Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Δράση, σασπένς, θέαμα: το τρίπτυχο της επιτυχίας!!

Αναμφίβολα η προτελευταία αγωνιστική του Τσάμπιονς Ληγκ, μας πρόσφερε συγκινήσεις και επιβεβαίωσε, γιατί η διοργάνωση είναι ό,τι το καλύτερο μπορεί να παρακολουθήσει ένας φίλαθλος. Ας τα πάρουμε όμως με την σειρά.
Δράση, σασπένς, θέαμα: το τρίπτυχο της επιτυχίας
Γράφει ο Μιχάλης Τσώχος...
1ος όμιλος
Στην Ιταλία έγινε το ματς της ημέρας. Με κατάθεση ψυχής και τον Καβάνι (2 γκολ) μεγάλο πρωταγωνιστή η Νάπολι κατέβαλε την αντίσταση του θεωρητικά μεγάλου φαβορί, Μάντσεστερ Σίτυ, την ξεπέρασε στην βαθμολογία και τώρα καρτά την τύχη στα χέρια της. Αν κερδίσει την απογοήτευση της διοργάνωσης και του ομίλου, Βιγιαρεάλ στην Ισπανία, προκρίνεται. Υπάρχει η περίπτωση, ακόμη και με ήττα να τα καταφέρει, εάν η πρώτη της βαθμολογίας Μπάγερν, δεν χάσει στο Σίτυ οφ Μάντσεστερ, καθώς η ισοβαθμία ευνοεί τους Ναπολιτάνους. Η Σίτυ έδειξε, ότι στην Ευρώπη, δεν διαθέτει ακόμη τον χαρακτήρα και τον αέρα του φαβορί, που έχει επιβάλει στο Νησί. Παρότι γύρισε το ματς μετά το 1-0, ισοφαρίζοντας με τον Μπαλοτέλι, δεν μπόρεσε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου να μπει μπροστά στο σκορ, κάτι που έγινε με τον Ουρουγουανό στην επανάληψη, για τους γηπεδούχους. Μέχρι το φινάλε το ματς ήταν ροντέο, με την Σίτυ να ρισκάρει και να έχει τεράστια προβλήματα στην άμυνα, αλλά τους παρτενοπέι να μην καταφέρνουν να σκοράρουν εις βάρος του Χαρτ, ενώ την σκυτάλη πήρε μέχρι το 90 ο Ντε Σάνκτις, χαρίζοντας μια βραδιά, από τα παλιά, στους οπαδούς της ομάδας. Όσο για τον Μαντσίνι, τον περιμένουμε (εμείς οι τρελλοκόκκινοι της Λίβερπουλ) με ανοιχτές αγκάλες!
Η Μπάγερν, με Ριμπερί-Ρόμπεν και εξαιρετικό τον Κρόος, έκανε πλάκα με την Βιγιαρεάλ, που είναι η τεράστια απογοήτευση της διοργάνωσης (παρά την δικαιολογία της απουσίας του Νιλμάρ και του Ρόσι), δεδομένου ότι μόλις πριν λίγους μήνες, είχε διεκδικήσει την συμμετοχή της στον τελικό του Γιουρόπα. Ο Γκόμεζ συνεχίζει την μονομαχία του
2ος όμιλος
Η Ιντερ δεν έχασε στην Τουρκία από την Τράμπζονσπορ, όμως οι Τούρκοι πανηγύρισαν έξαλλα τον βαθμό της ισοπαλίας, γιατί θα πάνε να παίξουν την πρόκριση στους 16, σε έναν τελικό με την Λιλ στην Γαλλία, όπου θέλουν να μην χάσουν. Οι Λιλουά έκαναν την μεγάλη ανατροπή, κερδίζοντας στην Μόσχα, βάζοντας από κάτω στην βαθμολογία την ΤΣΣΚΑ και τώρα νικώντας τους Τούρκους, θα πάρουν αυτοί την 2η θέση. Η Ιντερ, είναι στους 16 και πλέον θα έχει και τον Φορλάν.
3ος όμιλος
Το Χ στο Ολντ Τράφορντ, αφήνει θεωρητικά ανοιχτή την υπόθεση πρόκριση, μετά το 2πλο της Βασιλείας στην Ρουμανία επί της Οτελούλ. Όμως οι Ελβετοί θα πρέπει να κάνουν την υπέρβαση στο φινάλε και να κερδίσουν την Γιουνάιτεντ, αφήνοντας την στο Γιουρόπα Ληγκ (!), με δεδομένο ότι η Μπενφίκα (που έχει ήδη περάσει) θα κερδίσει την Οτελούλ και θα πάρει λογικά και την πρώτη θέση του ομίλου. Γίνονται αυτά; Ο Φέργκιουσον πάντως πρέπει να προβληματιστεί για τα πολλά αμυντικά κενά, αφού δεν είναι της κλάσης της ομάδας, να κάνει το 2-1 με τον Φλέτσερ και με την σέντρα να τρώει ξανά γκολ από τον Αϊμάρ. Ο Μερμπάτοφ επέστρεψε στα γκολ μετά το 2008 στην διοργάνωση, αλλά το πρώτο του στην σεζόν εφέτος, μάλλον θα τον συνοδεύσει σε λίγες ημέρες, στον επόμενο σταθμό της καριέρας του.
4ος όμιλος
Στο 64 το ταμπλό έγραφε, Ρεάλ-Ντιναμό 6-0. Περιμέναμε όλοι να καταρριφθεί το ρεκόρ της ευρύτερης νίκης, που έχει η Λίβερπουλ από το 2007 με το 8-0 επί της Μπεσίκτας. Όσο και αν το ήθελε ο Μουρίνιο, οι παίκτες του δεν του έκαναν το χατήρι, χαλάρωσαν και δέχθηκαν μάλιστα και 2 γκολ στο τέλος.Ρεκόρ (έστω και μικρότερο) πάντως έκαναν, αφού το 4-0 στο 20, δεν έχει ξαναγίνει από ομάδα στην διοργάνωση. Ο Μαδριλένοι έκαναν το 5 στα 5, και τα χουμε πει από την αρχή στον Πλατινί: μην τυχόν και βγάλει ζευγάρι πάλι Μπαρτσελόνα-Ρεάλ μέχρι τον τελικό. Ας μας αφήσει να τους απολαύσουμε εκεί.
Η μάχη θα γίνει για την ομάδα, που θα ακολουθήσει τους Μαδριλένους, αφού η Λυόν δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Αγιαξ, μπλοκαρισμένη μέχρι το 70, αλλά με εντυπωσιακό φινάλε και 10 τελικές προσπάθειες. Ο Αίαντας του Ντε Μπουρ, έχει τον πρώτο λόγο, υποδεχόμενος την Ρεάλ στο Αμστερνταμ, αφού ακόμη και αν χάσει, θα πρέπει οι Γάλλοι να καλύψουν με νίκη στο Ζάγκρεμπ μια διαφορά τερμάτων, που είναι αυτοί την στιγμή στο νούμερο 7.
Τα υπόλοιπα τα λέμε στο 2ο πιάτο της ημέρας, όπου μην ξεχνάμε, μπορεί να έχουμε μια ιστορική πρόκριση για τον ΑΠΟΕΛ.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: