Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

«Πρότυπο ο Ντέμης»

Τον Ντέμη Νικολαΐδη είχε ως πρότυπο ο Δημήτρης Σιαλμάς όπως παραδέχτηκε στο match programma του αγώνα της ΑΕΚ με τον Λεβαδειακό!
«Πρότυπο ο Ντέμης»
Αναλυτικά όλη η συνέντευξη:
Πέρυσι κατάφερες να σκοράρεις κόντρα στον Λεβαδειακό με τον ΠΑΣ Γιάννινα, πιστεύεις ότι θα έχεις την ευκαιρία να το επαναλάβεις φέτος;
«Ένας επιθετικός θέλει και έχει στόχο να σκοράρει σε κάθε παιχνίδι. Για να το πετύχει όμως χρειάζεται να έχει δουλέψει σωστά στην προπόνηση με τους συμπαίκτες του. Ασφαλώς και θα ήθελα να πετύχω γκολ τόσο σε αυτό όσο και στα υπόλοιπα παιχνίδια, αλλά αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο από όλα είναι να πάρει τη νίκη η ΑΕΚ».
Προσαρμόστηκες γρήγορα στον σύλλογο, θεωρείς ότι αυτό συνέβη λόγω της παρουσίας πολλών Ελλήνων;
«Σίγουρα η ομάδα έχει πολλούς έμπειρους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι με υποδέχθηκαν πολύ καλά και με έβαλαν γρήγορα στο κλίμα της ομάδας. Ο Δέλλας, ο Λυμπερόπουλος, ο Γεωργέας, ο Καφές και τα άλλα παιδιά έχουν εξαιρετικό χαρακτήρα και βοηθούν πολύ έναν παίκτη που μόλις έχει έρθει να προσαρμοστεί».
Ποια ήταν τα συναισθήματά σου όταν πέτυχες το πρώτο επίσημο γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ στην Μόσχα;
«Ένιωσα πολύ ωραία όταν πέτυχα αυτό το γκολ και πίστεψα ότι θα ισοφαρίζαμε, αλλά τελικά σε μια αντεπίθεση παραβιάστηκε για τρίτη φορά η εστία μας. Έτσι έμεινε στο μυαλό μου η εικόνα της ήττας και όχι το ότι σκόραρα. Δεν μπορώ να χαρώ ένα γκολ που σημείωσα όταν έχει χάσει η ομάδα μας».
Πόσο σημαντικό είναι για έναν ανερχόμενο επιθετικό να αγωνίζεται δίπλα σε παίκτες όπως ο Λυμπερόπουλος και ο Γκούντγιονσεν (πριν ο τελευταίος τραυματιστεί);
«Οι δύο ποδοσφαιριστές που ανέφερες έχουν τεράστια εμπειρία, είναι πολύ σημαντικό και θετικό να προπονείσαι και να παίζεις μαζί τους. Προσωπικά αποθηκεύω στο μυαλό μου κάθε κουβέντα που μου λένε και προσπαθώ να χρησιμοποιώ τις συμβουλές τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο».
Η άποψη σου για τον προπονητή της ομάδας Νίκο Κωστένογλου μετά από 1,5 μήνα συνεργασίας;
«Είναι ένας Έλληνας προπονητής που του αρέσει να δουλεύει με νέους ποδοσφαιριστές και προσπαθεί να μας περάσει τη φιλοσοφία του. Μέχρι στιγμής έχει αποδείξει ότι είναι κοντά μας σε ό, τι τον χρειαστούμε και μπορούμε να κερδίσουμε πράγματα από την παρουσία του στον σύλλογο».
Υπάρχουν στοιχεία στο παιχνίδι σου που πιστεύεις ότι χρειάζονται βελτίωση;
«Πρέπει να βελτιώσω πολλά πράγματα μέσω των προπονήσεων και των αγώνων, αλλά πιστεύω ότι ο κάθε ποδοσφαιριστής έχει στοιχεία που μπορεί να δουλέψει. Στόχος μου είναι για όσο καιρό αγωνίζομαι να προπονούμαι εντατικά και να γίνομαι καλύτερος».
Θεωρείς ότι αγωνιζόμενος στην ΑΕΚ έχεις περισσότερες πιθανότητες να εκπληρώσεις το όνειρό σου, την κλήση στην Εθνική Ελλάδος;
«Η αλήθεια είναι ότι είχα δηλώσει στο παρελθόν ότι τα όνειρά μου είναι να αγωνιστώ στην ΑΕΚ και στην Εθνική Ελλάδος. Το πρώτο κατάφερα να το εκπληρώσω και τώρα θέλω να κερδίσω την εμπιστοσύνη του προπονητή μας και να διεκδικήσω θέση βασικού. Αν καταφέρω να καθιερωθώ στην ΑΕΚ και είμαι τυχερός και υγιής θα αυξήσω τις πιθανότητές μου να κληθώ στην Εθνική, η οποία πιστεύω ότι αποτελεί όνειρο και τιμή για όλους τους Έλληνες ποδοσφαιριστές».
Με δεδομένο ότι το πρόγραμμα γίνεται πιο εύκολο μπορεί η ομάδα να κάνει ένα καλό σερί και να επανέλθει στην κορυφή;
«Σίγουρα έχουμε τις δυνατότητες να κάνουμε ένα καλό σερί αλλά χρειάζεται πολλή δουλειά. Κατά τη γνώμη μου το πιο σωστό είναι να κοιτάξουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Παίζουμε με μικρότερου βεληνεκούς ομάδες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι αγώνες είναι εύκολοι. Χρειάζεται πολύ προσπάθεια για να μη γυρίσει εις βάρος μας η διαφορά δυναμικότητας».
Υπήρχε κάποιος παίκτης της ΑΕΚ που να θεωρούσες πρότυπο όταν ξεκίνησες την επαγγελματική καριέρα σου;
«Επειδή αγωνιζόμουν από μικρός στη θέση του επιθετικού, όταν παρακολουθούσα την ΑΕΚ μου άρεσε πολύ το στυλ του Ντέμη Νικολαΐδη και θα ήθελα να του μοιάσω μια ημέρα. Ωστόσο υπήρχαν κι άλλοι εξαιρετικοί επιθετικοί που με εντυπωσίαζαν σε αυτή την ομάδα, με ποιότητα και αίσθηση του γκολ».
Ποιο μήνυμα θα ήθελες να περάσεις στον κόσμο της ΑΕΚ;
«Θα ήθελα να ξέρουν οι φίλαθλοί μας ότι είμαι πολύ χαρούμενος και υπερήφανος που βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα και έχουμε κοντά μας αυτούς τους φιλάθλους. Γνωρίζω ότι έχουν απογοητευθεί από κάποια πράγματα, αλλά τους έχουμε ανάγκη και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να γυρίσουν στο γήπεδο. Στόχος μας είναι να πάρουμε νίκες με ωραίο ποδόσφαιρο και να του ανταποδώσουμε την αγάπη που μας δείχνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: