Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Κάνε παιδί να δεις καλό (ΑΕΚ-Λεβαδειακός 2-1)!!

Ο Λεονάρντο, σκοράροντας δύο φορές σε βάρος της παλιάς του ομάδας, οδήγησε την ΑΕΚ σε νίκη 2-1 επί του Λεβαδειακού στο άδειο ΟΑΚΑ, στο πρώτο από τα πολλά εξ αναβολής ματς της φετινής Σούπερ Λίγκα...
Κάνε παιδί να δεις καλό!
Στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας έστω και προσωρινά ανέβηκε η ΑΕΚ μετά τη νίκη της με 2-1 κόντρα στον Λεβαδειακό για το εξ αναβολής παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής. Σκόρερ και των δύο τερμάτων ο Λεονάρντο (41', 51'), ο οποίος πριν έρθει στην Ένωση αγωνιζόταν στην ομάδα της Λιβαδειάς. Κάνε παιδί να δεις καλό δηλαδή... Ο Λεβαδειακός μείωσε σε 2-1 στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Βασιλείου
Η νίκη ήταν πολύ σημαντική για την ομάδα του Δικέφαλου αετού, η οποία θέλει να κάνει ένα νικηφόρο σερί προκειμένου να μείνει κοντά στην κορυφή. Ωστόσο, η ατυχία ξαναχτύπησε τους ''κιτρινόμαυρους'', αφού ο Νίκος Κωστένογλου προέβη σε τρεις αναγκαστικές αλλαγές λόγω των τραυματισμών των Μάκου, Καφέ και Λεονάρντο.
Πολύ κακό από πλευράς θεάματος ήταν το πρώτο ημίχρονο! Οι λιγοστές ευκαιρίες που πραγματοποιήθηκαν ήταν μετρημένες στα δάχτυλα και όλες από την ΑΕΚ! Ο Λεβαδειακός ήταν άφαντος επιθετικά. Η Ένωση ανέλαβε από νωρίς την πρωτοβουλία και στο 8 “έφτιαξε'' την πρώτη της αξιόλογη ευκαιρία με τον Χοσέ Κάρλος να περνάει ωραία μπαλιά στον Λεονάρντο, αλλά το διαγώνιο σουτ του Βραζιλιάνου έφυγε άουτ. Οχτώ λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ισπανού μεσοεπιθετικού να απειλήσει τους Βοιωτούς, με ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ, αλλά ο Κυριακίδης είπε “ΟΧΙ” στο 1-0, όπως και στο δυνατό αλλά μακρινό σουτ του Καφέ στο 31'.
Γενικά το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό από το πρώτο τέταρτο και μετά. Η ΑΕΚ πίεζε στην επίθεση αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν κλείσει όλους τους διαδρόμους και μόνο μία φορά ήρθε η μπάλα στην περιοχή, αλλά ο Λυμπερόπουλος δεν πρόλαβε να εκμεταλλευτεί την ωραία σέντρα του Καράμπελα στο 36'. Το γκολ για την ΑΕΚ ήρθε προς το τέλος του ημιχρόνου. Όχι από κάποια οργανωμένη ενέργεια, αλλά σε πέναλτι του Κάρλος. Ο Λεονάρντο ευστόχησε από τα 11 βήματα και η Ένωση πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη 1-0.
Στην αρχή του δεύτερου μέρους ο Γιώργος Παράσχος έκανε δύο αλλαγές προκειμένου να τονώσει επιθετικά την ομάδα του, τοποθετώντας στη θέση των Σάντσεζ, Γκριμπτς τους Κοιλιάρα Φαβάλι! Ο Αραμπατζής βέβαια έμεινε και πάλι... θεατής, αφού ο Λεβαδειακός δεν μπορούσε με τίποτα να απειλήσει. Η ΑΕΚ είχε το ψυχολογικό αβαντάζ και στο 51' ευτύχησε να διπλασιάσει τα τέρματά της με τον Λεονάρντο να γράφεται για 2η φορά στον πίνακα των σκόρερ. Ο Λύμπε έβγαλε θαυμάσια μπαλιά στον Βραζιλιάνο, ο οποίος δεν ήταν οφσάιντ και με ωραίο πλασέ σημείωσε το 2-0.
Κάπου εκεί ξεκίνησαν και τα προβλήματα τραυματισμών για τον Κωστένογλου! Η ΑΕΚ έκανε τρεις αναγκαστικές αλλαγές, χάνοντας τους Μάκο (59'), Καφέ (69') και Λεονάρντο (78').
Στο 62' ήταν και η τελευταία ευκαιρία των ''κιτρινόμαυρων'' με τον Κυριακίδη να αποκρούει το σουτ του Λυμπερόπουλου. Ύστερα από αρκετά λεπτά, χωρίς αξιόλογη φάση, ο Λεβαδειακός κατάφερε να ισοφαρίσει στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Βασιλείου, αλλά ήταν πολύ αργά!
Η ΑΕΚ πήρε τη νίκη με 2-1 και σκαρφάλωσε έστω και προσωρινά στη 2η θέση της βαθμολογίας, έχοντας 19 πόντους.
94' Λήξη αγώνα
92' Γκολ για τον Λεβαδειακό: ο Βασιλείου μειώνει σε 2-1
90' Κίτρινη στον Λισγάρας.
89' Δεύτερη κίτρινη στον Ρίκκα, για τράβηγμα φανέλας στον Φαβάλι. Με 10 η ΑΕΚ!
84' Κίτρινη κάρτα στον Ρίκκα
81' Κίτρινη στον Σιαλμά για θέατρο. Το ριπλέι δείχνει ότι ο Τομάς έχει απλωμένο το πόδι του...
78' -Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Σιαλμάς αντί του τραυματία Λεονάρντο! Τρίτωσε το κακό για την ΑΕΚ!
72' -Αλλαγή για τον Λεβαδειακό: Ο Ζουρούδης αντί του Κουτσούπουλου
69' Τελευταία στιγμή έκοψε τον Φαβάλι ο Μανωλάς με ωραίο τάκλιν μέσα στην περιοχή, πριν ο άσος του Λεβαδειακού γίνει εξαιρετικά επικίνδυνος.
69' -Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Μπέλεκ στη θέση του τραυματία Καφέ.
66' Απίστευτη γκαντεμιά για την ΑΕΚ, μετά τον Μάκο, τραυματίας αποχωρεί και ο Παντελής Καφές. Αμφότεροι θεωρούνται αμφίβολοι για το ματς του Σαββάτου με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο...
62' Ωραία φάση για την ΑΕΚ, ύστερα από πολύ καλή ατομική προσπάθεια του Καράμπελα, ο οποίος πέρασε όποιον έβρισκε μπροστά του, έστρωσε στον Λυμπερόπουλο, αλλά του σουτ του τελευταίου εξουδετερώθηκε από τον Κυριακίδη.
59' -Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Ρίκκα αντί του Μάκου.
52' Κίτρινη στον Τομάς
51' Γκολ για την ΑΕΚ: Ο Λεονάρντο κινούμενος στο όριο του οφσάιντ δέχτηκε ωραία μπαλιά από τον Λύμπε και με ωραίο πλασέ έγραψε το 2-0. Το ριπλέι έδειξε ότι ο Βραζιλιάνος δεν ήταν οφσάιντ. Καλυπτόταν κανονικά από παίκτη του Λεβαδειακού.
49' Το ματς συνεχίστηκε και ο Μάκος μπήκε μέσα τελικά, λέγοντας στον προπονητή του ότι νιώθει καλύτερα.
48' Πρόβλημα με Μάκο, ο οποίος τραυματίστηκε και αναμένεται να αντικατασταθεί από τον Ρίκκα. Ο μέσος της ΑΕΚ μάλιστα δεν μπόρεσε να σηκωθεί και μεταφέρθηκε με φορείο εκτός γηπέδου.
46' Έναρξη δευτέρου μέρους.
-Αλλαγές για τον Λεβαδειακό: Μέσα Κοιλιάρας, Φαβάλι, έξω Σάντσεζ, Γκρμπιτς
45'+1' Λήξη πρώτου ημιχρόνου.
41' Γκολ για την ΑΕΚ: Ο Λεονάρντο ευστοχεί από την άσπρη βούλα! 1-0
40' Κίτρινη στον Λυμπερόπουλο για διαμαρτυρία.
40' Πέναλτι για την ΑΕΚ σε ανατροπή του Κάρλος.
36' Καλή στιγμή για την ΑΕΚ, ο Καράμπελας απέφυγε έναν αντίπαλο έκανε τη σέντρα στον Λυμπερόπουλο, ο οποίος δεν έκανε καλό κοντρόλ, ενώ ούτε ο Καφές στη συνέχεια της φάσης μπόρεσε να κάνει κάτι καλό.
31' Μακρινό σουτ του Καφέ, πάνω στον Κυριακίδη. Στην προηγούμενη φάση οι κιτρινόμαυροι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι του Κόρμπος στον Καφέ, αλλά το ριπλέι δεν έδειξε κάποια παράβαση...
17' Κίτρινη κάρτα στον Αγκουστίν
16' Ευκαιρία για την ΑΕΚ! Ο Κάρλος με ωραία ατομική προσπάθεια, απέφυγε δύο αντιπάλους, σούταρε, ο Κυριακίδης απέκρουσε και το ψιλοκρεμαστό σουτ του Λεονάρντο στην επαναφορά έφυγε άουτ.
13' Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Σάντσεζ, μπλοκάρει εύκολα ο Αραμπατζής.
8' Πρώτη καλή φάση για την ΑΕΚ. Ο Χοσέ Κάρλος πέρασε ωραία πάσα πέρασε στον Λεονάρντο, ο Βραζιλιάνος έκανε από αριστερά το διαγώνιο σουτ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ!
1' Έναρξη αγώνα
ΑΕΚ (Κωστένογλου): Αραμπατζής, Κοντοές, Καράμπελας, Δέλλας, Μανωλάς, Μάκος, Βάργκας, Καφές, Κάρλος, Λεονάρντο, Λυμπερόπουλος
Λεβαδειακός (Παράσχος): Κυριακίδης, Τομάς, Αγκουστίν, Μαχαίρας, Μελισσάς, Βασιλείου, Γκρμπιτς, Λισγάρας, Σάντσεζ, Κουτσόπουλος, Κόρμπος

Δεν υπάρχουν σχόλια: