Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Η μέρα της… βασίλισσας!!


Η μέρα της… βασίλισσας

Την ημέρα της γυναίκας, δεν θα μπορούσε να μη γιορτάζει μια βασίλισσα. Η Ρεάλ ξύπνησε από τις φάσεις της Ρόμα και με διαδικαστικές διαδικασίες σφράγισε (2-0) το εισιτήριο για τους «8» στο Μπερναμπέου

Ήταν να μην ξυπνήσει. Η Ρόμα είχε την ουσία δεν εκμεταλλεύτηκε τις μοναδικές ευκαιρίες της και κάπου εκεί ξύπνησε η Ρεάλ. Με γκολ από Ρονάλντο και Χάμες η βασίλισσα γιόρτασε στο «Μπερναμπέου» την πρόκριση στους «8» επικρατώντας με σκορ 2-0.

Η ήττα στη Ρώμη (2-0) έδειχνε πως έχει πεισμώσει τους παίκτες του Σπαλέτι, που στάθηκαν άψογα στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο και λόγω του τραυματισμού του Πιάνιτς, οι «τζιαλορόσι» έκαναν… νερά και ο Πορτογάλος άνοιξε το σκορ στο 64’, λίγο αργότερα τελείωσε την δουλειά ο Κολομβιανός μεσοεπιθετικός (68’).


Το ματς:



Αρκετά καλό ρυθμό είχε το ματς από το ξεκίνημά του. Η Ρεάλ ήταν δεδομένο πως θα ήθελε να διπλασιάσει τις νίκες της και θα έμπαινε επιθετικά, ενώ η Ρόμα αιφνιδίασε ευχάριστα καθώς δεν φοβήθηκε κι έδωσε ρυθμό στο παιχνίδι. Με τα χαφ των δύο ομάδων σχετικά ψηλά, οι δύο ομάδες έφταναν εύκολα στις αντίπαλες περιοχές, με τους «τζιαλορόσι» να χάνουν την ευκαιρία με τον Τζέκο (14’).

inner

Η «βασίλισσα» πήρε σταδιακά την κατοχή κι άρχισε να δείχνει ως το αφεντικό της αναμέτρησης. Η ομάδα του Σπαλέτι φρόντισε να της δείξει και πάλι ότι δεν πρέπει να χαλαρώνει, όταν ο Σαλάχ αστόχησε απέναντι στον Νάβας (28’). Οι Ιταλοί μπορεί να ήταν εγκλωβισμένοι στο μισό γήπεδο, όμως λειτουργούσαν με ψυχραιμία στην άμυνα και δεν πανικοβλήθηκαν καθόλου από τα γεμίσματα των γηπεδούχων, που παρά την πίεση δεν μπόρεσαν να ξεκολλήσουν απ’ το 0-0.

Δυναμικό ξεκίνημα για τη Ρόμα στο δεύτερο ημίχρονο. Οι τζιαλορόσι παρότι έχασαν τον Πιάνιτς με τραυματισμό, μπήκαν πιο ζωηρά κι άγγιξαν το γκολ, όμως ο Σαλάχ πέταξε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία στα σκουπίδια (50’). Από εκεί και πέρα, η Ρεάλ ξύπνησε. Η κυκλοφορία της μπάλας απέκτησε ουσία για την ομάδα του Ζιντάν, που άνοιξε το σκορ στο 64’ με κοντινή προβολή του Ρονάλντο. Το ματς άνοιξε μετά το 1-0, γεγονός που βόλεψε τους γηπεδούχους, οι οποίοι «καθάρισαν» τη δουλειά τέσσερα λεπτά αργότερα με τον Χάμες να τελειώνει υποδειγματικά αντεπίθεση (68’).

inner

Μετά τα δύο απανωτά χτυπήματα, η ομάδα του Σπαλέτι κατέρρευσε. Η άμυνά της έχασε τη συνοχή της και η βασίλισσα έκανε ό,τι ήθελε επιθετικά. Το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού οι παίκτες και των δύο ομάδων κατέβασαν αισθητά ταχύτητα.

Οι συνθέσεις:



Ρεάλ (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Ντανίλο, Πέπε, Ράμος, Μαρσέλο, Μόντριτς (74’ Χεσέ), Κρόος, Κασεμίρο, Χάμες, Μπέιλ (60’ Λούκας Βάσκες), Ρονάλντο

Στον πάγκο: Κασίγια, Βαράν, Καρβαχάλ, Κόβατσιτς, Ίσκο

Ρόμα (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Σέζνι, Φλορέντσι, Μανωλάς, Ζουκάνοβιτς, Ντιν, Κεϊτά, Πιάνιτς (46’ Βενκέρ), Περότι, Ελ Σαραουΐ (74’ Τότι), Σαλάχ, Τζέκο

Στον πάγκο: Λόμποντ, Καστάν, Μαϊκόν, Ντε Σάνκτις, Τοροσίδης

Διαιτητής: Σιμόν Μαρτσίνιακ (Πολωνία)

Γήπεδο: Σαντιάγκο Μπερναμπέου



*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: