Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ψωμιάδης: «Κατεβαίνω για την προεδρία της ΕΠΟ»!


dionisis psomiadis


Ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Διονύσης Ψωμιάδης, μιλώντας στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή Revolution, δήλωσε πως σκοπεύει να βάλει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΕΠΟ, στις εκλογές που θα γίνουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που δηλώνει την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία της ΕΠΟ, αφού το 2008 απέσυρε την υποψηφιότητα του, λίγο πριν τις εκλογές. Ο Ψωμιάδης μίλησε επίσης για τα οφέλη που θα είχε η πιθανή συγχώνευση Άρη και ΠΑΟΚ τα επόμενα χρόνια, για τον Μαρινάκη αλλά και για τη μη χρησιμοποίηση Ελλήνων παικτών.

«Σκοπεύω να βάλω υποψηφιότητα για την προεδρία της ΕΠΟ. Δυστυχώς όμως αν δεν είσαι Νέα Δημοκρατία και Αθηναίος είναι δύσκολο να καταφέρεις να κερδίσεις ψήφους. Γι αυτό, χρειάζομαι… βοήθεια από τους δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι γράφουν και σε αθηναϊκές εφημερίδες. Χρειάζομαι τη στήριξη και την πίστη στο πρόσωπό μου, αλλά δεν την απαιτώ. Όποιος πιστεύει πως είμαι ικανός οφείλει να το πει και να το γράψει», είπε με το δικό του στυλ ο κ. Ψωμιάδης.

Ο αναπληωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έκανε παράλληλα αίσθηση αναφέροντας ως μοναδική λύση για να μπορέσει ανταγωνιστεί η Θεσσαλονίκη τις αθηναϊκές ομάδες, τη συγχώνευση Άρη και ΠΑΟΚ:
«Πρέπει ο ΠΑΟΚ και ο Άρης να συγχωνευτούν. Δεν πρέπει να σας ακούγεται περίεργο. Σίγουρα θα υπάρχουν αντιδράσεις από τον κόσμο, όμως είναι η μόνη λύση προκειμένου να υπάρξει ανταγωνισμός με την Αθήνα. Θα μπορούσε να συγχωνευτεί μαζί και ο Απόλλωνας, με τον Ηρακλή να παραμένει ως η δεύτερη ομάδα της πόλης. Πιστεύω πως είναι μονόδρομος αυτή η περίπτωση και πως στα επόμενα είκοσι χρόνια θα αναγκαστούν να την πραγματοποιήσουν».
Τέλος, μίλησε για την ανάγκη επενδυτών στις ομάδες που πρωταγωνιστούν, αλλά και στην χρησιμοποίηση Ελλήνων παικτών από αυτές:
«Χρειάζεται να υπάρχουν επενδυτές στις ομάδες, όπως είναι ο Μαρινάκης στον Ολυμπιακό. Δεν μπορεί να πρωταγωνιστήσει μία ομάδα η οποία δεν έχει πηγή χρημάτων. Ο Μαρινάκης χρειάζεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, γιατί έχει λεφτά. Όμως θα πρέπει να τα χρησιμοποιεί και σωστά. Δεν γίνεται να αγωνίζονται εννιά και δέκα ξένοι παίκτες στην ομάδα. Έχουμε ανάγκη τους Έλληνες παίκτες. Είδαμε τον ΠΑΟΚ να αγωνίζεται με επτά Έλληνες απέναντι στον Παναιτωλικό. Αυτό πρέπει να καθιερωθεί».
πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: