Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Η «Ανάσταση» των 11!!

Μαραντόνα, Πούσκας, Γκασκόιν και ακόμα οκτώ πρώην ποδοσφαιριστές που τους... πέθαναν πριν την ώρα τους. Το gazzetta.gr παρουσιάζει κωμικοτραγικές ιστορίες που ακροβατούν μεταξύ ζωής και θανάτου.
Η «Ανάσταση» των 11
Στις 24.00 θα ηχήσουν δυνατά οι καμπάνες, τα βεγγαλικά θα φωτίσουν τον ουρανό και θα σπάσουν τα τύμπανα των αυτιών, τρομάζοντας γιαγιάδες και μικρά παιδάκια. Φιλιά, αγκαλιές και αμέτρητες ευχές. Χαρούμενα πρόσωπα που θα τρέξουν ευλαβικά μεν πεινασμένα δε να… τσακίσουν ότι στερήθηκαν τις ημέρες της νηστείας. Αυτή είναι η λίγο πολύ «συνήθεια» της Ανάστασης στα μέρη μας.
Εχει να κάνει όμως και με τη λύτρωση και την ανακούφιση στον εσωτερικό-πνευματικό κόσμο μας. Βέβαια υπάρχουν και ορισμένες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών εν ενεργεία ή πρώην, οι οποίοι (Καθολικοί ή Προτεστάντες γαρ) βίωσαν μία διαφορετική προσωπική εμπειρία για την Ανάσταση.
Πρόκειται για ανθρώπους εν ζωή που είτε πληροφορήθηκαν από τα ΜΜΕ για τον θάνατο τους είτε είχαν εξαφανιστεί για χρόνια και θεωρήθηκαν νεκροί. Κανείς ωστόσο, δεν είχε αποδημήσει, με τις 11 ακόλουθες κωμικοτραγικές ιστορίες να είναι και οι πιο ενδεικτικές και τις ατάκες τους να μένουν παροιμιώδεις…
Διαβάστε όλο το άρθρο στο gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: