Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Τα έχουν όλα και συμφέρουν!

Εφυγε ο Γκοβού, ήρθε ο Κουίνσι. Αποχώρησε ο Γκαρσία, στην ουσία αντικαταστάθηκε από τον Ζέκα. Δύο προσωπικές επιλογές του Φερέιρα που κάνουν τη διαφορά.
Τόσο ο γκανέζος χαφ όσο και ο πορτογάλος μέσος αποτελούν μέχρι τώρα ένα είδος value for money για τον σύλλογο. Προσφέρουν δηλαδή και με το παραπάνω βάσει ποιότητας αναλογικά με την αμοιβή και το κόστος τους.
Ο πορτογάλος Ζέκα μπορεί να βοηθήσει ως αμυντικός χαφ και σε ρόλο «box to box». Δηλαδή ανασταλτικά και επιθετικά. Το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού εναντίον του Ολυμπιακού καταδεικνύει και την ανοδική πορεία του 23χρονου Πορτογάλου. Αν για πολλούς αποτέλεσε έκπληξη η θέση του βασικού που έχει πάρει από την αρχή της σεζόν, παραγκωνίζοντας παίκτες της αξίας του Βιτόλο, δεν θα πρέπει να γίνει το ίδιο σε περίπτωση που το πουλέν του Φερέιρα συνεχίσει να σκοράρει.
Και αυτό γιατί δουλεύει στο γκολ και στην τελική προσπάθεια στην Παιανία, καθώς εκεί μειονεκτεί, έχοντας χάσει τουλάχιστον 10 καλές ευκαιρίες από την αρχή του πρωταθλήματος. Πέρυσι είχε σκοράρει με τη φανέλα της Σετουμπάλ εναντίον της Σπόρτινγκ Λισαβώνας. Ο Ζέκα, κόστισε περίπου 370.000 (Σετουμπάλ) για να αποκτηθεί για τρία χρόνια από τη Σετουμπάλ (230.000+ μπόνους ο παίκτης).
Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί και ο «σπρίντερ» του ΠΑΟ, ο Κουίνσι Ομπέγιε. Παίζει αριστερά και δεξιά, πλαγιοκοπεί τις αντίπαλες άμυνες, σκοράρει και πασάρει. Δύο γκολ στα 8 ματς και 4 ασίστ, συμπεριλαμβανομένου αυτού στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» μετά την εκπληκτική κούρσα του και το άδειασμα στον Παπαδόπουλο.
Εχει μάθει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες του Αγιαξ, ενώ στον ΠΑΟ ήρθε με τη μορφή δανεισμού (κόστος περίπου 400.000 ο παίκτης και περίπου 150.000 στην Αλ Σάαντ που ανήκει). Στη Μάλαγα είχε συνεργαστεί με τον Φερέιρα, ενώ ο ΠΑΟ έχει την οψιόν αγοράς του (1,5 εκατ.).
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: