακός χρειάζεται τη νίκη για να περάσει σε κάθε περίπτωση στου «16». Η Μπενφίκα κάνει την έκπληξη απέναντι στην Παρί στη Γαλλία, αλλά οι «ερυθρόλευκοι»… παίρνουν τα μέτρα τους και με 3-1 προκρίνονται στους «16». Εκεί το 2-0 του Φαλήρου δεν αρκεί κόντρα στη Μαν. Γιουνάιτεντ, καθώς ακολουθεί η ανατροπή στο «Ολντ Τράφορντ».*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: