Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Η εξυγίανση και τα χρέη που… ξεχάστηκαν!!

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει για τα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί ια το παρόν και το μέλλον του ΠΑΟΚ, αλλά και την ανάγκη του κόσμου να ακούσει μια ξεκάθαρη απάντηση από τον Θοδωρή Ζαγοράκη.
Η εξυγίανση και τα χρέη που… ξεχάστηκαν
Η αλήθεια είναι ότι όλοι περιμένουν εδώ και πολύ καιρό μια ξεκάθαρη απάντηση σε πολλά ερωτήματα που έχουν συσσωρεύει και αφορούν στο παρόν και το μέλλον του ΠΑΟΚ. Επίσης, είναι αλήθεια ότι έχει γίνει μια… περιφορά του πορίσματος ενός οικονομικού ελέγχου στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και η οποία κατέληξε σε ορισμένους ανθρώπους και οι σημαντικότερες λεπτομέρειες, ίσως αυτές που κρίνου τη συνολική εικόνα της ομάδας, δεν έχουν γίνει γνωστές.
Είναι βέβαιο λοιπόν ότι ο πρόεδρος Θόδωρος είναι υποχρεωμένος και είμαστε σίγουροι ότι κάπως έτσι νοιώθει έναντι των ανθρώπων που τον στηρίζουν και δεν είναι άλλοι από τους χορηγούς (όπως ο ίδιος έχει πει κατ΄ επανάληψη) και που τον έχουν βοηθήσει για να ανταπεξέλθει σε πολλές και μεγάλες δυσκολίες της διαχείρισης του ΠΑΟΚ.
Εχουμε την εντύπωση ότι οι περισσότεροι εξ αυτών, χωρίς να είναι εφικτό να απαντήσει στου καθενός το ερώτημα και να μην ασχολείται με τίποτε άλλο, παρά να αποσαφηνίζει σε απορίες τους, θα περίμεναν να τον ακούν πιο συχνά κι όχι μια φορά το χρόνο.
Είναι λογικό να δημιουργείται η ανάγκη να τον ακούσουν. Τον εμπιστεύθηκαν και του έδειξαν αμέριστη συμπαράσταση. Ήταν εκεί, κοντά του, για να γίνουν χορηγοί, μέτοχοι και συμπαραστάτες σε μια μόνιμη συνεργασία κατά την οποία, όπως φαίνεται από την αγωνιστική ταυτότητα του ΠΑΟΚ, δεν εισέπραξαν κάποια διάκριση ή έναν τίτλο, πέρα από μερικές καλές στιγμές κατά τη θητεία του προέδρου Θόδωρου.
Δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει (και θα ήταν άδικο) ότι η προσφορά αυτού του ανθρώπου είναι τεράστια. Προς Θεού. Σε καμία περίπτωση. Κι όποιος επιχειρεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να απομονώνεται. Κι αν δεν μετουσιώθηκε σε τίτλους και σπουδαίες γιορτές για την κατάκτηση μιας μεγάλης διάκρισης, δεν σημαίνει ότι δεν προσπάθησε να δώσει την ομάδα την ταυτότητα μιας σοβαρής ποδοσφαιρικής κοινωνίας που, μέχρι την εμφάνισή του, είχε φτάσει σε επικίνδυνο σημείο αποσύνθεσης.
Γυρίσαμε λίγες σελίδες πίσω, στην ιστορία της ομάδας και διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μια σημαντική παρέκκλιση: Το ευαγγέλιο της εξυγίανσης, της οικονομικής εξυγίανσης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, δεν ακολουθήθηκε και αυτό διαπιστώνει κανείς μέσα από τους αριθμούς που κατά καιρούς έχουν δημοσιοποιηθεί μέχρι και το πρόσφατο πόρισμα οικονομικού ελέγχου για το οποίο (θα επαναλάβω) δεν αποκλείεται να υπάρχει λανθασμένη πληροφόρηση.
Είναι το πρώτο και σημαντικότερο που θα πρέπει να διευκρινιστεί. Είναι το πρώτο και σημαντικότερο που θα πρέπει να απασχολεί όλους στον ΠΑΟΚ και μαζί θα συμπεριλάβουμε τα χρέη προς το δημόσιο που υποτίθεται ότι είναι παγωμένα, αλλά, η καρτέλα του ΠΑΟΚ στην εφορία, εξακολουθεί να είναι φορτωμένη με πολλά εκατομμύρια.
Λέγεται ότι γίνεται μια νέα προσπάθεια για να βρεθεί λύση. Λέγεται επίσης ότι εδώ και τέσσερα χρόνια έγινε διαχείριση σε έσοδα που άγγιξαν ή ξεπέρασαν τα 100 εκατομμύρια.
Στη διάρκεια αυτής της διαχείρισης κάποιοι ξέχασαν τα 11 ή 12 εκατομμύρια των χρεών που «κυνηγούν» τον ΠΑΟΚ και που η παρούσα διοίκηση, μέσω μιας πολυδιαφημισμένης πρότασης στους αρμόδιους φορείς, πρότεινε να εξοφλήσει στο αρχικό κεφάλαιο. Και οι φορείς δεν ήθελαν να την ενεργοποιήσουν, είπαν από τον ΠΑΟΚ.
Πάνω που ήμασταν σίγουροι για το ότι μέσα στην εβδομάδα θα δοθούν επιτέλους από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ οι δύο συνεντεύξεις Τύπου, ξαφνικά σήμερα αυτές βρίσκονται στον αέρα.
Στον ΠΑΟΚ ισχυρίζονται πως δεν γνωρίζουν τι ακριβώς θα κάνουν γιατί απλούστατα αύριο αναμένεται να ξεκαθαρίσει το αν ο Ζαγοράκης θα ταξιδέψει στην Αθήνα για να ξεκινήσει και ίσως να ολοκληρώσει τις επαφές του με στελέχη της Πολιτείας για τη ρύθμιση των χρεών.
Αν ο Ζαγοράκης όντως ταξιδέψει στην Αθήνα, τότε οι συνεντεύξεις Τύπου αναμένεται να μεταφερθούν και κάπου εδώ μπαίνει και το άλλο ερώτημα. Για πότε;
Την επόμενη εβδομάδα ο ΠΑΟΚ παίζει στο Λονδίνο και άπαντες αναμένεται να μεταφερθούν στην Αγγλική πρωτεύουσα για το παιχνίδι. Η ομάδα, αλλά και η διοίκηση θα επιστρέψει την Πέμπτη όπου και αποκλείεται να δοθεί συνέντευξη Τύπου, άρα αναγκαστικά θα πάει δύο εβδομάδες μετά.
Το ότι για τον Ζαγοράκη αποτελεί προτεραιότητα η ρύθμιση των χρεών είναι ένα γεγονός λογικό, πόσο μάλλον όταν αυτό το γεγονός θα θέλει να το εκμεταλλευτεί και επικοινωνιακά στη δημόσια τοποθέτησή του.
Πηγή: Sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: