Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Τα σενάρια πρόκρισης για τον ΑΠΟΕΛ


Όνειρο ζει, μην τον ξυπνάτε τώρα… Ο ΑΠΟΕΛ ζει το δικό του όνειρο που μοιάζει παραμύθι. Και για να γίνει αυτό πραγματικότητα, οι Κύπριοι πρέπει να πάρουν μόνο έναν βαθμό στα δύο ματς που απομένουν για να ολοκληρωθεί η φάση του ομίλων του Champions League και να προκριθούν πανηγυρικά στους «16» της μεγαλύτερης, διασυλλογικής, ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Το www.sport-fm.gr σας παρουσιάζει τα σενάρια πρόκρισης του ΑΠΟΕΛ.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Είτε τώρα με αντίπαλο την Ζενίτ, είτε στην επόμενη αγωνιστική κόντρα στην Σαχτάρ αρκεί ένα βαθμός για να αγωνιστεί και τον Φλεβάρη στο Champions League.

Βέβαια υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις. Ο αγώνας της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα τελειώσει περίπου 45 λεπτά πριν ξεκινήσει το άλλο ματς αυτό της Σαχτάρ με την Πόρτο. Με νίκη ή ισοπαλία επί της Ζενίτ, ο ΑΠΟΕΛ εξασφαλίζει την πρόκριση στους «16», ανεξαρτήτως του τι θα κάνουν στον τελευταίο αγώνα κόντρα στην Σαχτάρ στο ΓΣΠ (06/12), αλλά και του αποτελέσματος του παιχνιδιού στην Ουκρανία.

Στην περίπτωση που ο ΑΠΟΕΛ χάσει και το παιχνίδι στο Ντόνετσκ βγάλει νικητή, τότε οι γαλαζοκίτρινοι πρέπει να πάρουν βαθμό από την Σαχτάρ στον τελευταίο αγώνα για να είναι στους «16». Πάντως η κυπριακή ομάδα έχει εξασφαλισμένη θέση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ ακόμα και αν δεν σκοράρει ούτε γκολ στα δυο τελευταία παιχνίδια.

Η Ζενίτ περνάει με νίκη αλλά και με ισοπαλία, αν η Πόρτο δεν κερδίσει στο Ντόνετσκ. Δηλαδή το ενδεχόμενο μια ισοπαλία να στέλνει τόσο τον ΑΠΟΕΛ όσο και τους Ρώσους στην επόμενη φάση, είναι αρκετά πιθανό.

Το σίγουρο σε όλες τις περιπτώσεις είναι πως ο ΑΠΟΕΛ θα αγωνίζεται σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά τις γιορτές αφού έχει εξασφαλίσει την τρίτη θέση που οδηγεί στο Europa League.

Τα ματς που απομένουν:

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης-ΑΠΟΕΛ (19:00)

Η τελευταία αγωνιστική (06/12)

ΑΠΟΕΛ-Σαχτάρ Ντόνετσκ

Η βαθμολογία

1) ΑΠΟΕΛ 8 (6-4)
2) Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 7 (7-5)
3) Πόρτο 4 (5-7)
4) Σαχτάρ Ντόνετσκ 2 (4-6)

Δεν υπάρχουν σχόλια: