Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

"Φαβορί λόγω προϊστορίας"

Ο Δήμος Ντικούδης μίλησε στην ραδιοφωνική εκπομπή του gazzetta, όπου τόνισε την ανάγκη να βελτιωθεί ο ΠΑΟΚ, σχολίασε το ντέρμπι «αιωνίων», χρίζοντας τον Παναθηναϊκό φαβορί για το ελληνικό πρωτάθλημα.
"Φαβορί λόγω προϊστορίας"
Αναλυτικά η συνέντευξη του Δήμου Ντικούδη στην ραδιοφωνική εκπομπή του gazzetta.gr
Ο ΠΑΟΚ παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα. Σωστά, Δήμο;
Κάπως έτσι είναι. Ξεκινήσαμε το πρώτο ματς εκτός έδρας με μια αρκετά καλή ομάδα, από κει και πέρα μετράνε οι νίκες και ελπίζω και στα υπόλοιπα τέσσερα ματς να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα με καλύτερη απόδοση.
Έχει ξεκίνησει κάπως παράξενα ο ΠΑΟΚ; Εκτός από ΟΣΦΠ, σημείωσε αποτελέσματα όπως η ήττα από την Καβάλα, τον Πανιώνιο εντός...
Σε ρυθμό και αποτελέσματα δεν είμαστε η ομάδα που θέλουμε να είμαστε ούτε έχουμε τη σταθερότητα που θέλουμε. Στόχος μεσα απο την καθημερινη δουλειά ειναι να βλετιωθουμε κ να αλλάξουμε επιπεδο και να φερουμε αποτελέσματα αντάξια της ομάδας. Έχουμε τραυματισμους και προβληματα στο ρόστεραλλα προσπαθουμε να φτιαξουμε καλύτερη ομάδα.
Έχετε στην άκρη του μυαλού σας το ότι οι ομάδες του Σούλη Μαρκόπουλου ανεβάζουν ρυθμό μετά το Γενάρη; Να περιμένουμε δυνατότερο τον ΠΑΟΚ στη συνέχεια;
Δεν βάζω χρονικό σχεδιάγραμμα για το πότε θα είμαστε φορμαρισμένοι. Δεν υπάρχει λόγος να χαθεί πολύτιμο έδαφος. Όσο πιο δυνατότερα ολοκληρωθεί η ομάδα και παίξει καλό μπάσκετ, τόσο το καλύτερο.
Το Σάββατο (26/11) έχετε το ματς με το Ρέθυμνο, που δείχνει ανταγωνιστικό...
Σίγουρα, είναι καλή ομάδα η οποία έρχεται στην Πυλαία χωρίς άγχος. Απο κει και πέρα, ειναι ευκαιρία να συνεχίσουμε τις νίκες, δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για μας.
Σε ό,τι αφορά τους «αιώνιους», πώς σου φάνηκε το θέαμα στο μεταξύ τους ντέρμπι;
Κάποια στιγμή αφού πέφτει συνεχώς το επίπεδο του πρωταθλήματος, μοιραία θα τραβηχτούν κι αυτές οι ομάδες. Είναι δύσκολο να ξοδεύεις συνεχώς εκατομμύρια και να παραμένεις ανταγωνιστικός σε ευρωπαϊκό επίπεδο πρώτη γραμμή ενώ το πρωτάθλημα πέφτει.
Βλέπουμε ότι έχουν προβλήματα και στην Ευρώπη. Ομάδες όπως η Καντού και η Μπάμπεργκ άλλες φορές δεν θα τους κέρδιζαν, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Έτσι πρέπει να πορευθούν όμως, δεν υπάρχουν εύκολα ματς εντός κι εκτός έδρας και για τους δύο.
Θεωρείς ότι δεν είναι πιθανό να δούμε ελληνική ομάδα στο φάιναλ φορ;
Ο Παναθηναϊκός έχει τρομερή εμπειρία, μπορεί αν φορμαριστεί να διεκδικήσει θέση, ο Ολυμπιακός δεν δείχνει κάτι τέτοιο αλλά δεν ξέρουμε στη συνέχεια πώς θα πάει.
Για τον τίτλο θεωρείς φαβορί τον Παναθηναϊκό;
Είναι φαβορί όχι τόσο λόγω ρόστερ, αλλά λόγω προϊστορίας τα τελευταία πέντε χρόνια, καθώς εύκολα ή δύσκολα καταφέρνει να κατακτά τον τίτλο. Πρέπει να γίνει υπέρβαση από τον Ολυμπιακό, πράγμα όχι εύκολο καθώς δεν τα κατάφερε σε χρονιές που είχε μεγαλύτερο ρόστερ. Όλα κρίνονται όμως στο τέλος.
Έχεις παρακολουθήσει την πρώην ομάδα σου, την ΤΣΣΚΑ; Είναι όντως ένα επίπεδο πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες;
Έχω δει δύο αγώνες της, αλλά δεν έχω δει τις άλλες ομάδες. Ωστόσο η ΤΣΣΚΑ έχει τρομερό επίπεδο μπάσκετ, με πολλούς ικανούς παίκτες, με καλά μοιρασμένους ρόλους και έναν Κιριλένκο που δίνει άλλη ποιότητα. Όμως το ερωτηματικό είναι αν θα μείνει μέχρι το τέλος της χρονιάς, αλλιώς αλλάζουν οι ισορροπίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: