Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Σώστε τώρα την "ιστορία"

Το Αλεξάνδρειο είναι ιστορία. Εκεί στήθηκε η παράδοση που θέλει τη Θεσσαλονίκη ως μητρόπολη του ελληνικού μπάσκετ. Εκεί μιλούσαν πρωθυπουργοί. Γράφει ο Στράτος Σεφτελής.
Σώστε τώρα την "ιστορία"
Εκεί διαδραματίστηκε για δεκαετίες το φεστιβάλ τραγουδιού. Στα υπόγειά του έχουν χύσει τόνους ιδρώτα αθλητές που δόξασαν την ελληνική σημαία. Αυτό το στάδιο-ιστορία βρίσκεται μόλις ένα βήμα πριν από το «λουκέτο». Χτυπημένο κι αυτό από την απίστευτη κρίση, χωρίς διοίκηση, αδυνατεί να πληρώσει μισθούς, ρεύμα και φυσικό αέριο. Το δράμα που περνάει το Αλεξάνδρειο αυτόν τον καιρό δεν είναι το μοναδικό. Οι περισσότεροι αθλητικοί χώροι βρίσκονται σε κατάσταση παύσης λειτουργίας τους. Και εδώ ακριβώς αναφύεται ένα τεράστιο ζήτημα, το οποίο έχει να κάνει με τα στάδια και γυμναστήρια.
Τα χρόνια που παριστάναμε τους πλούσιους, χωρίς φυσικά να είμαστε, αραδιάζαμε αθλητικούς χώρους παντού. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν χρειάζονταν. Η μόνη σκοπιμότητα ανέγερσής τους ήταν να εξυπηρετηθεί η πολιτική πελατεία πολιτικών. Φτιάχτηκαν μεγαθήρια, τα οποία έχουν πολύ υψηλό κόστος συντήρησης και λειτουργίας, κάτι που φαίνεται τώρα. Σαν να μη έφτανε αυτό, σε πολλά από αυτά τα στάδια οι πολιτικοί βόλεψαν τους χειροκροτητές τους, ανεβάζοντας στα ύψη το κόστος λειτουργίας τους. Η γ.γ.Α., λοιπόν, πρέπει να κάνει άμεσα απογραφή των σταδίων. Να αξιολογήσει τη χρησιμότητα του καθενός και να κλείσει όσα υπολειτουργούν. Για τα υπόλοιπα, πρέπει να υπάρξει αξιόπιστη μελέτη βιωσιμότητας. Μέχρι τότε, όμως, σώστε το Αλεξάνδρειο!
Πηγή: Εθνοσπόρ

Δεν υπάρχουν σχόλια: