Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Πίεση παντού το "κλειδί"

Με τις απουσίες που έχει ο Ολυμπιακός, το έργο του γίνεται ακόμα δυσκολότερο στη Μασσαλία. Οι ερυθρόλευκοι θα παίξουν με κέντρο "έκτακτης ανάγκης" και με παίκτες που δεν γνωρίζουν καλά τις θέσεις των αμυντικών χαφ.
Πίεση παντού το "κλειδί"
Ο Φρανσουά Μοντεστό θα είναι σίγουρα ο ένας. Ο παρτενέρ του ακόμα αναζητείται. Πιθανότερος, όπως λένε τα ρεπορτάζ, μοιάζει ο Γιάννης Μανιάτης, αλλά και οι υπόλοιποι υποψήφιοι δεν διαφέρουν πολύ από τον Έλληνα δεξιό μπακ. Ο Χοσέ Χολέμπας και ο Βασίλης Τοροσίδης ή ακόμα και ο Ιβάν Μαρκάνο, μόνο αμυντικά χαφ δεν είναι.
Οι πέντε που διαβάσατε παραπάνω είναι υποψήφιοι για δυο θέσεις. Παρατηρήσατε κάτι; Ότι όλοι τους είναι πλάγια μπακ και κεντρικοί αμυντικοί. Αυτό έχει τα καλά του έχει και τα κακά του. Τα καλά είναι ότι ξέρουν να αμύνονται και να αφοσιώνονται στο κλείσιμο χώρων και διαδρόμων προς την εστία.
Τα κακά είναι ότι δεν ξέρουν να βοηθήσουν επιθετικά. Δεν έχουν την μακρινή μπαλιά, καλά καλά δεν έχουν ούτε την κοντινή. Μπορούν όμως να μαρκάρουν σαν... σκυλιά και αυτό είναι που θέλει ο Ερνέστο Βαλβέρδε.
Για να βγει ζωντανός το βράδυ ο Ολυμπιακός από την καυτή έδρα της Μαρσέιγ, πρέπει οι παίκτες του να τα δώσουν όλα. Το "κλειδί" για τον προπονητή των ερυθρολεύκων είναι η ασφυκτική πίεση στους παίκτες της γαλλικής ομάδας, οι οποίοι δεν είναι και οι καλύτεροι τεχνίτες του κόσμου. Έχουν έφεση στο λάθος και για τον Ισπανό τεχνικό τα κλεψίματα και οι γρήγορες κόντρες είναι το μεγάλο κλειδί της επιτυχίας.

πηγή: sportdog.gr  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: